Een RAR-zusje voor mijn Eames replicastoel

Ik zou dolgraag een echte Eamesstoel willen hebben (dat wordt sparen!), maar voordat ik flink wat geld over de balk ga smijten, wil ik zeker weten dat ik er niet snel op uitgekeken raak. Je hebt ongetwijfeld al vaker Eames look-a-like stoelen voorbij zien komen op mijn blog, dus als je me al langer volgt dan is het geen verrassing dat ik weer een nieuw zusje heb voor de zwarte Eames look-a-like die aan mijn bureau staat. Al sinds ik ze voor het eerst zag in de lobby van het ibis Rotterdam city center hotel (en later bij ibis Amsterdam Airport) moest en zou ik ook ooit zo’n toffe schommelstoel hebben. Kijk ‘m nou staan. Zo leuk!

Eames replica stoel

Ik vind het soms best lastig om te beslissen of ik ga sparen voor een origineel designeritem óf dat ik voor de nepvariant kies. Ik vind het immers ook niet leuk als iemand er met mijn idee vandoor gaat en daar een cheap ass versie van maakt. Ik moet iets echter wel écht héél erg mooi vinden wil ik er zo’n smak geld voor overhebben. Als ik dan een betaalbare variant tegenkom voor een fractie van de prijs, dan wint het stemmetje in mijn hoofd (‘zovéél geld, daar kun je zoveel andere leuke dingen mee doen’) het meestal. Zo ook deze keer.

Eames replica stoel
Eames replica stoel

Nep vs. origineel

De Eames replicastoel (Eames RAR schommelstoel) die ik van Furnaround kreeg is nu afgeprijsd voor €127. Best nog wat geld voor een plastic stoel, maar je weet hoe dat met (fake) designer items. Daar hangt een prijskaartje aan. En de originele Eames RAR (van Vitra) kost rond de €520 en is ook van plastic (polypropyleen). Er zijn zeker wat kleine verschillen, zoals de houtkleur, de afwerking van het frame en de moertjes en een aantal kleine verschilletjes in het ‘zitvlak’ van de stoel. Maar die neem ik voor lief. Als je er zo een blik op werpt ziet niemand dat hij niet origineel is. Ik vind het een hele goede namaak.

Eames replica stoel

Eames replica stoel

De RAR in mijn kleine studiootje

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk heb ik helemaal geen ruimte voor een extra stoel in mijn interieur – zoals je ziet. Ik woon nog steeds in een studiootje van 27m2. Ik kan niet wachten totdat ik dit pronkstuk een plekje kan geven in mijn toekomstige slaap- of woonkamer. Zelfs m’n vriend vindt het een ‘gangsterstoel’, dat betekent dat hij goedgekeurd is. Yes. Die gaat nooit meer weg. Nu sparen voor een echte.

Staat een Eames-stoel ook op jouw verlanglijstje?

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Een RAR-zusje voor mijn Eames replicastoel

  1. Ik vind hem helemaal leuk. 520 euro is ook gewoon echt te veel geld voor een stoel waar je misschien na 1 of 2 jaar weer op uitgekeken bent.

Comments are closed.