Wax behandeling bij Pure Cosmetics

Via m’n vrienden van Groupon 😉 kocht ik een Groupon bon voor een waxbehandeling. Het begon allemaal helemaal mooi: ik kocht de bon voor een brazillian wax, waxen van oksels en onderbenen bij Pure Cosmetics  (in Haarlem) voor een koopie €19,99. Normaal betaal je daar bij deze salon €63,50 voor (oksels €15,50, onderbenen €22,50 en brazilian €25,50). Ik mailde voor een afspraak en binnen een paar uur had ik een afspraak staan voor op de donderdagavond voordat ik op vakantie zou gaan. Ik had alles 2 weken laten groeien (niet fijn!) zodat het lang genoeg was voor de waxbehandeling en ik dacht heerlijk haarvrij op vakantie te gaan. Dat pakte helaas eventjes anders uit.

Ik had nog nooit een waxbehandeling ondergaan maar ik heb er van te voren al wel weer over gelezen. O.a. op de sites van MissLipgloss, Beautygloss en Beautylab. (Wil je meer weten over waxen en hun ervaringen klik dan op de links :)). Ik had dus een idee wat ik kon verwachten, dat vond ik wel fijn want toch is het een beetje spannend!

Toen ik bij Pure Cosmetics aankwam zaten twee dames voor een manicure samen met de twee dames die de manicure uitvoerden hard te lachen. Vrolijke bedoening dacht ik :). Ik werd naar de tafel verwezen en moest daar even wachten. Na een paar minuten kwam iemand naar me toen die vroeg of ik degene was die voor de totale waxbehandeling kwam. Uh ja dacht ik, en nu weet iedereen dat ook… Voelde een beetje ongemakkelijk maar voor hun is het natuurlijk heel normaal ;).

In een apart kamertje werd er een handdoekje voor me uitgespreid over de behandelstoel, ik mocht me uitkleden en wachten op een collega die de wax uit zou voeren. Tijdens het wachten keek ik wat om me heen en het viel me op dat de harsflaconnetjes (geen spatels of sticks dus) en houders helaas niet helemaal schoon waren. Dat vond ik al een beetje jammer. Ik vertelde dat het m’n eerste keer in een salon was en er werd me uitgelegd wat er ging gebeuren. Ik werd op m’n gemak gesteld, van te voren ingesmeerd met poeder zodat de wax minder aan m’n huid zo plakken en de behandeling viel me allezins mee. Ja ok, prettig is anders maar echt pijn doet het ook niet! Sommige posities zijn een beetje ongemakkelijk maar ach, alles voor een haarvije vakantie dacht ik maar ;). Binnen 15 minuten was het gedaan. Ik werd nog even ingesmeerd met wat babylotion en toen stond ik na 15 minuutjes dus alweer buiten.

Eenmaal thuis aangekomen wilde ik trots m’n zachte gewaxte beentjes aan m’n vriendje laten voelen en toen voelde en zag ik dat ik nog heel wat haar op m’n benen had. En niet alleen op m’n benen. Na inspectie waren alleen m’n oksels zoals ik verwacht had helaas. Ik probeerde wat zelf te fixen maar dacht toen: ‘dit moet niet de bedoeling zijn’ dus besloot ik een dag later een mailtje te sturen naar de salon of ik terug mocht komen. Op zaterdag mocht ik terugkomen om het te herstellen. De zelfde dame als die me eerst geholpen had legde uit dat er vaak tijdens de eerste echte waxbehandeling veel haartjes afbreken of te klein zijn om te waxen. Ik vertelde haar over de hele stroken haar die er naar mijn mening nog zaten en daarom heeft ze nogmaals m’n benen gedaan.

Misschien verwachtte ik teveel van een salon maar met het eindresultaat (na 2x dus) ben ik gewoon niet happy. Na m’n eerste week vakantie maakte ik een aantal foto’s van m’n benen zodat jullie kunnen zien hoeveel haartjes er overgebleven zijn. In ’t echt is het nog veel beter zichtbaar dan op de (kleine) foto’s. Dit hoort toch niet? Misschien moet ik de volgende keer toch maar even sparen en naar Delete of The Wax Bar gaan?Heb jij goede ervaringen met bepaalde salons? Let me know!

6 thoughts on “Wax behandeling bij Pure Cosmetics

  1. wat vervelend! Je hebt inderdaad veel kleine haartjes(heb je dat altijd of hebben ze daar de haartje gebroken). Ik ben altijd 1 uur of anderhalf bezig met brazilianwax en completen benen, in vergelijking met je kwartier is dat best lang. OOk wordt bij mij na het harsen de rest van de haartje die er niet uit zijn gekomen(je mag niet twee keer over 1 plek gaan) geëpileerd, dit zijn er overigens niet zo heel veel.
    Ik ben zelf altijd erg tevreden met mijn resultaat. Maar zo te horen dus nooit naar Pure Cosmetics gaan

  2. Nee, je houd altijd haartjes over de eerste paar keer! Sommige haartjes zijn te stijf om meteen uitgetrokken te worden en breken deels af enzo, mijn vriendin heeft me dit ooit allemaal uitgelegd.

    Ze werkt zelf in een Spa en waxt dan voor een goedkoop prijsje ook de benen van mij en mijn vriendinnen, en de eerste keer waren we allemaal wat teleurgesteld omdat er nog wel heel wat haartjes zichtbaar waren. Blijkbaar moet je haar eerst wennen aan het waxen, en dit duurt enkele waxbeurten. Groeit na de eerste keer ook al na 2 of 3 weken terug, pas later lichter en dunner en duurt t 6 weken!

    Maar ze hebben inderdaad wel heeeeeel veel haar laten staan ja!

Comments are closed.