Beste zilvershampoo? Is Etos Zilvershampoo beter dan Fudge, Andrélon, Ivy of Kruidvat? [update 2020]

Als Etos Friend ontvang ik eens in de zoveel tijd een doosje vol fijne (nieuwe) producten van Etos. En deze keer heeft Etos mijn gebeden verhoord! De zilvershampoo is terug van weggeweest. Yasss. Mijn badkamer staat inmiddels vol Etos-producten die ik met veel liefde gebruik (en regelmatig opnieuw koop) zoals de shower foams, sea salt spray, shampoo voor iedere dag, anti-klit spray en nu dus ook de zilvershampoo – of Silver Shampoo zoals ze ‘m zelf noemen -. Is ‘ie beter dan de zilvershampoo van Fudge, Andrélon, Ivy of Kruidvat?

Etos Silver Shampoo zilvershampoo

Ik moet toegeven: ik slaakte een klein gilletje toen ik de deksel van het kartonnen doosje vol Etos-producten optilde. Zilvershampoo? Ja! Hallelujah! Helemaal blij werd ik toen ik zag dat er ook nog arganolie in verwerkt is. Wat heerlijk. Zo wordt het instantly ook een beetje een luxeproduct, maar voor een kleine prijs. En hoe leuk is die verpakking in zo’n mooi vormgegeven tube?

‘De gele gloed uit je haar verwijderen? De verzorgende formule met arganolie en provitamine B5 zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt. Het verwijdert de gele gloed van je blonde of grijze haren en geeft een mooie gezonde glans.’

Review & ervaring met Etos zilvershampoo

Waservaring | Dikke prima! Fijn zelfs. M’n haar wordt niet ultiem klitterig (wat wel het geval is met sommige andere zilvershampoo’s) en het schuimt lekker. Heb ik die stralende glans die de shampoo belooft? Niet na een paar wasbeurten, maar wie weet! Dan moet ik er natuurlijk ook geen zeezoutspray inspuiten om dat te kunnen checken.

Geur | Toen ik het doosje met Etos-haarproducten opende, rook ik iets héél lekkers, maar dat was helaas niet deze shampoo. De geur is fijn hoor – gewoon schoon – maar ik word er niet per se wild van. De geur waar ik wel enorm blij van werd, was trouwens van het Etos Repair Masker. Maar daar een ander keer meer over.

Prijs | €3,99. Koopie! Ja, dat is een tikkie duurder dan de normale shampoo, maar daar schreef ik bij de zilvershampoo van Andrélon ook al over: zilvershampoo is nou eenmaal iets duurder. Alleen de zilvershampoo van Kruidvat is goedkoper, maar – ik verklap ’t gewoon alvast – ook minder fijn.

2020 budgettip! De producten van Andrélon Zilver Care zijn nu ook te koop via bol.com. Als je voor de Andrélon Zilver Care voordeelverpakking gaat, krijg je tot wel 40% korting op de reguliere prijs. Ik sla voortaan m’n zilvershampoo’s online in!

Kleurresultaat | Nu ik m’n haar 2 keer met de shampoo heb gewassen en het beide keren 5 minuten heb laten intrekken, merk ik duidelijk dat de warmere tonen plaatsmaken voor wat koelere blonde plukken. Vooral de delen van mijn haar die geverfd zijn (ik heb afgelopen zomer blonde balayage laten verven) kleuren snel witter. Sommige uiteinden van plukjes zijn zelfs al richting zilver aan ’t gaan! Dat zie je op onderstaande foto ook bij de puntjes.

Beste goedkope zilvershampoo van Etos

Kortom: nieuwe favoriet? Zeker! Net zo goed als Andrélon (die ik voorheen religieus gebruikte). Etos wint het weer: de prijs-kwaliteitverhouding is gewoon top! Houd vooral ook Budgetproof.nl in de gaten als je nieuwsgierig bent naar andere producten uit de Etos haarlijn. En wil je weten wat ik van andere zilvershampoo’s vond? Ik heb er flink wat uitgeprobeerd. Ontdek mijn favoriete goedkope zilvershampoos van de drogist hier ».

One thought on “Beste zilvershampoo? Is Etos Zilvershampoo beter dan Fudge, Andrélon, Ivy of Kruidvat? [update 2020]

Comments are closed.