Wat kun je dit jaar van IKEA verwachten? | Woonkamer als middelpunt

Lag ‘ie afgelopen week al bij jou op de mat? De nieuwe IKEA-catalogus is uit! Was wel een klein geluksmomentje voor mij toen ik 328 bladzijden vol betaalbare wooninspiratie in m’n brievenbus vond. Wat kun je dit jaar van de budget-interieurketen verwachten? Een kleine samenvatting mét wat wooninspiratie.

ikea catalogus 2017 2018

De multifunctionele en budgetproof woonkamer

43% van de Nederlanders vindt de woonkamer te vol en 37% klaagt dat er te weinig ruimte is voor hobby’s of om te werken. Onder het motto ‘Geef je leven de ruimte’ zet IKEA daarom dit jaar de multifunctionele woonkamer in de schijnwerpers. “De spil van menig huis, geschikt voor tal van activiteiten – van lezen tot eten en van werken tot sport – maar ook als rustpunt geldt in het hectische bestaan. IKEA wil je inspireren om na te denken over wat je belangrijk vindt en je vervolgens met slimme woonoplossingen helpen om daar ruimte voor te maken in je woonkamer, hoe groot of klein deze ook is.”

ikea catalogus 2017 2018

IKEA & Duurzaamheid

Volgens Alberic Pater, duurzaamheidsmanager bij IKEA Nederland, maakt IKEA een duurzamer leven thuis toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen, zonder in te leveren op mooi design: “Neem KUNGSBACKA, stijlvolle keukendeuren van hergebruikt hout, bekleed met een kunststoffolie van gerecyclede PET-flessen. Het aantal verkochte KUNGSBACKA keukendeuren per jaar in Nederland staat gelijk aan 1 miljoen gerecyclede PET-flessen. En eetkamerstoel ODGER is niet alleen gemaakt van gerecycled kunststof, maar ook een lust voor het oog. Met deze producten maken we het makkelijker en leuker, maar bovendien ook betaalbaar om thuis een duurzamer leven te leiden.”

ikea catalogus 2017 2018

Betaalbare designcollecties bij IKEA

Ook dit jaar zijn er weer genoeg nieuwe designcollecties in samenwerking met gevestigde ontwerpers. Denk aan YPPERLIG met het Deense HAY en DELAKTIG met de Britse designer Tom Dixon. IKEA heeft in de loop van het jaar nog meer designnieuws in petto: van SPÄNST met de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp tot OMEDELBAR met de Zweedse styliste Bea Åkerlund en natuurlijk INDUSTRIELL met de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek.

ikea catalogus 2017 2018

ikea catalogus 2017 2018ikea catalogus 2017 2018

2 thoughts on “Wat kun je dit jaar van IKEA verwachten? | Woonkamer als middelpunt

Comments are closed.