Je rijk voelen met een gevulde koelkast

Iemand zei ooit tegen mij “Ik voel me pas echt rijk als ik alle boodschappen van de wereld in m’n mandje kan gooien zonder op de prijs te hoeven letten”. Waar heb je het over, dacht ik toen…

Inmiddels heb ik een vinkje kunnen zetten bij de big 3-0 en vul ik al jarenlang mijn eigen koelkast. En nu pas snap ik dat. Het kwartje viel afgelopen week, toen ik weer een supervolle doos met groente en fruit van Verse Oogst ontving. Het geeft je een enorm ‘rijk’ gevoel als je je koelkast opendoet en deze tot de nok gevuld is met lekkers. Dingen die je in eerste instantie misschien niet zelf zou kopen, maar waar je wel van smult (of deelt). Zo zat er bijvoorbeeld dit keer in de box: kersen, bramen, frambozen, sla Romaine, puntpaprika’s, maiskolven, aubergine, little gem (x4), portobello, Padrón peper en jalapeñopepers.

groente en fruit verse oogst

Ik bracht een mandje met vers groene en fruit naar mijn vader en zijn vriendin omdat ik het niet allemaal in m’n eentje op kon (en ik geen paddestoelen lust), maakte mijn vriend blij met puntpaprika’s, deelde vers fruit met mijn vriendinnen tijdens een vrijdagavond-bijklets-diner en maakte voor mezelf m’n allereerste caesar salade. Want hey, verse sla Romaine is dus véél lekkerder dan die vieze sla die je in een restaurant of in zo’n kant-en-klaar-maaltijd bij je caesar salad krijgt.

caesar salade verse oogst

En ja, toen snapte ik het. Met een volle koelkast, of in dit geval een nieuwe lading lekkers van Verse Oogst, voel ik me rijk.

Hoe zit dat met jou? Ken jij dit gevoel?