Beste zilvershampoo: Fudge Clean Blonde, Schwarzkopf of IVY? [update 2021]

De beste zilvershampoo top 5 (mijn mening)

  1. IVY zilvershampoo
  2. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo
  3. Schwarzkopf zilvershampoo (goedkoopste)
  4. Andrélon zilvershampoo
  5. Maria Nilla zilvershampoo

Dit is de top 5 samengesteld uit de zilvershampoo’s die ik in de loop der jaren heb getest.

Budgettip: bestel Schwarzkopf zilvershampoo met korting. Schwarzkopf zilvershampoo is de goedkoopste paarse shampoo uit de top 5. Bespaar nu tot tot wel 40% op de stuksprijs via bol.com (bij min. 6 stuks).

Nog altijd – eeuwig – ben ik op zoek naar welke shampoo je het perfecte, zilveren haar bezorgt. Ik heb al talloze zilvershampoo’s van verschillende merken uitgeprobeerd, waaronder die van Kruidvat eigen merk, Gühl, Schwarzkopf, Maria Nila, Keune, Andrélon en Ivy. Lees hier welke goedkope zilvershampoo van de drogist in het fijnst vind.

Budgettip! Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo is nu in de aanbieding bij bol.com. Je bespaart 28% (meer dan €5). Een mooie kans om de zilvershampoo goedkoop uit te proberen dus of een voorraadje in te slaan als je niet zonder deze shampoo kan.

Dankzij m’n schoonzusje zijn de zilvershampoo van IVY en ik al een flinke tijd dikke vrienden. De allerbeste shampoo voor zilveren lokken. Nu was mijn IVY-flesje bijna op en ging ik – gewoon uit nieuwsgierigheid – op zoek naar andere merken die net zo’n mooi (of misschien zelfs beter) resultaat geven. IVY slaat weleens door naar lila. Dat vind ik niet erg, ik heb zelfs ooit een paarse ombre gehad, maar dat moet je wel mooi vinden.

Beste zilvershampoo: Ivy kappershampoo
Het resultaat met IVY.

Over Fudge zilvershampoo heb ik ook fantastische verhalen gelezen en prachtig resultaat gezien. Ik was gewoon heel nieuwsgierig wat het voor mijn haar zou doen. Ik heb namelijk de hele zomer m’n haar gewassen met ‘normale’ shampoo. Dat betekent dat het niet meer zilver/grijs was en dat alle koelen tonen eruit gespoeld waren. Met warm blond haar als resultaat. Nu het weer kouder weer wordt, ben ik weer klaar voor een koeler tintje. Aan de zilvershampoo dus.

Fudge zilvershampoo

Review: dit vind ik van de Fudge zilvershampoo: Clean Blonde (violet toning shampoo) voor zilver of asblond haar

Zilvershampoo’s testen: ik heb er echt lol in dit jaar. Mijn vriend vintd het zonde van mijn haar, maar ik ben dol op dat koele, grijzige effect. Mijn haar is van zichzelf blond. Wat je dus hier ziet, is geen geverfd haar. Op licht geverfd haar pakt het natuurlijk nog veel beter en wordt het haar veel meer zilver. Ik vind het leuk om mijn haar zonder het al te veel te beschadigen een koelere tint te geven. Oké door naar de review. Een hele mond vol, die naam: Fudge Clean Blonde, violet toning shampoo. Poeh!

Fudge zilvershampoo

De verpakking, een tube van 300 ml ziet er gezellig uit. Je kunt aan de verpakking al zien dat dit product ook bij kappers in de zaak staat. Het ziet er best fancy en hip uit met dat paars en zilver. Staat mooi in je doucherekje.

Hoe ruikt Fudge Clean Blonde?

Lekker! De shampoo heeft geen extreem aanwezige geur, maar ik vind ‘m een beetje zoet ruiken. Lekker vooral. Niet de standaard ‘kappersgeur’, maar subtieler. Omdat de geur niet heel erg aanwezig is zal hij bij 99% wel in de smaak vallen.

Het (kleur)resultaat van Fudge zilvershampoo

De kleur van de shampoo is héél donkerblauw/paars. Deze Fudge zilvershampoo is naar mijn idee meer ‘blauwig’ dan die van Schwarzkopf en IVY. Ik was mijn haar op de normale manier met de Clean Blonde shampoo en ben extreem nieuwsgierig naar het resultaat. Ik laat het ongeveer een minuut of 4 intrekken (1 liedje lang, haha) en spoel het er dan uit.

Zie ik na zo’n simpele wasbeurt resultaat? Zeker! Mijn haar is in de punten (waar het nog licht is van vorige zomer) zeker veel koeler. Na de eerste wasbeurt is mijn haar nog niet grijzig of lila, maar zeker koeler. Of ik het resultaat heel mooi vind, dan weet ik nog niet. Het neigt in bepaald licht een beetje naar groen. Dat was niet the look I was going for.

Fudge zilvershampoo review
Dit is na 2 keer wassen. Er is wel duidelijk resultaat. De onderkant van m’n haar (dat sowieso lichter is) is een stuk ‘koeler’ geworden. Oh en ja hoi, ik heb ook een ander kapsel. Heeft de shampoo niks mee te maken ;).

Hoe voelt je haar na een wasbeurt met deze paarse shampoo?

Heel goed! Lekker zacht. Waar de zilvershampoo van Kruidvat mijn haar in een totale klittenravage achterliet, krijg ik van de Fudge Clean Blonde shampoo lekker zacht haar. Dat is voor mij niet altijd een grote plus omdat ik heel futloos en pluizig haar heb. Zacht haar betekent in de meeste gevallen geen volume. Geeft niet, dat maken we wel op een andere manier. M’n haar voelt na een wasbeurt lekker zacht en gezond.

Wat kost Fudge zilvershampoo?

Fudge Clean Blonde violet toning shampoo (probeer maar eens een paar keer achter elkaar uit te spreken) is geen cheap ass shampoo. Je doet er wel heel lang mee omdat hij zuinig is in gebruik (je hebt maar een klein dotje nodig). Voor een flinke tube van 250 ml betaal je bij bol.com €15,95 voor Fudge Clean Blonde zilvershampoo. Dat betekent dus dat de Fudge zilvershampoo iets goedkoper is dan IVY en logischerwijs duurder dan die van Schwarzkopf, Gühl, Andrelon en Kruidvat.

Fudge zilvershampoo review

Allemaal goed, maar welke is de beste zilvershampoo?

Eindconclusie? Lastig, lastig! De strijd gaat tussen IVY en Fudge. IVY ruikt lekkerder en maakt mijn haar wat stugger (zonder te klitten). Dat zijn 2 voordelen voor mij. Ook het kleurresultaat vind ik met IVY denk ik toch net iets mooier. Fudge Clean Blonde violet toning shampoo is goedkoper én er zit ook nog eens meer in de tube. Het kleurresultaat pakt op iedere kleur haar weer anders uit. Misschien is deze shampoo nou juist net die ene zilvershampoo die je de perfecte zilveren kleur bezorgt. Ze zijn allebei goed!

Online zilvershampoo kopen om te proberen?