Andrélon zilvershampoo review | Zilver Care shampoo, conditoner & masker [update 2020]

Ik hoop dat mijn échte grijze haren nog even wegblijven, maar een zilveren gloed geef ik ze maar al te graag. Vroeger was ik al fervent gebruiker van zilvershampoo toen het nog niet ‘hip’ was. Tegenwoordig gebruik ik alweer een paar jaar zilvershampoo om m’n haar wat assiger en koeler te maken. Ja, ook als het niét geverfd is. Ik heb inmiddels al heel wat merken versleten. Kruidvat, Fudge, Ivy, Gühl, Schwarzkopf. You name it! Gelukkig is Andrélon inmiddels ook aangehaakt met een complete lijn met shampoo, conditioner en masker: Zilver Care. Is het een nieuwe favoriet?

Budgettip: bestel Andrélon zilvershampoo met korting

Het is een van de goedkoopste en beste zilvershampoo’s die ik heb gebruikt – top qua prijs-kwaliteitverhouding met €6,99 per fles (reguliere prijs). Als je er minimaal 6 koopt via bol.com bespaar je tot wel 50%. Voor 6 stuks betaal je iets meer dan €21,- wat neerkomt op circa €3,50 per verpakking. Lekker koopie wel! Tip: bestel samen met je vriendinnen zodat niet je hele badkamerkastje vol staat met Zilver Care.

andrelon zilvershampoo zilver care

Wat belooft Andrélon zilvershampoo Zilver Care?

Alle producten van de Andrélon Zilver Care lijn (shampoo, conditioner én masker) hebben een blauw-paars pigment. Dit zorgt ervoor dat de gele gloed tijdelijk vermindert. Wanneer je je haar wast en verzorgt met de lijn wordt je haarkleur dus geleidelijk koeler. Je haarkleur ziet er na het gebruik weer fris en verzorgd uit.

Review & ervaring met Andrélon zilvershampoo Zilver Care

Waservaring | Helemaal prima. De shampoo voelt ‘lekker stevig’ aan en komt best een beetje ‘dik’ uit de fles. Voelt misschien in eerste instantie een beetje vreemd, maar je hebt tenminste wel het idee dat je wat op je hoofd smeert. De shampoo verspreidt makkelijk dus je hebt niet veel nodig.

Geur | Lekker! Hij ruikt niet zo zeperig als bijvoorbeeld de zilvershampoo van Kruidvat, maar ook niet alsof je net van de kapper komt zoals de zilvershampoo van Ivy. De geur is gewoon lekker fris zoals ik in ieder geval van Andrélon gewend ben.

Prijs | De prijs van de zilvershampoo (€6,99 voor 300 ml) vind ik voor Andrélon best aan de forse kant, als je bedenkt dat de ‘normale’ Andrélon-shampoo’s tussen de €2,50 en €3,50 kosten. Ik zag vorige week gelukkig al wel een actie bij Kruidvat (2+2 gratis) dus dan is het een koopie. Om je een idee te geven: Kruidvat eigen merk zilvershampoo kost €2,50 (250 ml), Schwarzkopf €5,69 (250 ml), Ivy €15,80 (250 ml) en Fudge €12,45 voor 300 ml. Eigenlijk is Andrélon Zilver Care dus hartstikke cheap wat betreft zilvershampoo’s. Houd er ook rekening mee dat je meestal niet bij iedere wasbeurt zilvershampoo gebruikt. Je kunt ‘m dus naast je normale shampoo gebruiken. De meeste mensen hebben aan 1 keer per week (met een beetje intrekken) genoeg om de kleur in stand te handen.

Kleurresultaat | 1 wasbeurt met de shampoo en conditioner geeft m’n haar weer zo’n lekkere ‘koele opfrisbeurt’. Het gelige wordt minder geel en de zilveren lokken dus meer zilver/wit. En daarvoor hoef je het niet eens lang in te laten trekken. Ik luister altijd muziek onder de douche en laat het zo’n 2 liedjes intrekken.

andrelon zilvershampoo resultaat
Links is weer tijd voor een zilver-opfrisser. Rechts is dezelfde dag na een wasbeurt met Andrélon zilvershampoo.

Wasresultaat | Niets op aan te merken. Zelfs superfijn in combinatie met het masker en de conditioner. De meeste zilvershampoo’s laten m’n haar een beetje droog en klitterig aanvoelen. In combinatie met het masker en de conditioner is dit zeker niet het geval. Geen dor of droog effect. Fijn! En extra mooi dat de aanvullende producten ook het blauw-paarse pigment hebben, waardoor het kleureffect alleen maar beter wordt.

Benieuwd naar de andere drogisterij zilvershampoos die ik heb uitgeprobeerd? Lees mijn verzamelblog over de beste zilvershampoo van de drogist.

Is Andrélon Zilver Care de beste zilvershampoo?

Het beste kleureffect krijg ik nog steeds met Ivy zilvershampoo, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding en welke shampoo dus het meest budgetproof is? Dan is de Andrélon Zilver Care-lijn een dikke winnaar. Het doet wat het moet doen en is goed geprijsd. M’n haar voelt gezond aan (zeker in combinatie met de conditioner en af en toe een masker) en de producten zijn fijn in gebruik. Zeker een aanrader en ik zou ‘m opnieuw kopen wanneer ‘ie op is.

Tip: goedkope zilvershampoo Andrélon Zilver Care

Budgettip! De producten van Andrélon Zilver Care zijn nu ook te koop via bol.com. Als je voor de Andrélon Zilver Care voordeelverpakking gaat, krijg je tot wel 40% korting op de reguliere prijs. Ik sla voortaan m’n zilvershampoo’s online in!

Online zilvershampoo kopen om te proberen? Bespaar met multipacks.

Welke zilvershampoo gebruik jij en kun je me aanraden? Ik blijf gezellig doortesten. Zo zag ik dat ook L’Oréal Colorista een zilvershampoo heeft die ik nog niet getest heb. 

Dit is een artikel uit 2017 dat regelmatig geüpdatet wordt.

2 thoughts on “Andrélon zilvershampoo review | Zilver Care shampoo, conditoner & masker [update 2020]

  1. Je hoofdhuid wordt er paars van…. ik loop nu serieus met een paars hoofd rond.

    1. Hi Megan, ik moest wel een beetje gniffelen om je berichtje. Dat moet niet de bedoeling zijn. Ik heb daar totaal geen last van. Heb je misschien teveel gebruikt of het te lang laten intrekken? De kleur ‘vlekt’ inderdaad ook op je handen als je het te lang ‘vasthoudt’ dus ik kan me zo voorstellen dat het paars wordt op je hoofd inderdaad als het te lang in aanraking komt met je hoofdhuid.

Comments are closed.