Golden Tulip Amsterdam West hotelontbijt

Ik hou ontzettend van lunchen, maar voor een uitgebreid hotelontbijt, daar mag je me echt voor wakker maken (en ik word écht niet graag wakker gemaakt). Zo ontstond mijn hotelontbijtrubriek. De hotelontbijtjes van Suite Novotel Den Haagibis Rotterdam City Center en ’t Andel’s hotel in Berlijn staan al op je te wachten, maar éérst het uitgebreide ontbijtbuffet van het Golden Tulip Amsterdam West hotel waar ik op uitnodiging hun hotelontbijt uit mocht testen. Een review van het hele hotel volgt nog, maar stiekem vind ik hotelontbijtjes reviewen leuker. Yummy! Echt iets waar ik naar uitkijk als ik in een hotel slaap.

Laat ik alvast zeggen dat een geslaagd hotelontbijt wat mij betreft niet meer stuk kan als er scrambled eggs en bacon zijn. Score! Het ontbijtbuffet bij Golden Tulip Amsterdam West is gigantisch en heel internationaal georiënteerd. Er is véél keuze, maar het is voornamelijk een heel erg ‘serieus en volwassen’ ontbijt. Snappen jullie wat ik daarmee bedoel? Geen poffertjes met hagelslag of ontbijtmuffins, maar wél witte bonen in tomatensaus, gegrilde tomaten, salade, olijven, eieren in allerlei versies, talloze verschillende broodsoorten en veel verschillende vleeswaren en kazen. Mijn ontbijtje bij dit hotel bestond uit een mega vers stuk stokbrood, scrambled eggs en bacon, een appelsapje en een bakje yoghurt met fruit. Dikke prima! Heb ik een tweede keer opgeschept? Nee? Waarom niet? Daar kan ik niet echt antwoord op geven…. Ik voelde de drang niet zo, en dat is gek voor mij.

Minpuntjes

  • Er waren op de ochtend dat ik er ontbeet geen croissantjes (wat is een hotelontbijt zonder croissantje?).
  • Wat betreft zoetigheden is het wat magertjes. Ook na het ontbijt neem ik graag een toetje … en als de enige zoete variant dan een plakje ontbijtkoek is, dan ben ik lichtelijk teleurgesteld.
  • Flikkerende spotjes waardoor ik heel onrustig werd, terwijl de ontbijtruimte juist zo ‘zen’ is. Jammer!
  • Ik wilde geen tweede keer opscheppen.

Pluspunten

  • Je betaalt maar €15,- om gebruik te mogen maken van het ontbijtbuffet (een kinderontbijt kost €10,-).
  • De sjieke ontbijtruimte en de mooi opgemaakte buffetten.
  • Het personeel was óók ’s ochtendsvroeg vrolijk en in voor een geintje (ik moest zogenaamd betalen voor het maken van foto’s).
  • En zoals ik al schreef is er gewoon véél.

Heb je geen tijd om gebruik te maken van het lekkere ontbijtbuffet? Dan kun je ook kiezen voor een meeneemontbijt. Goed geregeld! €7,50 voor het Quick Take Away Ontbijt en €15,- voor een uitgebreide take away.

Cijfer? Een 8.
Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

7 thoughts on “Golden Tulip Amsterdam West hotelontbijt

  1. *Kwijl*, ik hou echt enorm van ontbijten! Liever dan dineren. Voor zo’n ontbijtje mag je me altijd wakker maken. En I agree… als er scrambled eggs zijn is het helemaal geslaagd!

  2. Ziet er lekker uit! Jammer van de zoetigheden, kan zelf ook echt teleurgesteld zijn als er geen croissantje o.i.d. is

Comments are closed.