3 leuke roadtrip-bestemmingen

3 tips roadtrips

Ik ben dol op (spontane) roadtrips. Koffertje in de auto, zonnebril op je neus en lekker muziekje uit de speakers. Uren kletsen totdat je op je bestemming aankomt of juist in gedachten uit het raam staren. Ik kan goed nadenken in de auto. Onze zomervakantie vorig jaar was één grote (oost) Europese roadtrip en ik vond het heerlijk, zelfs in een tent. Maar ik hou ook van de kortere roadtrips en juist daarvoor geef ik je vandaag tips. Dit zijn 3 superleuke (niet mega-doorsnee) bestemmingen waar je prima met de auto naartoe kunt rijden.

1. Het hippere broertje van Brugge: Gent

Vorig jaar was ik in Gent en dat beviel me goed! Een fijne sfeer, een jonge stad en een verademing na het drukke Brugge waar we tijdens hetzelfde weekend waren. Je kunt Gent natuurlijk in combinatie met Brugge doen, maar Brugge is veel ‘kitscheriger’ én toeristischer dan Gent, houd daar wel rekening mee. Gent is maar 2 uurtjes rijden vanuit midden-Nederland en als je dol bent op lekker eten en drinken kan je pret hier niet op. Club Reserva vond ik een echte aanrader. Lekker eten (de stoof is goed), een fijne sfeer en als je geluk hebt pik je ook nog wat livemuziek mee. Als je in Gent bent mag je de laatste overgebleven middeleeuwse burcht (Gravensteen) ook zeker niet missen. Oh én er kan goed gewinkeld worden in deze hippe stad. Kortom: genoeg te zien en doen. Je volgende roadtrip gaat naar België!

2. Verrassend gezellig stadje: Lille

Ik vond Lille een verrassend leuke stad. Ik zou ‘m eerlijk gezegd nooit bovenaan m’n lijstje gezet hebben, ware het niet dat ik vorig jaar een goedkoop bustripje met OUIbus mocht uitproberen (goed alternatief als je liever niet zelf in de auto stapt). Lille was de enige bestemming waar ik uit kon kiezen waar ik nog niet naartoe was geweest. Off I went, in m’n eentje voor wat qualitytime met mezelf in deze gezellige Franse stad. Lille heeft me verrast. Een knus stadje met ontelbaar veel leuke eettentjes, mooie boetiekjes én een fijn aanbod aan budgetproof overnachtingsmogelijkheden, zoals hostel Gastama, waar ik sliep. Er komt binnenkort nog een blog aan over ‘wat te doen op een zondag in Lille’. Stay tuned!

3. Romantische Strasse in Duitsland

Duitsland is echt zwáár underrated wat mij betreft. Ik vind Duitsland geweldig. Heerlijk knus, leuke steden, prachtige natuur, gezellig taaltje én gemütliche stubes en biergartens. Ja, ik kom graag in Duitsland en dit is misschien wel m’n favoriet voor een roadtrip dichtbij huis. Oh en die kasteeltjes die je overal tegenkomt. Liefde! Misschien ben ik vanbinnen gewoon stiekem een beetje een bejaarde, maar als ik in de relaxmodus ga, dan kan ik wandelen door de Duitse natuur, kasteeltjes op heuvels bezoeken en neerstrijken in de biergarten extreem waarderen. De Romantische Strasse heb ik zelf nog nooit gedaan, maar staat hoog bovenaan mijn lijstje. De route begint in Würzburg (4,5 uur rijden van Nederland) en eindigt in Füssen, bij de Oostenrijkse grens. Dit is dus de ideale route om te doen als je onderweg bent naar vakantie Oostenrijk of Italië, of onderweg terug naar huis natuurlijk. Je kunt heel oldskool de bruine bordjes volgen die de Romatische Strasse aanduiden, je kunt bij een VVV-kantoor een route oppikken of gewoon alle plaatsjes in de navigatie zetten. Welke optie vind jij het leukst?

Budgetproof roadtrip

Een roadtrip kun je natuurlijk zo budgetproof maken als je zelf wilt. Je kunt alle proviand in de auto proppen en lekker picknicken, maar je kunt ook uitgebreid de tijd nemen voor een luxe lunch. Neem je de daktent mee, dan slaap je supergoedkoop, kies je voor een AirBnB of een chique hotel? Keuzes, keuzes, keuzes.

Lees deze blogs ook voor een geslaagde roadtrip

In 2015 schreef ik een blog met 8 tips voor een succesvolle roadtrip en dit jaar schreef ik al een artikel over hoe je je auto zelf kunt onderhouden. Niemand wil een beroep hoeven doen op de wegenwacht en al helemaal niet op vakantie. Ik geef je tips over autoverzekeringen vergelijken (dat kan bijvoorbeeld op autoverzekering.nl) en de kosten voor je autoverzekering berekenen, maar ik vertel je ook hoe je in de bergen moet rijden en over tanken in het buitenland. Kortom, deze 2 oudere blogs zijn zeker de moeite waard als je een roadtrip gaat maken:

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “3 leuke roadtrip-bestemmingen

  1. Oh wat gaaf. Wij gaan deze zomer naar Oostenrijk en dan lijkt de laatste route me echt heel leuk. Er overnachten in Duitsland en hoeven fan de volgende ochtend niet zo ver meer. Dan is dit ideaal om niet te vroeg bij het hotel aan te komen
    . Gent ben ik ook eens geweest, hele leuke stad!

  2. Wat een leuke tips! Ik ben één keer in Gent geweest en vind dat een geweldige stad. Wat een oud en knus stadscentrum en gezellige sfeer. Lille staat ook nog op mijn lijstje. Een stedentrip in Duitsland komt vaak niet in me op, maar ik ben nu wel enthousiast geworden!

Comments are closed.