Weekendje Leuven: ibis budget hotel

Ik ben een semi-luxedier. Als in: ik ben gelukkiger in een hotel dan in een tentje. Maar in een budgethotel ben ik net zo gelukkig als in een luxe hotel eigenlijk. Oké, ik geef toe: een prachtige kamer en een badkamer met beauty-mini’s maken me blij … maar weinig betalen voor een meer dan prima kamer maakt me misschien nog wel blijer! Eerlijk is eerlijk, ik heb de laatste tijd veel in de wat luxere hotels geslapen voor m’n blog. Hotels zoals Club Med Valmorel en het Golden Tulip Amsterdam West. Maar een ibis budget hotel voelt als thuiskomen. Daarom sliep ik tijdens het weekendje weg met m’n mama met heel veel plezier in de budgetvariant. Het ibis budget hotel in Leuven is nog niet zo oud (4 jaar als ik het me goed herinner) en alles ziet er strak en modern uit. Qua sfeer is een ibis budget hotel niet heel kneuterig, maar ik heb sowieso leuke herinneringen aan ibis hotels (waaronder de opening van het ibis budget hotel in Zaandam) dus ik vind het er fijn!

Waar voor je geld

In Leuven boek je een kamer vanaf €49 (€24,50 p.p.). Je weet bij ibis budget wat je moet verwachten: een basic, niet zo grote, schone kamer zonder poespas, maar met een heerlijk bed en een goede douche. Meer heb ik niet nodig. O ja, een hotelontbijtje natuurlijk. Ook dat kun je bij je kamer boeken voor €7,50 en dan mag je ’s ochtends tot 10:00 (11:00 in ’t weekend) aanschuiven bij het ontbijtbuffet met donuts, verschillende broodjes en beleg, koffie, thee en sapjes. Basic, maar genoeg keus! Dikke plus ook voor het aardige hotelpersoneel trouwens. Hierdoor voelden we ons erg welkom. En extra punten voor de late check-out: 12:00, hoezee! Erg fijn.

Locatie

Ik ben van ibis budget hotels gewend dat ze niet altijd op de geweldigste locatie liggen, maar bij deze ibis budget in Leuven werd ik heel erg aangenaam verrast! Naast het Centraal Station en op nog geen 10 minuutjes wandelen van het oude centrum. Score! Parkeren kan voor €10 per 24 uur in de stadsparkeergarage of 5 minuten lopen van het hotel gratis.

Ik kan je nog véél meer vertellen over het hotel, maar misschien kun je beter de review-filmpjes bekijken die ik van dit hotel maakte. Zo neem ik je mee door de ontbijtruimte, m’n kamer, de lobby en vertel ik kort iets over de omgeving (wel allemaal in ’t Engels).


Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

9 thoughts on “Weekendje Leuven: ibis budget hotel

  1. Ik vind Ibis of Ibis Budget ook ideaal als je ergens één nachtje bent. Meer hoeft dat niet te zijn voor mij, zeker met zo’n lekker ontbijtje ^^

Comments are closed.