Vaderdag cadeautips 2016

Oh die papa’s toch. Ze doen alsof het ze allemaal niet uitmaakt, maar stiekem geven ze toch echt wel een beetje om Vaderdag hoor. Wie vindt blijk voor waardering of een ‘ik hou van jou’ nou niet leuk? Nu las ik laatst dat wij in Nederland veel minder aan Vaderdag dan aan Moederdag doen. Ja echt, 40% viert Vaderdag en 60% viert Moederdag. Gewoon 20% van de bevolking slaat papa over? Zielig! Maar wat geef je de beste man? Ik geef je een aantal (betaalbare) tips.

vaderdag cadeautip
Bron foto & DIY / NoOrdinaryTales.com + Welke.nl.

Cadeautips – dingen samen doen

Ik probeer mijn vader iedere zondag te zien, maar om nou te zeggen dat we héél hecht contact met elkaar hebben? Nee, niet per se. We lijken heel erg op elkaar en we vinden elkaar ook zeker wel lief, maar zoals ik m’n moeder zo ongeveer iedere dag spreek (appje, telefoontje of in het echt), kan mijn vader als het aan hem ligt zo 3 weken van de aardbodem verdwijnen, haha. Ik vind het dan ook leuk om iets om samen te doen cadeau te geven. Tips: denk aan een bioscoopbezoekje naar jullie een film van jullie lievelingsregisseur, een lekkere lunch terwijl je bijkletst of een stadswandeling door een (nog) onbekende stad.

Cadeautips – DIY

Vroeger kon je je er gemakkelijk vanaf maken met een tekening of een foeilelijk knutselwerk. Tegenwoordig moet je toch wat meer uit de DIY-kast trekken om indruk te maken op paps. Hoewel… het hoeft niet heel veel tijd, moeite of geld te kosten. Deze 3 ideetjes vond ik echt heel leuk:

1. Een fancy iPhonehouder voor tijdens het opladen (hier moet je wel een beetje handig voor zijn)

Beeld: Welke.nl.

2. Een boomstammetje voor kaartjes en foto’s

Bron foto & DIY / Welke.nl

3. Barbecuesaus voor de vleesliefhebber

Bron foto & DIY / NoOrdinaryTales.com

Cadeautips – sport

Mijn vader is niet echt sportief en mijn moeder al helemaal niet. Weet ik gelijk weer waar ik die onsportieve genen vandaan heb. Maar, de meeste daddy’s worden wel blij van een of andere sport. Wat geef je dan cadeau? Een interessante documentaire over een sportman, kaartjes voor een voetbalwedstrijd of het boek over het leven van Johan Cruijff bijvoorbeeld.

Beeld: Welke.nl.

Cadeautips – klein cadeau, groot gebaar

Geeft je vader nou oprecht geen ene moer om Vaderdag en heb je geen idee waar je hem blij mee maakt? Een verrassing van Greetz werkt altijd. Echt! Ik ben fan, want je kunt last minute een cadeau in je mandje klikken zodat het alsnog op vaderdag zelf (ook al is het een zondag) bezorgd wordt. Een biertje met eigen naam of een koffiemok met een opbeurende quote tegen een ochtendhumeur scoort altijd goed. Wist je trouwens dat vaders steeds vaker bloemen cadeau krijgen op Vaderdag en dat Greetz met €4,95 de laagste verzendkosten heeft? Lekker budgetproof!

Ik ben heel benieuwd wat jij je vader geeft om hem te laten zien dat je hem waardeert.

One thought on “Vaderdag cadeautips 2016

  1. Helaas heb ik geen vader meer en dus is vaderdag erg lastig voor me maar je hebt wel erg leuke ideetjes neer gezet!

Comments are closed.