DIY make-up essence | zelf lipgloss maken

DIY-make-up is hot! Hoe persoonlijker hoe beter. Afgelopen week was ik in Rotterdam om samen met essence en Kruidvat mijn eigen DIY-lipgloss te maken en de 15e verjaardag van essence te vieren. Zo tof! Zo’n lipgloss als ik heb, daar is er maar eentje van. Dat weet ik zeker.

essence diy lipgloss

Er zullen vast lipglossjes zijn die erop lijken, maar 100% hetzelfde kan niet. Deze heb ik namelijk helemaal zelf gemaakt. Van de kleuren mengen tot de hoeveelheid (en kleur) glitters toevoegen en zelfs het geurtje heb ik gekozen. Het werd een oudroze/paars-roze glossje met gouden glitters en de geur van suikerspin. Yummmm! Hij geeft m’n lippen een lieflijk, roze, fris kleurtje. Perfect voor bij een natural make-uplook. Hij plakt trouwens wel, daar ben ik niet zo’n fan van.

essence diy lipgloss

essence make-up personaliseren

De essence maker shop was – voorlopig – eenmalig in Nederland, maar je kunt bij essence wel je make-up personaliseren! Zo heb je de ‘My Musthaves’ palettes die je zelf kunt vullen met jouw favoriete kleuren oogschaduw, concealer (of andere gezichtsmake-up) en lipstick. Of ken je het ‘Lips Go Wow!’palette al? Die geven je de mogelijkheid om zelf je eigen lipstick te mixen. En met de darkening en lightening drops kun je jouw foundation aanpassen naar de perfecte kleur. Hoe je dus nooit andere foundation te kopen als je even in het zonnetje hebt gezet of als je bruine kleurtje slijt. En wat dacht je van de grote nail art-collectie van essence waarmee je jouw nagels helemaal naar je smaak kan maken? Genoeg te personaliseren dus!