Hip en betaalbaar hostel in Rotterdam: King Kong [review]

review king kong hostel rotterdam

Hij stond al lang bovenaan m’n lijstje, maar een goede gelegenheid om er te slapen had ik nog niet. Ik heb het over het King Kong hostel in de gezellige Witte de Withstraat in Rotterdam. Met de mini-vakantie waar ik voor uitgenodigd werd had ik het perfecte excuus om dit hippe en betaalbare hostel eens uit te proberen. Ik verklap je alvast dat ze goed uit de test gekomen zijn. Hoe kan het ook anders als je onlangs de prijs voor beste hostel van Nederland hebt gewonnen.

King Kong hostel: hartstikke betaalbaar

Als je het gewend bent om in hostels te slapen – en geen last heb van 16 andere mensen om je heen – dan slaap je al in dit mooie hostel vanaf €25,50 per persoon, per nacht. Maar hey, wist je dat je de mini loft (een loft voor met z’n tweetjes, omringd door gordijnen, maar wel bóven de slaapzaal) al hebt voor €22,50 p.p.p.n? Slaapzalen zijn er voor 4, 6, 8 en 16 personen. Mixed of alleen voor vrouwen. Een privékamer met eigen badkamer kost €51 p.p. Kritische noot: hoewel ik het een prachtig hostel vind, kun je als je privacy zoekt beter een hotel zoeken. Voor €100 per nacht (met z’n 2-en) vind je als je een beetje je best doet al snel een goede hotelkamer inclusief ontbijt.

Fantastisch interieur

Ik kan me nog een aantal hostels van ‘vroeger’ herinneren, waar ik liever niet meer aan terugdenk en waar ik zeker nooit meer naartoe wil. Wat een verademing is het interieur van dit hostel. Prachtig, hip, modern en eigenlijk voor iedereen. Oh en niet geheel onbelangrijk: ook lekker schoon. Niet alleen de algemene ruimtes zoals ‘de lobby’, de ontbijtruimte en ‘filmlounge (met karaoke en Ben & Jerry’s)’ zijn gezellig, ook de kamers zijn heel leuk ingericht. Zo zijn er verschillende inrichtingen voor de female dorm, de ‘kinderkamers’, de mixed dorms en natuurlijk de privékamers. Zelfs de ‘lockers’ zijn leuk. De stapelbedden zagen er leuker uit dan dat ze lekker sliepen, maar oké. Dat kan. Er is zelfs een sportruimte (als je naast sportief ook creatief bent). Dikke plus trouwens voor de moderne basic badkamers mét regendouche!

Je kunt ontbijt bestellen (dan krijg je een ontbijtvoucher), maar ook zelf meenemen. In de mooie grote open keuken mag je zelf ook je eten klaarmaken.

Klein minpuntje: geen airco, maar hey, hoe vaak is het nou 37 graden in Nederland?

Hipste straat van Rotterdam

Het hostel ligt in de levendigste straat van Rotterdam: de Witte de Withstraat. Talloze hippe barretjes, eettentjes en musea in deze straat. Alleen in de Witte de With kun je al een hele week vakantie vieren. Gelijk het enige nadeel van het hostel: ik had een kamer aan de voorkant, waardoor ik tot 05:00 uur ‘s ochtends kon meegenieten van het feestgedruis in de straat.

‘Gratis’ cocktails

Ik sliep hier op vrijdag en wat betekent dat? Gratis cocktails, hoezee! Of nouja, gratis … Barman Can Kizilca stond er op los te shaken om geld op te halen voor de bar die hij in de Witte de Withstraat wil openen: Stirr. Dat zouden ze vaker moeten doen, die cocktails voor de deur :). Houd het in de gaten dus: binnenkort opent de eerste world-class cocktailbar in Rotterdam in deze straat.


review king kong hostel rotterdam
 king kong rotterdam
hostel rotterdam


Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

3 thoughts on “Hip en betaalbaar hostel in Rotterdam: King Kong [review]

  1. Jaaaa het King Kong Hostel! Super leuk! Ik ben er zelf dus ook nog niet geweest, maar wel al voorbij gelopen. Het hostel krijgt gewoon al een dikke tien omdat het in een leuke straat zit haha!

Comments are closed.