‘Luxere’ foundation proberen | Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15

Ik werd 30 en mijn huid dacht ‘hell no‘. 30? Echt niet! Ik ga me lekker gedragen alsof je 15 bent. Met pukkeltjes als gevolg.

Of het nu het effect was van een soort van zonne-allergie, een combinatie van slecht eten en weinig slaap of dat het rosacea (volwassenenacné) weet ik niet … maar ik was er niet blij mee. En dus besloot ik met foundation te stoppen. Gewoon cold turkey. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. En dat houd ik al 2 maanden vol.

Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 - verpakking

Een nieuwe foundation-test

Inmiddels heb ik m’n huid weer onder controle (meestal), maar besloot ik eens een wat luxere foundation met fijne bestanddelen te proberen. Eentje perfect voor de zomer die er en natuurlijk uitziet, met een matte finish en met SPF. Een heel eisenlijstje. Het werd Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 foundation. Jeetje wat een naam. Hij kost rond de €30 en komt in een supermooie verpakking met bloemetjes en een luxe glazen flesje.

Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 - in glazen flesjes

Superbalanced Silk Makeup SPF 15 is het ultieme voorbeeld van make-up zonder make-up effect. Het geeft de huid een natuurlijke, matte finish. Een intelligente, intuïtieve formule brengt balans in de immer wisselende wensen van je huid door vette gedeelten mat te maken en droge plekjes te hydrateren. De supervloeibare, olievrije make-up is perfect voor een droge tot gecombineerde, gecombineerde tot vette en vette huid en kan transparant tot semi dekkend worden opgebracht. 
Lichte polymeren en echte zijde verdoezelen grove poriën, lijntjes en rimpeltjes en maken het mogelijk dat de formule één wordt met de huid tijdens het aanbrengen.

Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 - swatch

Mijn ervaring met de Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 foundation

Wat doet het voor mijn huid? Niet bijzonder veel jammergenoeg. Het is echt een prima foundation. Niets te klagen als je al een mooie huid hebt. Voelt fijn. Blijft méga goed zitten. Zelfs onder de douche! Echt props voor de houdbaarheid. Maar hij shinet mij wat teveel. Dat ziet er supermooi en heel erg natuurlijk uit als je al een mooie huid hebt, maar als je oneffenheden wilt verdoezelen of grove poriën hebt (zoals ik) dan vallen die daardoor juist meer op. Jammer zeg. Dat is natuurlijk wel te verhelpen door een goeie poederbeurt, maar dat gaat mij dan alweer te ver. Ik poeder het liefst niets af. En daarmee is het ‘glowy effect’ natuurlijk ook foetsie. Dus, prima foundation, maar niet per se veel beter dan die van Catrice of N07 die ik hiervoor regelmatig gebruikte wat mij betreft.

Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 - selfie
Op telefoonselfies ziet ‘ie er wel supermooi uit!
Iets teveel shine op m’n voorhoofd, neus en wangen naar m’n smaak.

Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15 - resultaat
Ps. ik gebruik de kleur 08 silk canvas, maar die is misschien toch nog een beetje te roze voor mijn gele ondertoon. Dat kun je bij de foto hierboven goed zien bij m’n haargrens.

5 thoughts on “‘Luxere’ foundation proberen | Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum SPF 15

  1. Helaas kan ik de hele review niet lezen door een grote add 🙁 Jammer want ben benieuwd naar de foundation! Op de foto’s ziet het er in ieder geval mooi uit!

    1. Nouuuu wat stom 🙁 ik heb het bedrijf daar al over gemaild. Zo vervelend! Refreshen helpt vaak. Ik hoop dat je het alsnog kan lezen. X

Comments are closed.