Op ontdekkingstocht op de fiets | budgetproof vakantie

Fietsen. Ik doe het graag. Sinds ik middenin de stad woon doe ik het veel minder, maar ik vind het lekker om mijn fietsje te pakken en op pad te gaan. Zo stap ik ook dolgraag in een ‘vreemde’ stad, bijvoorbeeld als ik op vakantie ben, op de fiets. Omdat Heuts mij benaderde schreef ik dit artikel. Want hey, waarom niet gewoon je fiets achterop de auto op een fietsendrager en eens een voor jou nieuwe stad verkennen? Ja, wat een goed idee! Heb je geen zin om je fiets mee te sleuren? Lees dan mijn artikel over een fiets huren in (Nederlands’) populairste steden.

fietsen op vakantie

Waar heb ik al een fietstour gedaan?

Nederland is natuurlijk fietsland #1. En ik ben wat dat betreft een échte Nederlander. Ik vind de fiets gewoon een ideaal vervoersmiddel. Heerlijk wendbaar. Geen parkeerkosten. Je bent lekker in de openlucht. Ook zeker een aanrader als je op vakantie bent wat mij betreft. Londen, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, de Veluwe, KOS-stad: stuk voor stuk heb ik er veel plezier gehad op de fiets (op vakantie). En ook als ik binnenkort een weekendje naar Goeree Overflakkee ga, spring ik daar ongetwijfeld op de fiets! Even naar het strand of de kaasboerderij. Ik kijk er enorm naar uit.

Welke Nederlandse bestemmingen zijn leuk om te fietsen?

Wist je dat we in Nederland maar liefst 30.000 kilometer hebben aan uitgestippelde – en bewegwijzerde – fietsroutes? Oh wouw! Zo heb je knooppuntroutes voor dagtochtjes, LF-routes voor langeafstandfietsroutes en zijn er ook genoeg mensen die op fietsvakantie gaan. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar wil ik wel eens van m’n lijstje strepen. Waar lijkt het mij nou leuk om te fietsen?

Fietsen op Texel

Trappen op Texel

Texel is een echt fietseiland. Vanzelfsprekend kun je de auto pakken, maar dat voelt op zo’n enorm groen eiland vol weides en duinen toch niet helemaal als het juiste middel om je tijdens je vakantie mee te vervoeren. En je fiets meenemen op de boot van Den Helder naar het Waddeneiland is ook nog eens spotgoedkoop. Voor een retourtje mét fiets, betaal je maar € 5. Heb je de fiets achterop de auto, dan kost het van vrijdag tot en met maandag €37,00 en van dinsdag tot en met donderdag €25,00. Dat is wel inclusief maximaal 9 inzittenden, dus de hele familie kan mee!

Fietsen over de Erasmusbrug in Rotterdam

Rotjeknor is zo’n grote stad waar niet alles bij elkaar om de hoek ligt. Het centrum is enorm en de  Rotterdamse hotspots liggen nogal verspreid door de stad. Je wilt gewoon praktisch van je borrel in de Fenix Food Factory (tegenover Hotel New York aan het water) naar de lekkerste burgers van Rotterdam bij Ter Marsch & Co in de Witte de With straat kunnen fietsen. Toch? En als je er dan toch bent is een fietstochtje over de Erasmusbrug ook gewoon erg leuk.

fiets huren

Nieuwe provincies ontdekken op de fiets, zoals Drenthe

Op Twitter vroeg ik collegablogger en fietsfan Marcella (van MarcellaMolenaar.nl) waar zij het liefst fietst. Dat doet ze toch het meest regelmatig in haar eigen omgeving, maar ze geeft aan dat Drenthe erg mooi is. Ik zie altijd de prachtigste plaatjes via social media voorbijkomen. En óf ze wat kilometers maakt! Een mooie provincie die ik nog graag eens ontdek met de fiets.

fietsen op vakantie

40 km fietsroute rond Kollum (Friesland)

Ik verloor mijn hart vorig jaar aan de rust en natuur in Friesland en Groningen (Lauwersmeergebied). Sinds toen ben ik helaas niet meer terug geweest, maar dat komt denk ik stiekem ook omdat ik bij mijn vriend thuis ook binnen 2 stappen op de hei sta. Even het stadsleven ontvluchten kan ook daar. Maar terug naar Friesland: het is er wijds, mooi en heerlijk rustig. Rondom Kollum heb je een mooie fietsroute door de prachtige natuurgebieden. Wel even onderweg in ‘het niets’ stoppen voor een picknick hè?

Kortom, ga met je fiets op ontdekkingstocht! Lekker actief bezig zijn in de natuur. Het doet – net als mijn wandelvakantie – wonderen voor je gemoedstoestand én druk in je hoofd. Ik ben heel benieuwd hoe je het vindt.

2 thoughts on “Op ontdekkingstocht op de fiets | budgetproof vakantie

  1. Fietsen op Texel is tof en heeeeul erg mooi, zo door de duinen! Ik was er eind september, heb er ook ’n fiets gehuurd gehad. Het weer was nog zo ontzettend goed en mooi.. heb er van genoten. Wat ik wel lastig vond om te zien, was dat er op Texel dus tegenwoordig meer mensen op een e-bike rond zoeven. Fiets je dan, je longen uit je lijf en je benen onder je vandaan trappend.. 😮 #ikwilookzosnel zijn En tegenwind, noooo!! Een hel, op ’n gewoon fietsje. Hahaha, maar afgezien van dat: it’s lovely! <3

    Vind het jammer dat ik hier thuis geen degelijke fiets heb, want om nou voor alles de auto te moeten pakken terwijl er veel op fietsafstand is… meh! Nog ff sparen voor 'n leuke fiets 🙂

Comments are closed.