Mijn 1e keer fitness op de mini-trampoline: Bellicon Bounce

Zweetniveau: medium
Coördinatieskills: master
Kans dat je je onderbroek kwijtraakt: nihil
Funfactor: yay!

Op 30 april tekende ik voor mijn abonnement bij de sportschool. Dat betekent dat Sportcity Haarlem al bijna een half jaar een shitload (dit is relatief natuurlijk) aan geld van mijn rekening afschrijft. Wie had ooit gedacht dat ik – de a-sportiviteit zelve – al zo’n tijd iedere week 2 of 3 keer in the gym te vinden ben. Ik niet in ieder geval! Ik voel me strakker in m’n vel en regelmatig bewegen helpt om die helse hoofdpijnen tegen te gaan. Op de goede weg dus. En weet je wat? Doordat er nu een heel klein beetje fitgirl in mij schuilt, probeer ik zelfs een beetje gezonder te eten. Met de nadruk op beetje. De pitabroodjes vliegen je nog steeds om je oren als je mijn keuken instapt.

Bellicon trampoline fitness
Bellicon Bounce bij SportCity in Haarlem: snel even een foto maken van de Bellicon-trampoline voordat we beginnen.

M’n oefeningen doen voor de spiegel waar de andere fitgirls en -boys zich uitsloven durf ik inmiddels nog steeds niet. Maar zo nu en dan een compleet nieuwe groepsles binnenstappen, daar gaat mijn hart niet meer harder van kloppen. Ik dompelde me het afgelopen halfjaar een maand lang onder in onbeperkte yoga bij een yogastudio, probeerde bij de sportschool Body Balance, Steps en Zumba: die laatste bleek een blijvertje en doe ik nu 2 dagen per week. Sinds kort biedt mijn sportschool ook Bellicon-lessen aan.

Bellicon trampoline fitness

WTF is Bellicon (trampoline-fitness)?

Vanochtend had ik mijn eerste Bellicon-les. De groepslessen waren al 2 weken volledig volgeboekt, maar gelukkig had ik voor deze les op vrijdagochtend een plekje bemachtigd. Lang leve het freelancerbestaan. Even werken, een sportlesje meepakken, en weer verder werken. Bedenk je 10 ongecoördineerde gekkies op een trampoline en een fitgirl-instructrice. Kort samengevat is Bellicon Bounce: kracht- en intervaltraining op mini-trampolines. Je hebt ook nog andere Bellicon-soorten zoals Bellicon Move (houding en balans) en Bellicon Circle (high intensity interval-training).

Bellicon trampoline fitness

Mijn ervaring met Bellicon Bounce (trampoline-fitness) in Haarlem

45 minuutjes duurt de les bij Sportcity in Haarlem. Zweetniveau? Medium. Dat ligt natuurlijk ook aan je eigen inzet. Trots kan ik vertellen dat ik niet één keer van de trampoline gestuiterd ben. Een paar keer moest ik er netjes naast stappen om mezelf te redden, maar dat tel ik niet mee. Toen ik een minuut op die mini-trampoline stond, zag ik mezelf al face forward op de grond liggen. Niets aan de hand. 45 minuten op die mini-trampoline later had ik er zelfs vertrouwen in dat ik de volgende keer intensiever mee kan doen met de les. Inmiddels heb ik de trampoline een beetje verkend en weet ik wat ik wel en niet moet doen om niet ter aarde te storten.

Mijn eerste les Bellicon Bounce was echt helemaal prima en gewoon leuk: duidelijke instructies en niet te ingewikkeld. Qua coördinatieniveau moet je wel echt een koorddanser geweest zijn in je vorige leven, maar dat wordt waarschijnlijk met de les beter. Eerlijk is eerlijk: ik vond Steps lastiger. Wel is mijn lijf een uur of 8 later nog steeds aan het bouncen. Een beetje te vergelijken met als je een boot afstapt.  Bijzonder.

Bellicon trampoline fitness
Deze foto heb ik geleend van de SportCity Haarlem Facebookpagina.

Wacht ff – ik plas in mijn broek

Ja, dan nog een klein dingetje. Met Bellicon Bounce vraag je behoorlijk wat van je bekkenbodemspieren. Als je niet gewend bent om driekwartier te staan stuiteren, kan het best zo zijn dat je even een break moet nemen omdat je moet plassen. Of gewoon een ieniemienie-deel van je blaasinhoud zomaar verliest. Gênant? Nogal, haha. Die 29-jarige bekkenbodemspieren van mij moeten aan de bak. Raak je je onderbroek niet kwijt tussen je schaamlippen, sta je in je broek te plassen op een trampoline: het is me wat, dat gesport.

Bellicon trampoline fitness

Mijn 2e keer trampoline-fitness in Amsterdam met Jumping Fitness

Direct na mijn 1e keer (en het schrijven van deze blog) stortte ik me tijdens de ibis Breakfast Club een 2e keer in de wondere wereld van trampoline-fitness. Dit keer bij Fit for Free, met een les van Jumping Fitness. Veel energieker dan bij SportCity. Inspannender. Zweten geblazen! Zo erg zelfs dat ik over de kook raakte en m’n t-shirt besloot op te knopen, zoals je op de foto’s kunt zien. Haha. Mijn tip voor jou als je dus trampoline-fitness (Bellicon of niet) wilt doen: probeer eerst een paar verschillende lessen en kijk welke trainer en welk type les het beste bij jou past!

Bellicon trampoline fitness

Ps. Ik dacht na mijn 1e les direct: yes, ik wil een trampoline voor thuis. Blijkt dat die Bellicon-minitrampolines (zonder veren maar met elastieken) beginnen bij een eurootje of 400. Help. Niet echt budgetproof he. Daar kan ik wel een regelmatig groepslesje voor volgen.

2 thoughts on “Mijn 1e keer fitness op de mini-trampoline: Bellicon Bounce

  1. hahha dat urine-verlies heel herkenbaar hoor. Ik doe tegenwoordig en tenalady inlegkruisje in want al dat gehups en gespring kan mijn blaas ook niet goed meer aan. Dit lijkt me trouwens superleuk om te doen. Ziet er best intensief uit.

Comments are closed.