5x doen in Rotterdam & win kaartjes voor Diergaarde Blijdorp

Je wilt er een dagje op uit, maar wat zul je eens gaan doen? Inspiratie is soms ver te zoeken op de momenten dat je het ’t beste kunt gebruiken. Teveel keuze uit alle leuke dingen die er in Nederland te doen zijn? Ken je ThingsToDo.nl al? Daar typ je in waar je iets wilt gaan doen en/of wat je wilt gaan doen + de datum en je krijgt een lijst met ontelbaar veel leuke uitjes. Hoef je zelf niet meer te gaan zitten broeden op je dagbesteding. Oh en als je zelfs heel erg gehecht bent aan internet op je telefoon kun je ook nog filteren op locaties met wifi, of andere wél belangrijke dingen zoals of het rolstoelvriendelijk is.

Omdat ik deze zomer een heerlijke minivakantie in Rotterdam heb gehad, heb ik ook nog een aantal leuke tips voor een dagje Rotterdam.

1. Limonade drinken van Pinky Rose

Toen ik 2 daagjes op vakantie was in Rotterdam was het zó heet dat ik echt sloten met limonade moest verorberen. Het liefst die van Pinky Rose, mijn god wat is die lekker! Deze natuurlijke limonade wordt nog in kleine batches met verse ingrediënten gemaakt, zonder toegevoegde conserveermiddelen. Je bestelt deze perfecte limonade in verschillende smaakjes o.a. bij King Kong Hostel, Erasmus Paviljoen en Tante Nel in Rotterdam. Geen zin om naar Rotterdam af te reizen? Ik zag laatst op Amsterdam Centraal ook een limonade stand. OMG! Pssst. Straight Lemon is wat mij betreft de lekkerste!

2. Rotterdam vanaf het water bekijken

Ik heb Rotterdam nog nooit zo mooi gevonden als vanaf het water. Zeker een aanrader als je een dagje in Rotterdam bent. Huur een sloep en vaar door de havens. Vooral de Oude Haven is gezellig. Misschien kun je vanuit je bootje zelfs wel wat bestellen op een van de terrasjes daar.

3. Baby-olifantjes kijken in Diergaarde Blijdorp

Mijn ouders zijn geboren en getogen Rotterdammers. M’n oma’s wonen er nog steeds. Toen ik klein was ging ik dan ook regelmatig nachtjes bij m’n opa’s en oma’s slapen. Dan deden we leuke dingen zoals naar de Euromast en de dierentuin. Op 20 augustus is er in Diergaarde Blijdorp een baby-olifantje geboren. Wie wordt er nou niet blij van babydieren? Wil je olifant Bangka persoonlijk feliciteren met de geboorte van haar zoon? Ik geef 2 kaartjes weg. Yesss.

4. Burgers eten bij Ter Marsch & CO

Eerst wonnen ze de prijs voor beste burger van Rotterdam en snel daarna ook die van beste burger van Nederland (volgens de vakjury van de Horecava). En ja, ik moet zeggen dat De Burgeresse met truffelmayonaise (€14,95) inderdaad ontzettend smullen is. Daarbij heeft Ter Marsch een heerlijk terras, maar ook binnen ziet het er erg leuk uit.

5. Slapen bij King Kong Hostel

Als je er eenmaal een dagje Rotterdam op hebt zitten, weet ik zeker dat er nog genoeg te doen en ontdekken valt. Zoals het Booijmans van Beuningen museum en het Witte de With-museum bezoeken, taartjes eten bij Dudok, een fietstochtje door de stad, een bezoekje aan Miniworld, een rondleiding op de SS Rotterdam en ga zo maar door. En de feestbeesten die zullen zich zeker vermaken in de Witte de Withstraat. Zorg er daarom maar voor dat je een slaapplek hebt geboekt bij een van de leukste hostels die ik ken. Van te voren wel even mijn review lezen natuurlijk ;).

Liever niet naar Rotterdam, maar een andere stad? Wie weet vind je iets leuks te doen in een van onze leuke Nederlandse steden en dorpen op ThingsToDo.nl?

Win 2 kaartjes voor Diergaarde Blijdorp

Wat je moet doen om kans te maken op die twee toegangskaartjes voor Blijdorp?

  1. De Budgetproof.nl Facebookpagina liken
  2. Me in een comment (hier of onder het Facebookbericht) laten weten wat wat je lievelingsdier is
  3. Like voor extra kans ook de Facebookpagina van Thing To Do.

Zo makkelijk is het :). De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

11 thoughts on “5x doen in Rotterdam & win kaartjes voor Diergaarde Blijdorp

 1. Yaay, leuke tips ^^ Natuurlijk heb ik stiekem de meeste al uitgetest ;p Enkel al voor die burger zou ik nog eens terug willen

 2. Leuke tips! Ik ga altijd graag naar dierentuinen in het buitenland en mijn favoriete dier is denk ik het stokstaartje. Heerlijk hoe die beestjes zich helemaal uitstrekken om toch een beetje zon te pakken. 🙂

 3. Oewww, leuke actie! 😀 Je FB-pagina heb ik allang geliked, die van Things to do zojuist, handige pagina en site is dat! Mijn lievelingsdieren zijn de stokstaartjes, schattig en ondeugend <3

 4. Leuke tips, ik woon in Rotterdam maar zitten toch wat nieuwe dingen tussen! Mijn lievelingsdier is een olifant, heb er zelfs een tattoeage van 🙂

 5. Leuk blog! Die limonade is nog wel een must-do ja! Zelf vind ik het ook heel leuk bij de burgertrut, en in de markthallen!

  Mijn lievelingsdier is de dolfijn (stiekem hele slaapkamer vol dolfijntjes), omdat ze zo intelligent zijn en altijd lachen (zogenaamd).

 6. Leuke & handige tips zitten ertussen!
  Ik vind het leukste dier uit de dierentuin denk ik de giraffen, leuke beesten. Maar bij een dierentuin met een vlindertuin vind ik dat ook wel erg tof!

 7. Mijn favoriete dier is het zwartstaartprariehondje. Dat lijsten beetje op een stokstaartje, maar is nog net wat schattige

 8. Ik doe mee!
  mijn lievelingsdier is een olifant, al sinds ik 1 jaar ben eigenlijk haha.
  alles gedaan
  facebook; zoe louwerse

Comments are closed.