Wint de Wilkinson Hydro Silk Bikini het van goedkope scheermesjes?

Het is lente! De tijd dat de bikini’s weer voorzichtig het daglicht gaan zien en je je kapsel daar beneden weer wat extra gunt. Welk kapsel je vajayjay (hey Grey’s Anatomy-fans) ook draagt: verzorging is gewenst. Onkruid dat om het hoekje van je bikini komt kijken? Ew, nee! Uit onderzoek van Wilkinson blijkt dat maar 57% van de Nederlandse vrouwen zorgt dat haar voortuintje er netjes bijstaat. Dat vind ik best weinig. Wat jij?

Goedkope scheermesjes: mijn favorieten

Mijn waxervaringen zijn niet om over naar huis te schrijven, dus houd ik het bij een regelmatige scheersessie. Gewoon met van die cheap ass scheermesjes die ik koop bij Action (5 voor €2). Niet de allergoedkoopste want die hebben maar 1 of 2 mesjes, nee, de roze variant met 3 mesjes vind ik dikke prima. Of de wegwerpmesjes van Albert Heijn (4 voor €3) vind ik stiekem het allerfijnst (zie het roze mesje op de foto’s). Kan de superfancy Wilkinson Hydro Silk Bikini (€15,99) die ik ter review opgestuurd kreeg daaraan tippen? Ik heb het getest!

Wilkinson Hydro Silk Bikini vs. goedkope scheermesjes

Werkt het? Yes! De mesjes zijn echt superscherp en de trimmer doet hard zijn best. De trimmer heb ik niet optimaal uit kunnen proberen, maar als je meer het trim-type bent, dan denk ik dat dit een topding is! Een mini-tondeuse die je mee onder de douche kunt nemen. Leuk! Qua scheer-eindresultaat merk ik niet bijzonder veel verschil met de goedkope mesjes. Waar verliezen de goedkope mesjes het van de Hydro Silk Bikini? Qua verzorging, grip, flexibiliteit en ‘houdbaarheid’:

  • De mesjes van het Wilkinson-apparaat blijven een stuk langer prettig in gebruik (worden minder snel bot en roesten minder snel als je ‘m in de badkamer laat liggen).
  • De verzorgende serum die vrijkomt bij gebruik (zie witte puntjes op de kop op onderstaande foto) hydrateert de huid tot 2 uur na de scheerbeurt (bodylotion in in principe niet nodig).
  • De Wilkinson ligt gewoon prettiger in de hand. Het is een flinke unit waardoor hij fijn vasthoudt en je ‘m makkelijk gebruikt.
  • De kop is flexibel waardoor je jezelf niet in bijzondere bochten hoeft te wringen.

Zou ik ‘m weer aanschaffen?

Als ik een trimmer-type was, dan zeker. Het is een grappig, luxe ding en hij werkt gewoon dikke prima. Nu ik de basis al heb is het ook heel aantrekkelijk om ‘m enkel voor het scheren te blijven gebruiken omdat ik alleen maar zo nu en dan nieuw mesjes hoef aan te schaffen (ongeveer €9 voor 5 mesjes). Laat je het trimgedeelte – net als ik – liever achterwege? De ‘gewone’ HydroSilk kost ongeveer €8.

Nevermind de melkflessen.

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Wint de Wilkinson Hydro Silk Bikini het van goedkope scheermesjes?

  1. Hmm, zelf ben ik het type snel snel onder de douche, ik houd er dus ook niet van om veel geld uit te geven aan mesjes. Als ik dit zo lees dan houd ik het ook bij de budgetmesjes.

Comments are closed.