Maria Nila zilvershampoo review – vegan silver shampoo & conditioner

Het lijkt inmiddels wel een levensmissie geworden; de beste zilvershampoo vinden die er bestaat. Ik begon in 2016, en nu in 2021 heb ik zeker 10 verschillende soorten shampoo geprobeerd voor zilveren/witblonde lokken. De laatste shampoo die ik getest heb, is de Maria Nila zilvershampoo (vegan)

Vandaag de beurt aan de hippe en vegan(!) zilvershampoo van Maria Nila. Check die verpakking en je bent meteen verkocht! Tenminste, als je – net als ik – een sucker bent voor mooie beautyspulletjes in de badkamer. Dit is in ieder geval de mooiste zilvershampoo die ik in al die jaren heb getest. Maar is het ook de beste? Dat ontdek je als je verder leest.

Goed om te weten: het Zweedse merk Maria Nila is niet je standaard beautymerk. Alle producten zijn 100% vegan en cruelty free, volledig ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. En, ontwikkeld met liefde voor dierenliefhebbers, de natuur en je haar.

Maria Nila vegan zilvershampoo kopen met korting

Goed nieuws: Maria Nila zilvershampoo is te koop via bol.com. Met korting! Als je er 4 shopt, krijg je 6% korting op je aankoop (en bij meer, nog meer korting). De shampoo gaat trouwens als een razende, dus mocht ‘ie tijdelijk uitverkocht zijn, kun je simpel een alert instellen. Tip! Ga voor de mediumgrote inhoud (350 ml – circa €20,-), want de kleine shampoo van 100 ml is ideaal voor op reis, maar relatief erg duur. Weet je zeker dat dit de shampoo is voor jouw haar? Dan ben je het voordeligst uit met de pompflacon van 1 liter (circa €40,-).

Sulfaat- en parabenenvrije zilvershampoo

De Maria Nila Sheer Silver Shampoo (€20,-) is een sulfaat- en parabenenvrije shampoo met violet-pigment en blackberry-extract voor blond haar. De shampoo neutraliseert gouden en warmgele tinten in blond haar en maakt je haar glanzend en sterk. De Color Guard Complex beschermt het haar en vermindert het kleurverlies door regelmatig wassen, warmtestyling, UV-stralen en vrije radicalen.

Ervaring met Maria Nila vegan zilvershampoo

Zoals je bovenstaand hebt kunnen lezen, heel wat beloften om waar te maken! En ik kan er lang of kort over zijn, maar ik kan bij al deze beloften een vinkje zetten. De shampoo maakt korte metten met gele lokken, staat mooi in de badkamer en is lief voor dieren en m’n haar. En die glans die m’n haar heeft na een wasbeurt met deze zilvershampoo ben ik nog geen enkele keer tegengekomen bij een andere paarse shampoo. Meestal zorgen zilvershampoo’s voor stug haar, maar deze shampoo niet.

Hij heeft trouwens nog nooit een grijze gloed achtergelaten. Dus hij doet wat hij zegt, maar slaat niet door. Zoals de zilvershampoo van Fudge en IVY bijvoorbeeld wel snel doen. Ik hou er wel van, maar met deze Maria Nila shampoo is de kans op grijs of lila haar nihil.

Zo ziet mijn haar eruit na een aantal maanden met deze zilvershampoo. Zeker niet grijs, maar wel frisser blond en minder warm dan mijn eigen haarkleur. Het onderste deel van mijn haar is trouwens nog een restje geverfd haar (wat lichter uitpakt door de shampoo), de bovenkant gewoon mijn eigen kleur.

Wat mij betreft koop je zeker geen kat in de zak en kun je de shampoo met een gerust hart proberen! En wil je je witblonde lokken nou echt verwennen? Dan voor de complete Maria Nila Sheer Silver-lijn: de zilvershampoo, conditioner en het masker.

Over alle shampoo’s die de moeite waard zijn schreef ik trouwens een review. Nieuwsgierig naar de beste goedkope zilvershampoo die je bij jou om de hoek kan kopen? Ook daar schreef ik een blog over.