Aan de yoga in Haarlem: stap 1 ‘starten met yoga’-workshop

Dankjewel ibis hotels voor mijn yogamat die ik nu eindelijk ga gebruiken!

Ik heb helemaal geen tijd voor yoga met m’n parttime baan in loondienst, m’n freelancebestaan, een blog en een vriendje aan de andere kant van het land. En juist (mede) daarom ga ik vanaf vandaag – zaterdag – naar yoga. Ik kan namelijk wel een rustmomentje gebruiken en als ik thuiszit dan grijp ik toch altijd weer naar de laptop om even die ene klus af te maken. Nu kan ik er niet meer onderuit. Zoals je ziet liggen m’n panterlegging en m’n yogamat – lang leven bloggergoodiebags – al klaar.

Doorlopen met pijn en klachten: ik ben dom geweest

Al maaaaandenlang kamp ik met schouder-, rug- en nekklachten die zorgen voor gigantische hoofdpijn. Als het even tegenzit elke dag. Daar ben ik véél te lang mee doorgelopen – ja ja iedereen die dit leest die me heeft gezegd actie te ondernemen; jullie hebben gelijk! Iets met m’n thoracale wervelkolom die het niet zo naar z’n zin heeft. Dat weet ik inmiddels, want ik ga regelmatig naar de fysiotherapeut sinds kort. Soms helpt het, soms ook niet. Beweging leek me geen overbodige luxe, want ik merk dat ik extra veel pijn heb als ik achter de computer werk. Laat daar nou m’n hele leven uit bestaan …. oeps. Anyway. Yoga moet m’n spieren gaan helpen om een beetje te relaxen. Ik heb nog een tijdje nagedacht over Bikram-yoga, maar toen ik zag dat je daarbij wel héél erg veel zweet en als je even pech hebt ook door anderen wordt bezweet, had ik het al snel gezien. Daarbij heb ik écht een conditie van een 80-jarige vrouw – volgens m’n fysio ook het lichaam van diezelfde vrouw gezien alles vastzit en kraakt – dus start ik met een ‘gewone’ yogavariant.

Dit is as far as mijn beweging gaat. Ok dat is flauw, maar wel een beetje waar.

Yoga leren vanaf het begin

Ik heb totáál geen verstand van yoga en eerlijk gezegd vind ik het al snel te zweverig. Ik heb ooit 1, o nee, 2 lessen gedaan. 1x een relaxte variant en een keer 1,5 uur poweryoga. Van beide varianten werd ik niet wild. Ik ga er dan ook vanuit dat ik er niks aan vind. Het moét gewoon. Ik moet iets doen om ervoor te zorgen dat die pijn minder wordt. Wie weet helpt het. Dat er echt letterlijk naast mijn huis een yogastudio Glow Yogastudio (voorheen Pop-Up Yoga Haarlem) zijn deuren opende was dus blijkbaar meant to be.

Help, ik heb dus helemaal kaas gegeten van yoga

Door je buik ademen, aarden, de zonnegroet, downward dog. Deze termen komen me enigszins bekend voor, maar wat ik er precies mee moet: geen idee. Daarom ga ik vandaag naar een ‘starten met yoga’-workshop waar ik kennis ga maken met de beginselen van yoga en ál mijn vragen mag stellen. Goh Marloes, dan kijk je toch eerst wat filmpjes? Ja, zou je denken. Tijdgebrek! Dan slaap ik liever dan dat ik YouTube afstruin naar yogafilmpjes. Ik ga het zien tijdens de workshop.

Wish me luck!

3 thoughts on “Aan de yoga in Haarlem: stap 1 ‘starten met yoga’-workshop

  1. Wat goed dat je gaat beginnen!! Mij levert het heel veel rust op in mijn hoofd en mijn lichaam voelt veel lekkerder aan na yoga (klinkt een beetje gek).
    Hopelijk werkt het voor jou ook zo!! Veel plezier!

Comments are closed.