De perfecte koffietafel

De 27m2 die ik huur in hartje Haarlem heb ik helemaal naar mijn zin gemaakt. Ik voel me er thuis en m’n bijna all-white interieur geeft me mogelijkheid om lekker af te wisselen met accessoires in verschillende kleuren. Ik ben blij met m’n inrichting. Er mist alleen één ding – okay, naast de droger en vaatwasser die hier gewoon niet passen helaas -. Een koffietafel of salontafel. Zo’n perfecte tafel bij je bank waar je op kunt pronken met je mooie koffietafelboeken, magazines en fancy geurkaarsen. Het past gewoon niet. Niet als in dezelfde kamer ook je kledingkast(en), bed, bank en bureau moeten staan. Dus blijft het bij online kijken naar de ideale koffie- of salontafel. Hoe ziet jouw perfecte tafel eruit?

koffietafel diy
Foto’s/ decoratingyoursmallspace.com

DIY: zelf je koffietafel maken of pimpen

Zelf aan de slag gaan blijft natuurlijk een goede optie voor de budgetlover. Koop een standaard salontafel en maak ‘m helemaal naar je zin, of begin helemaal from scratch met pallets of steigerhout. Ik heb 3 superleuke koffietafel-DIY’s voor je verzameld:

1. Bekleed je basic salontafel met marmer plakpapier (klik voor de DIY)

Bij Action verkopen ze plakpapier in allerlei soorten, maar een marmervariant heb ik nog niet gezien. Wel bij de lokale knutselwinkel trouwens. Dit is echt de makkelijkste DIY ooit, als je tenminste een beetje secuur kunt werken.

2. Maak een koffietafel van pallets (klik voor de DIY)

Een salontafel gemaakt van pallets stond hoog bovenaan m’n lijstje toen ik verhuisde naar dit appartementje. Gelukkig was ik nog niet aan de slag gegaan, want er is gewoon 0,0 ruimte. Als ik groter ga wonen ga ik dit zeker nog eens doen!

3. Planken stapelen (klik voor DIY)

Een middagje shoppen bij de bouwmarkt, een beetje timmeren en lijmen en je hebt deze tafel in een mum van tijd in elkaar gezet. Zelfs ik als (on)handige Harry kan dit!

De leukste koffie- en salontafels kopen

Waar koop je dan de leukste salontafels als je zelf liever niet aan de knutsel gaat? Natuurlijk bij mijn favoriete adresjes: Jysk, Woonexpress en OTTO.nl. Het assortiment van OTTO is echt énorm (3  lange pagina’s met alleen maar salontafels), dus begin daar maar met zoeken. Mijn favorieten zijn deze koffietafel in metaallook en deze pallet-geinispireerde hippe tafel.

Heb jij een koffietafel? En wat staat er op?

4 thoughts on “De perfecte koffietafel

  1. Grappig dat je deze tafel een koffietafel noemt. In mijn tijd sprak je over salontafel, terwijl koffietafel toch een betere naam is.
    Ik heb een koffietafel, een nogal groot exemplaar van teakhout met daarop een dienblad met kaarsen en dan is er nog voldoende ruimte voor de koffie en de glaasjes wijn. Eronder is een plank voor tijdschriften. Het is een handig ding.
    De tafels die je liet zien vind ik erg mooi, vooral de palettafel. En dan met name het onderstel. Dat maakt de palettafel minder lomp.
    Wat is dat voor onderstel?

  2. Haha die planken stapelen, dat is ook wel iets voor mij. Dat hoeft niet zo secuur en kan best een beetje schots en scheef! Die pallet vind ik ook gaaf, maar zo niet in mijn huis! Die laatste wel, dat met marmer ook niet. Daar is mijn huis te… onpassend voor haha!

  3. Wat een leuke ideeën zeg. Met name de tafel van gestapelde planken spreekt me erg aan, ook leuk met planken in verschillende off-white en naturel kleuren.

Comments are closed.