Review: foto op echt glas

Ik moet eerlijk toegeven dat ik toen Big Freddy mij benaderde niet per se stond te springen om (weer) een foto te laten drukken op hout, aluminium, canvas of een ander materiaal. Maar toen ze me vertelde dat zij ook foto’s afdrukken op écht glas (diamantglas), en dus geen plexiglas, was ik wel heel nieuwsgierig. Dit las ik op de website:

Foto op diamantglas wordt geprint in spiegelbeeld op 4mm gehard glas. Daarna wordt de foto afgewerkte met een witte achtergrond. Het diamantglas is extra helder, hierdoor komt de foto bijzonder goed tot zijn recht. Perfecte kwaliteit van zwart/wit foto’s doordat er vrijwel geen groene gloed in zit zoals bij standaard glas. Kleuren komen op glas helderder en intenser over dan op plexiglas.

Dus bestelde ik heel nieuwsgierig deze foto van mij en m’n broertje. Ja, m’n haar is de juiste kleur, dat ligt niet aan de kwaliteit van de foto, dit was vlak na m’n paarse haar avontuur.

Bestelprocedure

Bestellen ging echt als een speer. Letterlijk iedereen kan dat, daarvoor hoef je geen verstand te hebben van foto’s of computers. In een paar klikken heb je je product gekozen, een foto geupload en eventueel nog wat wijzigingen (in kleur bijvoorbeeld) aangebracht. Wel werkt een groot deel van de website op flash en dat werkt niet altijd even lekker op mijn iMac. Gelukkig kon ik ook voor het no-Flash-gedeelte van de website kiezen (dat moet je dus ook doen als je via je iPhone of iPad wilt bestellen). Goed opgelost!

Bezorging

Wat een verademing dat Big Freddy niet met DHL bezorgt. Daar was ik echt énorm blij mee! Ik kreeg netjes een mailtje toen m’n bestelling verzonden was en zelfs een mailtje hoe laat de bezorger op de dag van bezorging langs zou komen. Toen ik niet thuis was kreeg ik ook een mailtje dat m’n pakketje bij de buren bezorgd was. Heel fijn. Het pakket wordt bezorgd in een flinke doos, met een goede dosis bubbeltjesplastic en plastic beschermhoesjes voor de hoekjes van het glas. Dikke plus voor Big Freddy.

Kwaliteit

Tijdens het bestelproces wilde ik eigenlijk een grotere versie van deze foto op echt glas bestellen, maar m’n foto was niet groot genoeg. Gelukkig werd dat tijdens het bestellen aangegeven. Ik koos daarom voor een kleinere variant en toen was de kwaliteit ‘prima’. Zoals je op de foto’s misschien wel kunt zien is de kwaliteit inderdaad ‘prima’, maar niet prachtig, zoals ik verwacht had. Als ik dit geweten had, had ik waarschijnlijk voor een andere (grotere) foto gekozen. Houd daar dus rekening mee bij het bestellen. Je foto moet echt van héle goede kwaliteit zijn! Wel ziet de foto er mega luxe uit hè? Het effect van de foto ‘achter’ het glas vind ik heel mooi. De kleuren zijn ook precies zoals ze op m’n computer waren. Goede score dus.

Prijs

Je foto op diamantglas laten afdrukken is zeker niet goedkoop (vanaf €50), maar zo’n luxeproduct kost je nou eenmaal wat. Dit is gewoon een realistische prijs. Ga je liever voor een wat goedkopere variant? Kies dan voor plexiglas (vanaf €8,99). Houd wel rekening met een minder mooi/luxe resultaat.

Grappig

Ik moest erg lachen om het extraatje dat ik bij deze bestelling kreeg. Een houder voor m’n mobiel. Is dat niet erg jaren ’00? Wie gebruikt dat? Wel lief dat je een een ‘gadget’ bij je bestelling krijgt.

Speciale vaderdagactie

Speciaal voor vaderdag kun je bij Big Freddy een diamantglazen memorybord (50×50 cm) laten maken, uiteraard gepersonaliseerd met een mooie foto. Het bord komt komt met ophangsysteem, stiften en magneten.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

5 thoughts on “Review: foto op echt glas

  1. Deze maand is er 30% ko0rting op diamantglas bij Bigfreddy.com met de code: glasmaand

Comments are closed.