Oenobiol review: ervaring met Autobronze Teint | bruin zonder zon?

Nu ik inmiddels oud (30, kuch) ben, ben ik door schade en schande wijs geworden. Ik weet hoe schadelijk de zon voor mijn huid is. Tel daar een pigmentprobleempje bij op en je ziet mij niet meer uren in de zon zitten. Maar, die goudbruine, gezonde teint zie ik dan weer wel zitten. Dus probeerde ik Oenobiol Autobronze Teint uit.

Autobronze-watte? Autobronze Teint van Oenobiol Skin Support. Supplementen. Een combinatie van 4 unieke en natuurlijke ingrediënten die samen zouden moeten zorgen voor een geleidelijke en mooie goudbruine teint. En je hele lichaam doet mee! Ik besloot de gok te wagen toen ik de beslissing nam geen foundation meer te dragen.

Ik krijg regelmatig berichtjes dat lezers Oenobiol Autobronze Teint niet in de schappen van hun Etos kunnen vinden. Dat kan kloppen, niet alle Etos-fillialen verkopen Oenobiol. Tipje; je kunt de supplementen ook snel naar huis klikken via bol.com. Let op: het assortiment Oenobiol wisselt nogal, dus mocht jouw favoriet niet leverbaar zijn, vraag dan om een mailtje als het product er weer is.

review oenobiol voedingssuplementen

Wat zit er in Oenobiol Autobronze Teint-pillen en hoe werkt het?

Alle Oenobiol beauty-supplementen bestaan uit een uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten zoals vitaminen, mineralen en extracten op basis van planten, kruiden, groenten, zeewier, pitten en zaden. Tenminste, dat staat er op de verpakking. Je zou al snel denken dat er in Autobronze tenminste caroteen zit. Daar word je namelijk ook bruin van (of is het meer oranje?). Maar nee, geen peentjes. Doordat er geen bètacaroteen is toegevoegd, geeft Oenobiol Paris Autobronze Teint dus geen oranje gloed over de huid. Autobronze Teint is op basis van kurkuma, tomaten, groot afrikaantjes en algenextract. Je neemt maar 1 pil (of capsule, zoals ze het noemen) per dag tijdens de hoofdmaaltijd. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden 2 tot 3 maanden te gebruiken naar gelang de gewenste bruine teint.

review oenobiol voedingssuplementen

Mijn ervaring met Oenobiol Autobronze Teint

Ik slik de Oenobiol-pillen (samen met Oenobiol Capteur 3-in-1 en Oenobiol Skin Support Relax) sinds 22 juli. Terwijl ik dit schrijf zo’n 2 maanden en 2 weken. Kort door de bocht: doet het wat? Ja, het doet wat, maar ik had zelf een groter effect verwacht. Het geeft je huid een ‘gezonde glow’. Als de zomer voorbij is kan mijn huid nogal spookachtig wit of dof worden, maar dat is nu niet het geval (ook mede dankzij deze wonder-highlighter). Ook zag ik in de vakantie dat delen van mijn huid ineens best een beetje getint waren, terwijl die al een tijdje geen zonlicht hadden gezien. Zoals mijn bovenbenen. Ik kwam er achter toen ik bij een controlepost van het leger stond in Marokko. Ineens riep ik tegen mijn vriend: ‘Hey, Kev, m’n bovenbenen zijn bruin maar die zien nooit zon!’

Maar daar heb ik je al gelijk de ‘maar’. Het werkt voor mij maar deels. Het effect is niet ‘wauw’ en op mijn bovenbenen zag ik bijvoorbeeld wel resultaat maar mijn onderbenen zijn nog net zo wit as ever. Persoonlijk denk ik dat het vooral goed werkt om je bruine kleurtje vast te houden. Dus heb je net een vakantie achter de rug en slik je de beauty-supplementen van Oenobiol? Dan blijft je lekkere, bruine kleurtje langer hangen. Kijk maar naar het resultaat in deze foto’s. Zeker een subtiel bruiner/gezonder kleurtje (en ik draag dus geen foundation meer, wel bronzer/highlighter).

oenobiol autobronze teint resultaat
Goed om te weten: vanaf de helft van deze foto’s gebruik ik ook geen foundation meer.

Gratis Oenobiol uitproberen of 20% korting: punten sparen

Oenobiol Skin Support Autobronze Teint kost €24,99 per verpakking van 30 pillen (daar doe je een maand mee). Je hoeft er je spaarvarken niet voor open te breken, maar goedkoop is het ook niet per se. Een keertje minder eten thuis laten bezorgen of vaker eigen lunch mee naar werk meenemen en je hebt het eruit. Haha. Mooier nog: als je nieuwsgierig bent naar andere supplementen van Oenobiol raad ik je aan de punten te sparen. Die zitten onderop het doosje. Heb je 4 punten gespaard, dan mag je een gratis product uitzoeken. Dat is dus eigenlijk 20% korting als je elk 5e potje gratis krijgt.

oenobiol autobronze spaarkaart

Hoe dat precies werkt? Verzamel eerst 4 spaarpunten. Op elke Oenobiol verpakking zit 1 spaarpunt en als je je aanmeldt voor Oenobiol Exclusief ontvang je al 1 spaarpunt gratis. Daarna kies je het product dat je graag als cadeau wilt ontvangen op de site. Je kunt kiezen uit alle Oenobiol-producten. Superleuk dus om zo ook nieuwe producten uit te proberen. Uiteindelijk ontvang je in de mail een cadeaucode. In de verpakking zit een bijsluiter en daarin vind je een spaarkaart waar je de punten op moet plakken. Gelukkig is die spaarkaart ook te downloaden. De ingevulde spaarkaart stuur je samen met je cadeaucode op en dan ontvang je je product binnen 4 weken thuis.

Oenobiol voordelig proberen? Dit zijn de producten die ik heb gebruikt:

Benieuwd naar mijn ervaring met de andere Oenobiol-supplementen?