Logeren bij Schiphol: ibis Amsterdam Airport hotel

Toen ik compleet verliefd op de Franse bergen terugkwam uit La Plagne had ik de luxe dat ik vanuit Schiphol niet naar huis hoefde, maar neer mocht ploffen in het ibis Amsterdam Airport Hotel. Zoals wel bekend is inmiddels – denk ik – ben ik groot fan van ibis. Tot zover is het altijd meer dan fijn geweest om in een ibis hotel te verblijven. Ook in dit hotel vlakbij Schiphol heb ik een kort, maar fijn verblijf gehad.

Bereikbaarheid

Na m’n vertraagde vlucht vanuit Genève was ik dolblij dat ik eindelijk op Nederlandse bodem stond. Dat gewacht is niets voor mij. Gelukkig rolde ik m’n koffertje zo door de douane naar de shuttlebusjes en had ik geluk dat het gratis shuttlebusje naar het ibis budget hotel, het Dorint hotel én ibis Amsterdam Airport binnen 5 minuten aan kwam sjezen. Wachten op de bus doe je maximaal 30 minuten, maar ik was wel blij dat ik geluk had. Ook om 22:00 ’s avonds op een zondagavond zat de bus – met vriendelijke en gezellige buschauffeur – propvol. De bus rijdt 20 uur per dag en doet er ongeveer een klein kwartiertje over. Alleen een paar uurtjes ’s nachts moet je zelf voor vervoer naar het hotel zorgen. Als je met de auto bent is het des te makkelijker, want de parkeerplaats voor het hotel is gigantisch en het ligt vlakbij de snelweg.

Anonimiteit

‘WOUW’. Dat is het eerst wat ik dacht toen ik het hotel binnenstapte. Wat enorm groot! Ik rijd er onderweg naar m’n werk iedere dag langs met de bus, maar pas als je er binnenstapt merk je hoe groot het is (644 kamers). Het lijkt wel een dorp. Meerdere restaurants, een grand café, fitness, meetingrooms, shops. No kidding. Je kunt er heerlijk verdwalen (been there, done that) en als je voor anonimiteit gaat, dan kom je hier zeker aan je trekken. Ik vind de anonimiteit van een hotel altijd heerlijk. Ik hoop dat je dat gevoel herkent. Ben je liever niet anoniem of alleen? Dan neem je gewoon plaats in de mooie verbouwde, moderne lobby. Daar is altijd wel wat te doen en altijd wel iemand te zien. Snacken kan er 24 uur per dag bij Take Away 24/7 en ook je mail checken is mogelijk bij de computers die er voor de gasten staan.

Kamers

De kamertjes zijn hartstikke netjes en héérlijk stil. Alles wat je nodig hebt is aanwezig: kluisje, koelkast, fijn ibis sweet bed, televisie, gratis wifi, badkamer met bad/douche, etc. Iets minder modern dan de meeste ibis hotels waar ik de laatste tijd ben geweest, maar wel strak. En waarom zijn er bij ibis nooit stopcontacten bij de nachtkastjes? Is dat bewust gedaan? Een klein minpuntje aan deze kamer was dat m’n douche het niet deed en ik dus verplicht was een bad te nemen. Jammer, want ik had haast ’s ochtends. Helaas moest ik de maandag dat ik in dit hotel wakker werd gewoon weer werken. Bummer, want ik kon dus ook geen gebruikmaken van de standaard late check out (12:00, love it!).

HELP! Ben ik nou gek? Of werkt de douche gewoon niet? Verplicht in bad…

Een video die is geplaatst door Marloes (@budgetproof) op

Onbtijt

Ik twijfel nog of ik een aparte blogpost ga schrijven over het ibis hotelontbijt. Zal ik het doen? Het was in ieder geval meer dan prima (net als de mooie ontbijtruimte). Sapjes, srambled eggs, croissantjes: you name it. Voel me echt een prinses als ik m’n werkweek mag beginnen met een hotelontbijtje. Wat een luxe! En weet je wat? Je kunt zelfs al vanaf 04:00 ontbijten, tot 12:00. Let wel op, want het luxe ontbijtbuffet is maar een deel van deze tijd geopend.


Prijs

Goedkoop is het ibis Amsterdam Airport hotel niet, betaalbaar zeker! Vanaf €79,- boek je een kamer, en ga op vakantie en ben je met de auto? Dan kun je een voordelig Park Sleep Fly arrangement boeken. Let wel op dat je zonder zo’n arrangement wel parkeerkosten betaalt. Vind je dat te prijzig en ga je liever voor wat minder luxe en een lagere prijs? ibis budget ligt letterlijk naast het ibis Amsterdam Airport hotel.

Dankjewel maar weer ibis voor de fijne (maar veel te korte) overnachting!
Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

8 thoughts on “Logeren bij Schiphol: ibis Amsterdam Airport hotel

  1. Oh wat lekker dat je nog even kon uitrusten! En dat ontbijt ziet er zooo lekker uit!
    Ik ben ook gek op hotelontbijtjes maar krijg nooit zoveel op, maar gewoon de luxe om uit zoveel te kunnen kiezen is al geweldig.

  2. Wat chill dat ze zo’n fast check-out ding hebben om je kamersleutel in te gooien. En ik ben ook dol op hotels en (vooral) hotelontbijtbuffetten!

    1. Inderdaad heel handig, gewoon dumpen die sleutel en weg kun je 😀 als je ook zo van ontbijtje houdt als ik, dan moet je zeker m’n hotelontbijt-rubriek even volgen!

Comments are closed.