De beste zilvershampoo van de drogist: Kruidvat, Schwarzkopf, Andrélon of Etos? [update 2022]

Zin in zilverwitte lokken? In deze blog vergelijk ik Schwarzkopf zilvershampoo, Kruidvat zilvershampoo eigen merk, Etos zilvershampoo en Andrélon Zilver Care. Nieuwsgierig welke drogisterij zilvershampoo de beste is naar mijn mening? Lees dan verder. Laatste update januari 2022.

Budgettip: goedkope Schwarzkopf zilvershampoo & Andrélon Zilver Care (2022)

2022 budgettip! Schwarzkopf zilvershampoo is ook via bol.com te koop. Als je de multipack koopt, krijg je flinke korting! Bijna 50% korting zelfs. Ga je liever voor Andrélon? Shop een voordeelverpakking van 6, dan kost de shampoo €3,45 per verpakking (méér dan 50% goedkoper). Goedkopere zilvershampoo (die zo fijn is) heb ik nog niet gevonden.

Goedkoop zilvershampoo kopen om te proberen?

Zilvershampoo is al lang niet meer alleen voor je opa of oma. Zilvershampoo is hip! In 2009 leerde ik het kennen. Ik had m’n haar zilverwit laten verven en deze knetterpaarse shampoo was m’n beste vriend om van m’n zilveren hairdo geen gele Tokkie-look te maken. De beste zilvershampoo was wat mij betreft die van Kruidvat. Goedkoop en deed z’n werk goed. Ik werd m’n zilverwitte haar zat, liet er bruine zebrastrepen in verven en m’n liefde voor zilvershampoo bekoelde. Tot ik een aantal jaar terug weer de drang kreeg om m’n haar diezelfde kleur te verven. M’n vriend zou me onterven (nee dat kan niet, dat weet ik ook wel) als ik dat zou doen, dus ging ik voor een experiment met zilvershampoo (paar uur in laten trekken & aluminiumfolie om je hoofd) in plaats van een permanente haarkleuring. Het resultaat: een paar grijze plukjes. That’s all.

Tot ik een aantal jaar terug weer verknocht raakte aan zilvershampoo. Toen kreeg ik het weer in m’n bol en verliet in de kappersstoel ineens met een paarse ombre (verrassing!). Het paars waste er binnen 2 weken uit, maar de plukjes die eerst zilver waren bleven lichter. Tijd om opnieuw met zilvershampoo te experimenteren. Dit keer met het gewenste resultaat, meer assig/zilver haar. Mijn haar pakt het niet helemaal, maar een deel kleurt zeker mee met de shampoo. Vooral het geverfde deel van je haar heeft baat bij zilvershampoo. Sindsdien is zilvershampoo van Schwarzkopf (afgwisseld met Kruidvat zilvershampoo, Andrélon zilvershampoo en Fudge zilvershampoo) en vaste gast in m’n badkamerkastje.

De beste zilvershampoo van de drogist?

Wat de allerbeste ter wereld is, dat kan ik je niet vertellen, maar ik ga je wel vertellen wat het verschil is tussen die de zilvershampoo van Kruidvat, Schwarzkopf zilvershampoo, Etos zilvershampoo en Andrélon Zilver Care en hoe ik ze ervaren heb. Natuurlijk kan ik je ook van alles vertellen over de verpakking en het luxegevoel ja of nee, maar dat interesseert me vrij weinig. Werkt he? Ja of nee? Dat wil ik weten! Al storen die gephotoshopte oude mensjes op de fles van Schwarzkopf me wel een beetje ;).

Goedkoopste zilvershampoo? Prijs en inhoud

Niet geheel onbelangrijk, de prijs van je shampoo. Voordat ik tot grote ergernis van m’n vriend weer verknocht raakte aan zilvershampoo, gebruikte ik allerlei shampoos door elkaar. Wat ik maar voor m’n blog opgestuurd kreeg of wat er in de aanbieding was. Het liefst niet te duur, want ik merk weinig verschil tussen shampoos, behalve of m’n haar er stug van wordt of slap. Liever stug dan slap trouwens met mijn hairdo. Anyway, de prijs dus. Dit kosten drogisterij zilvershampoo’s:

 • Schwarzkopf Silver Reflex kost €6,49 voor 250 ml (€2,59 per 100 ml)
 • Kruidvat zilvershampoo kost €2,49 voor 300 ml (€0,83 per 100 ml)
 • Kruidvat zilvershampoo mini reisformaat €0,89 voor 50 ml (€1,78 per 100 ml)
 • Andrélon Silver Care kost €6,99 voor 300 ml (€2,33 per 100 ml)
 • Etos zilvershampoo kost €3,99 voor 250 ml (€1,56 per 100 ml)

Zo’n groot prijsverschil per fles en inhoud is best wat, zeker als je – zoals ik – om de dag je haar wast. De Kruidvat zilvershampoo komt met €0,83 per 100 ml als goedkoopste paarse shampoo uit de bus.

Geur en waservaring van de paarse shampoos

De shampoo van Schwarzkopf ruikt heerlijk. Een beetje zoals een kappersshampoo, daarvan weet je dat ze altijd goed ruiken. Die van Kruidvat ruikt in eerste instantie prima, maar als je je haar ermee insopt, ruikt het wel verdacht veel naar goedkope zeep. Jammer!

De Andrélon zilvershampoo voelt ‘lekker stevig’ aan en komt best een beetje ‘dik’ uit de fles. Voelt misschien in eerste instantie een beetje vreemd, maar je hebt tenminste wel het idee dat je wat op je hoofd smeert. De shampoo verspreidt makkelijk dus je hebt niet veel nodig. Hij ruikt niet zo zeperig als bijvoorbeeld de zilvershampoo van Kruidvat, maar ook niet alsof je net van de kapper komt zoals de zilvershampoo van Schwarzkopf. De geur is gewoon lekker fris zoals ik in ieder geval van Andrélon gewend ben.

Etos zilvershampoo is verrassend fijn zelfs. M’n haar wordt niet ultiem klitterig (wat wel het geval is met sommige andere zilvershampoo’s) en het schuimt lekker. Dat schuimen doen ze overigens allemaal goed, maar ik heb het idee dat je van de Kruidvat shampoo toch geneigd bent iets meer te gebruiken voor een goede shampoobeurt met veel schuim.

Verzorging en structuur van je haar

Kort gezegd: van de Kruidvat shampoo gaat m’n haar klitten en wordt het stug, de Schwarzkopf shampoo zorgt voor zachte haartjes en minder klitten. Nu is zacht haar bij mij ook gelijk slap haar, dus toch is er wel wat te zeggen voor de Kruidvat variant. Van de paarse Etos shampoo wordt m’n haar ook iets stugger dan van Andrélon Zilver Care. Allemaal prettig, behalve die van Kruidvat. Te veel werk na een wasbeurt.

Shampoo voor grijs haar: hoe zilver wordt je haar?

Ik heb alle 4 de zilvershampoo’s een flinke tijd getest en qua kleurresultaat komt Schwarzkopf als winnaar uit de test. Je hoeft het minder lang in te laten trekken vergeleken met de andere varianten voor hetzelfde effect. Bij de zilvershampoo van Kruidvat is de shampoo zodra hij sopt niet echt paars meer, die van Schwarzkopf is ook in je haar nog echt lila. Of daar ‘m het verschil in zit kan ik je niet vertellen, maar qua kleuring wint Schwarzkopf en zijn Andrélon en Etos ook helemaal prima (Andrélon maakt het net wat frisser). Kruidvat heeft wat langer nodig voor hetzelfde kleurresultaat.

Goedkoopste én beste zilvershampoo?

Ik had je graag willen vertellen dat de super goedkope Kruidvat zilvershampoo de beste zilvershampoo was, maar Schwarzkopf zilvershampoo en Andrélon Zilver Care zijn tóch net wat fijner op alle vlakken (waservaring, geur, resultaat). Of ik het de prijs waard vind? Tja, het zijn geen goedkope shampoos – de duurste in dit rijtje zelfs -, maar ook zeker geen kappersshampoo’s waar je een kapitaal voor betaalt. Tip! Ze zijn beide regelmatig in de aanbieding bij AH of bol.com (2+1 of zelfs 1+1 gratis). Check ook de multiverpakking eens.

Favoriete drogisterij zilvershampoo:

 1. Schwarzkopf zilvershampoo
 2. Andrélon Zilver Care
 3. Etos zilvershampoo
 4. Kruidvat zilvershampoo

Dat ik Schwarzkopf heb verkozen tot mijn favoriet, neemt niet weg dat de zilvershampoo’s van Kruidvat, Andrélon en Etos ook prima hun werk doen.

Zilvershampoo met korting en bijpassende conditioners: multipacks

Meer lezen over de verschillende zilvershampoo’s die ik heb uitgeprobeerd?

Dit is een artikel uit 2016 dat regelmatig geüpdatet wordt.

7 thoughts on “De beste zilvershampoo van de drogist: Kruidvat, Schwarzkopf, Andrélon of Etos? [update 2022]

 1. Ik heb ook altijd een flesje zilvershampoo in huis, handig spul! Die van Schwarzkopf vond ik erg fijn, net zoals die van Guhl, dat vond ik ook een aanrader!

  1. Die van Guhl heb ik helaas niet uitgebreid kunnen testen, maar slechts een paar keertjes gebruikt. Omdat die lichtpaars is heb ik al gelijk het idee dat ‘ie minder doet, haha. Maar dat is dus niet waar?

 2. Ik heb ze allebei en ik heb precies hetzelfde ondervonden als jij. Die van de Kruidvat ruikt niet zo heel lekker en mijn haar word er ondoorkambaar door. Die van Schwartskopf is gewoon fijn. Meestal gebruik ik de zilvershampoo als haarmaskertje. Haar nat maken, shampoo erin, afdekken met aluminiumfolie, 15 minuutjes in laten trekken en uitspoelen maar. Geheid dat je haar heel wat tinten op kleurt. Ideaal als je je haar blond geverfd hebt, maar het oogt nog wat gelig.

 3. Bij de blokker is de schwarzkopf shampoo €1,00 zoals de voorraad strekt.
  Scheelt weer een beetje!

Comments are closed.