Hotspots Rotterdam: ontbijt, lunch, diner & drinks

Rotterdam, het Berlijn van Nederland wordt het ook weleens genoemd. Ik kom al mijn hele leven in Rotterdam. Mijn ouders zijn er namelijk geboren en getogen en een deel van mijn familie woont er nog steeds. Jarenlang heeft Rotterdam mij in de maling genomen. Ik kwam namelijk alleen maar in delen waar je op z’n zachts gezegd ‘niet blij van wordt’.

hotspots rotterdam

Pas sinds een paar jaar weet ik hóe leuk Rotterdam is. Nee, voor eeuwenoude gebouwen en een knus centrum hoef je er niet naartoe te gaan. Voor hotspots zeker wel! Nu zou je een heel boek kunnen schrijven over Rotterdamse hotspots – dat is er vast ook al wel. Voor nu begin ik bij een nieuw blogje over de hotspots die ik onlangs ontdekte. Ik koos er voor ieder ‘moment van de dag’ – ontbijt, lunch, diner & drinks – eentje uit. Niet geheel toevallig horen al deze leuke tentjes bij de Dudok Groep.

Eten & drinken in Rotterdam doe je bij deze hotspots

Wil je een weekendje weg in eigen land en word jij – net als ik – blij van leuke winkels, modern design en ontelbaar veel hotspots? Kies dan eens voor Rotterdam. Neem m’n 5x doen in Rotterdam-blogje van vorig jaar er dan ook even bij. Heb je in ieder geval al 2 dagen gevuld.

Rotterdam hotspot ontbijt | Café en restaurant In de Doelen

adres | schouwburgplein 52

hotspots_rotterdam_2

Eigenlijk kun je bij In de Doelen de hele dag blijven zitten. Om 08:00 open de koffiebar waar je de dag kunt beginnen met een lekker bakkie. Zit je er om 12:00 uur nog? Schuif dat een stukje op naar het brasserie-/restaurantgedeelte voor een lekkere lunch óf als de 5 in de klok zit neem je plaats aan de wijnbar. Ik vind ambiance en interieur altijd bepalend of ik ergens fijn zit. Nou, dat zit bij In de Doelen wel goed. Hartstikke leuk! De koffiebar is mijn favoriet. Daarom koos ik deze hotspot ook voor het ontbijt. Verwacht geen enorm ontbijtbuffet of een eggs benedict. De koffiebar is meer voor een snel ontbijtje met een lekker bakkie koffie.

Rotterdam hotspot lunch | De Harmonie

adres | westersingel 95

De Harmonie is echt zo’n sjiek de friemel restaurant waar je je in je dagelijkse kloffie al snel ongemakkelijk voelt. Trek iets moois aan – als je zin hebt, het hoéft niet – en zorg dat de zon schijnt. Hier wil je hoe dan ook in de tuin eten. Midden in de stad heeft dit restaurant een prachtige, rustige tuin waar je in alle rust van alle culinaire hoogstandjes die je hier op je bord gaat krijgen kunt genieten. Waarom lunchen bij De Harmonie? Ten eerste omdat het meestal rustiger is en ten tweede omdat lunch in veel gevallen betaalbaarder is. Hoewel, voor hoe sjiek het hier is en de bijzondere gerechten waarmee je verrast wordt zijn de prijzen verrassend laag. Gerechtjes kosten los €15. Een driegangenlunchmenu heb je voor €35. Leuk prijsje!

Rotterdam hotspots eten en drinken

Ik moet wel een beetje gniffelen dat ik De Harmonie als hotspot benoem, want het is allesbehalve hip. Het restaurant bevindt zich in het pand van Sociëteit Harmonie ‘De Doelenclub’ Rotterdam en als je een rondje door het stijlvolle pand maakt ga je wel een paar jaartjes terug in de tijd. Prachtig!

Rotterdam hotspots eten en drinken

Rotterdam hotspot diner | Café Rotterdam

adres | wilhelminakade 699

Eigenlijk zou je De Harmonie hier misschien verwachten, maar je wilt daar hoe dan ook in de tuin eten (’s middags is het warmer), niet teveel betalen (’s middags is het betaalbaarder) én überhaupt een tafeltje bemachtigen (’s middags in het rustiger). Tijd om de rollen om te draaien dus, hoewel je bij Café Rotterdam ook heerlijk kunt lunchen. Héél lekker eten en een uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. Ben je al verkocht? Dit is Café Rotterdam in een notendop. Je kunt er á la carte eten, maar je ook laten verrassen door het menu van de chef. Het eten is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Dat vind ik altijd een dikke plus. Moet je Rotterdam nou al verlaten voordat het dinnertime is? Zorg dan wel dat je hier rond borreltijd aanschuift. Je zult niet teleurgesteld worden. Alles is leuker als de zon schijnt, zo ook Café Rotterdam… Op dit terras wil je echt niet meer weg.

Rotterdam hotspots eten en drinken

Rotterdam hotspots eten en drinken

Rotterdam hotspots eten en drinken

Rotterdam hotspot drinks | Lola Bar & Kitchen

adres | schiedamse vest 56

Rotterdam hotspots eten en drinken

Een hotspot waarvan ik zeker weet dat het in no time vol zal zitten: Lola Bar & Kitchen. Tapas, pinxtos, Spaanse wijnen, lekkere deuntjes, bijzondere Sangria-creaties en lang tafelen. Lola is nét open en heeft een lekker groot terras – met superleuke geïllustreerde stoelen. Een ideale hotspot voor een dansje en after dinner drinks. Probeer vooral de spannende Sangria-creaties uit! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Wat ik aan hapjes en drankjes heb mogen voorproeven beviel me goed.

Rotterdam hotspots eten en drinken

3 thoughts on “Hotspots Rotterdam: ontbijt, lunch, diner & drinks

  1. Je mist Sherlock’s place. Een heerlijke ontbijt/lunch/koffie plek.
    (Naast de Laurens kerk_ – echt zo’n heerlijk plekje met fantastische koffie.
    (mijn stad he, mijn stad).

    1. Thanks voor de leuke tip Ireen 😀 jij je kent Rotterdam natuurlijk op je duimpje. Volgende keer als ik in jouw stad ben ga ik daar eens even kijken!

Comments are closed.