Op uitnodiging eet ik op een dinsdagavond bij de allernieuwste vestiging van Alan & Pim’s. Buiten is het guur en koud, maar binnen draaien de kippetjes al warm aan het spit en is de sfeer goed. Het restaurant is zo goed als leeg, maar dat mag de pret niet drukken.
Samen met 2 vriendinnetjes schuif ik aan de Instagramwaardige tafel aan en krijgen we uitleg over de kaart en de biologische kippetjes van Tante Door – die je overigens ook op de webcam kunt bekijken. Ik heb trouwens een vegetarisch vriendinnetje meegenomen naar een kiprestaurant. Dat zou weleens een uitdaging kunnen worden, maar gelukkig is dat niet het geval.
Welke verse kip wordt het?
Vooraf bestellen we de combi kippeling (hihi) en breekbrood. Dat smaakt naar meer. Een keuze maken uit al die lekkere kippen is niet zo makkelijk als het lijkt. Ik kies een Sweet BBQ Chicken en vriendinnetje Maike gaat voor de Thaise kip. Een halve trouwens, want dat is al 700 gram. M’n vegetarische vriendinnetje Colinda hoeft niet te kiezen, want er staat 1 vegetarische variant op het menu: Ceasar Salad met kip en spek van de vegetarische slager. Side dishes bestel je er apart bij. Wij kiezen voor Roseval-aardappeltjes en mais. Yum.
Na ongeveer 15 minuutjes komt daar de kip
Als de serveerster met de kippetjes aan komt lopen, word ik helemaal hyper als ik ‘mijn’ kip zie. Met popcorn. Daar word je toch blij van? Ik tenminste wel. Maike blijft tijdens de eerste 5 happen zeggen dat de kip zo lekker mals is en dat je écht verschil proeft. De toon is gezet.
Welke kip voor welke smaak?
Als je van (heel) pittig met een frisse twist houdt, dan is de Thaise kip echt een aanrader. Word je gelukkig van een combi tussen zoet en hartig? Bestel dan de BBQ. Ons is verteld dat de kip met Pim & Alan’s kruiden meer een naturel-kip is en dat het kippetje met Provençaalse kruiden voor liefhebbers van hartig is. We konden ze helaas niet allemaal tegelijk proberen. Daarvoor gaan we zeker nog een keertje terug.
Ook een hotspot voor vegetariërs?
Hoe de vegetarische salade was? Smakelijk! En vullend. Maar wel zout, door de combinatie van spek én kip én Parmezaanse kaas met alleen wat sla. Een paar extra groentetjes in de salade zou geen kwaad kunnen. Het ‘vlees’ van de vegetarische slager viel in ieder geval wel in de smaak.
Yay, toetjes!
Hoewel we eigenlijk stiekem bomvol zaten (we kregen onze halve kippetjes niet helemaal op) moesten we toch ook zeker een toetje proberen. Op de kaart staan brownie en (witte chocolade) cheesecake. “2 toetjes met 3 lepeltjes graag”. In een mum van tijd waren de bordjes leeg. Dat zegt genoeg.
Toen we onze toetjes verorberd hadden was het gedeelte van het restaurant – waar wij een knus plekje in de hoek hadden – weer helemaal leeg. Het verjaardagspartijtje (dat het sterretje in het toetje verklapte) was snel uitgegeten en ook de paar toeristen hadden de benen al genomen. Toch voelden we ons helemaal niet opgelaten. We konden gewoon rustig blijven zitten en kletsen. Zelfs toen we nadat de serveerster al 5x aan tafel was geweest pas een keuze voor een kip hadden gemaakt leek niemand mee te zitten. Lekker ongedwongen.
Wil je in Den Haag / Scheveningen uit eten (of in Rotterdam) en zoek je een restaurant met een ongedwongen sfeer, een Instagramwaardig interieur en heerlijk malse en betaalbare kippetjes? Alan & Pim’s!
Aah dit is zo’n leuke tent! Toen ze in de zomer open gingen ben ik er wel 3x gaan eten, haha 🙂
Dat ziet er heel erg lekker uit