Afvallen met vitaminepillen | ervaring met Oenobiol Capteur 3-in-1 na 4 weken

Disclaimer: Laat ik eerst even zeggen dat ik helemaal niet af hoef te vallen. Ik ben onzeker over mijn zadeltassen die ondanks best gezond eten en 3x per week sporten gewoon op hun plek blijven zitten. Daar weet ik me na al die jaren worstelen prima naar te kleden zodat niemand – behalve ik – ze zie. Maar verder, ben ik blij met mijn slanke bouw en maat 36. Ik ben 1 meter 80 en weeg 60 kilo. Daar ben ik hartstikke tevreden mee. Ik doe ook m’n best om dat met semi-gezond eten en regelmatig sporten zo te houden. Oenobiol Capteur probeer ik puur uit nieuwsgierigheid uit. Ik heb mezelf ook beloofd te stoppen als ik daadwerkelijk afval.

Oenobiol review na 4 weken

review oenobiol voedingssuplementen

Wat belooft Oenobiol Capteur 3-in-1?

Absorbeert vetten uit voedsel, absorbeert snelle en langzame suikers en vermindert de eetlust. Van het doosje: “Te vet, te zoet, te zout, te veel eten en te weinig bewegen zorgen voor te veel kilo’s. Oenobiol Capteur 3-in-1 is een gepatenteerd complex met 100% natuurlijk vezels. Het heeft een drievoudige werking: het absorbeert een deel van de vetten, evenals de snelle suikers en vertraagt de opname van langzame suikers. Op deze manier worden er minder calorieën opgenomen. Oenobiol Capteur 3-in-1 vermindert bovendien de eetlust.”

1 doosjes kost €34,99. Hier zitten 60 pillen in. Dit is precies genoeg voor 1 kuur van 15 dagen.

Mijn ervaring met de Oenobiol-pillen innemen

Toen ik de Oenobiol-vitaminepillen voor het eerst zag, schrok ik me rot. Wat is dit? Wat een lelijkerds. Is het een zetpil? Zie die linker units op onderstaande foto. Ben ik niet per ongeluk een antibiotica-kuur begonnen? De pillen zitten in ’n groot, wit omhulsels dat zich afbreekt in je lichaam, waardoor de stoffen binnenin de pil opgenomen kunnen worden. Als je al moeilijk een aspirientje wegkrijgt, dan is dit niks voor jou. Haha. Je moet er 2 voor de lunch innemen en 2 voor het avondeten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze de afgelopen 4 weken regelmatig vergeten ben en pas tijdens of na m’n eten heb ingenomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het resultaat van Oenobiol Capteur na 4 weken

Heb ik minder trek?

Nee, niet merkbaar. Althans. Niet altijd. Soms heb ik wel het idee dat ik een tussendoortje kan overslaan omdat ik niet per se heel erg veel trek heb. Maar dat kan ook liggen aan dat ik dan druk ben om deadlines af te vinken. Dat overslaan van m’n tussendoortje deed ik trouwens niet, want ik weet dat m’n lichaam dat nodig heeft. Er moet toch iets te verbanden zijn voor energie.

Gewicht tussen 2013 en 2017

Ben ik afgevallen?

Aan de ene kant jammer, aan de andere kant precies wat ik had verwacht: geen zichtbaar resultaat. Nu moet ik er wel eerlijk bijzeggen dat het ook nog erg vroeg is misschien om een conclusie te trekken. Én, bij mijn lichaam valt er natuurlijk niet bijzonder veel winst te behalen. Ik ben altijd slank geweest. Ik schommel nu – sinds ik vorig jaar actief ben gaan sporten om m’n rsi-klachten de baas te zijn – altijd rond de 60 kilo. De ene dag weeg ik 63, de andere dag 59. Ik weeg me ongeveer 2 keer per week. Alle andere factoren zijn ‘normaal’ / ‘constant’ gebleven. Ik ben braaf 3x per week naar Zumba gegaan (en doe 2x per week m’n rondje fitnessoefeningen voor m’n schouders/nek) en heb qua voeding geen gekke dingen gedaan. Lekkere salades en gezonde tussendoortjes afgewisseld met crackers met veel zaden en ’s avonds zondig ik regelmatig met bladerdeeg of zoeteaardappelpatat met mayonaise bijvoorbeeld.

Bijwerkingen?

Daar kan ik kort in zijn. Nope. Helemaal niks. Ik voel me kiplekker. Gewoon hetzelfde als altijd. Soms, als ik net een pil heb ingenomen, merk ik dat ‘ie begint te werken en voel ik wat maagzuur. Maar dat trekt altijd heel snel weg.

Waarom het wel een positief effect kán hebben

Ik geloof er wel echt dat – als je écht een kilootje of wat kwijt wilt – Oenobiol Capteur sowieso een stok achter de deur kan zijn. Het verandert namelijk je hele mindset. Je wilt afvallen, hebt stappen gezet. Investeert in die pillen en commit. Als je hand dan automatisch richting die Tony Chocolonely gaat, denk je wel 2x na. Het maakt je simpelweg meer bewust van waar je mee bezig bent.

Én stiekem denk ik ook dat andere factoren meewegen wat betreft vermindering van trek. Je moet de pillen namelijk innemen met een groot glas water. Na een groot glas water heb je sowieso al iets minder trek.

Conclusie: vooralsnog geen positief of negatief effect. Je bent je wel bewuster van waar je mee bezig bent en wat je wilt bereiken, waardoor je meer je best gaat doen. Ik ga nog een tijdje doortesten en ben benieuwd of ik jullie over een aantal maanden nieuw inzicht kan brengen.

Oenobiol voordelig proberen? Dit zijn de producten die ik heb gebruikt:

Nieuwsgierig naar Oenobiol Skin Support Relax en Oenobiol Skin Support Autobronze Teint?