Toen had ik ineens paars haar én ’n hele leuke kapper in Haarlem gevonden

Eindelijk een goede kapper in Haarlem gevonden: Hairstudio

Zoals beloofd nu dan deel 2 van m’n kappersverhalen. Ik mocht Treatwell uitproberen (bevalt goed!) en kreeg m’n knipbeurt vergoed bij een salon naar keuze. Maar eigenlijk wilde ik ook wel graag weer eens wat anders met de kleur van m’n haar. Ik had me al jaren ingehouden (‘vroeger’ heb ik m’n haar in alle kleuren van de regenboog gehad) en stond al een flinke tijd te trappelen om iets met de kleur te doen. Niets bijster bijzonders … ik wilde een ombrekleurtje erin laten smeren. Het liefst nog blonder dan ik zelf ben, dus richting platinum. M’n vriend is fél tegen alles wat met het veranderen van m’n haarkleur te maken heeft waardoor ik de afgelopen 3 jaar – buiten die ene DIY-beurt met zilvershampoo afgelopen zomer: thanks Lindsay – niets met m’n haar gedaan heb. Maar ik wilde het zo graag! Ik snap er nog steeds niets van, want ook al zou hij pimpelpaars haar hebben met gouden stippen: I don’t care. Misschien op het eerste gezicht iets minder sexy, maar ik zou nog nét zoveel van ‘m houden en het stimuleren als hij dat graag zou willen. Hij dacht er anders over (niet over dat houden van natuurlijk), dus een flinke woordenwisseling later zat ik zenuwachtig in de kappersstoel. Had ik wel de juiste keuze gemaakt om gewoon te doen waar ík blij van werd?

Goede kapper Haarlem
Goede kapper Haarlem

Blond met zilveren ombre werd paars haar

Ik kwam terecht in de kappersstoel van Mieke bij Hairstudio 5. Wat mij betreft de leukste salon in Haarlem én hartstikke betaalbaar, écht. Als ik dit soort dingen ga roepen klinkt het al snel als een gesponsorde post, maar dat is zeker niet het geval! Ik ben vaak ook gewoon enthousiast. Daar hoef je me niet voor te betalen ;). De salon ziet er leuk uit (wit met gezellige accessoires, super leuke stoelen en o.a. Tigi haarproducten), Mieke droeg een paar goede Jeffrey Campell-achtige wedges en m’n haar werd gekamd met een tangle teaser. Goede eerste kennismaking. En zoals de kennismaking was bleef het. Ik vertelde haar over wat ik met m’n haar wilde en ze opperde zelf ideeën, waardoor ik eigenlijk met een heel ander kapsel naar huis ging als dat ik van plan was. Wel heel leuk! Een asymmetrische bob. Ik had hetzelfde kapsel al een paar jaar daarvoor gehad, maar waarom niet gewoon nog een keertje? Een paar laagjes, een botte schnitt van achter en langere plukken aan de voorkant. Zo leek het haar dat ik gespaard had nog een beetje lang ;). Ik liet haar de foto’s van ’t ombre haar zien en ook dat was geen probleem. Het kleurenboek kwam erbij en Mieke wijst niet naar de meest standaard blonde kleur, nee: ze heeft door dat ik wel wat durf. Ze wijst een grijsblonde kleur met een roze gloed aan. Zilver. Ja. In 2008 had ik zilver haar. Het was fantastisch, maar zooo lastig bij te houden. Blond met zilver ombre haar zag ik wel zitten. Daar gingen we!

Goede kapper Haarlem

Het resultaat: een lila gloed

3,5 uur later vertrok ik pas uit de salon. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo lang bij de kapper gezeten, maar de tijd vloog. Wat een aandacht heeft zij voor haar klanten zeg. Mieke is niet zo’n 13-in-een-dozijn kapster die je standaard verplicht volgens het kappersscript vraagt naar je vakantie. En daarbij ziet ze er met haar John Lennon brilletje met blauwe glazen nog fantastisch uit ook. Ik voelde me er wel thuis! Een week later vroeg ze me zelfs nog hoe fashion week was geweest. Lief! Natuurlijk was ik ook heel erg blij met het resultaat van de kappersbehandeling: daar draait het immers om. M’n haar bleek heel erg vreemd te reageren op de verf waardoor ik geen zilveren haar met roze gloed kreeg, maar eerder heeeel licht-lila/zilver. Ik dacht nog: shit, dit had ik niet met m’n vriendje afgesproken, maar ik was blij met m’n haar! Wouw. Het was speciaal en de coupe was ook helemaal fijn. Op meerdere manieren te dragen. Ik gooide gelijk een paar foto’s op Instagram en Facebook waarop je (door het filtertje) niet echt zag dat de voorste puntjes wat lila-achtig waren. Dankjulliewel voor de leuke reacties! Helaas helaas was de mooie paarse gloed er binnen een week bijna volledig uitgewassen (gewassen met kleurbeschermer én de speciale conditioner met kleur die ik meegekregen had). Het mocht niet baten. Zo zag m’n haar er de eerste keer uit:

Goede kapper Haarlem

Goede kapper Haarlem

Pimpelpaars haar

Mieke had zelf gezegd dat ik later eventjes langs moest komen omdat ze benieuwd was wat de kleur zou doen. Na een week stapte ik opnieuw Hairstudio 5 binnen en heeft ze m’n haar kosteloos opnieuw geverfd. Dat is pas service! Omdat ’t de vorige keer niet zo goed gepakt had, dit keer in meer pure vorm. En holy fuck (!) ik had paars haar. Dat was niet helemaal de bedoeling, want de verf zou zilverblond/roze moeten zijn, maar ach. Dit is ook vet. Ik vond het héél gaaf, maar moest wel eventjes slikken. Vriendje is not going to be amused … Dat weekend was ik zenuwachtig wat m’n vrienden en familie ervan zouden vinden, maar allemaal reageerden ze dat ze het leuk vonden en erg bij me vonden passen. Zelfs m’n broertje die echt niet van ‘apart’ houdt. Pfieuw! Op het moment dat ik dit schrijf heeft m’n vriendje het nog niet live gezien. Natuurlijk heb ik ‘m al wel verteld dat hij het vreselijk gaat vinden. Hij is dus voorbereid, maar besloot ‘m niet te laten panieken door paars haar. Momenteel is ‘ie voor 10 dagen in het buitenland. Inmiddels (bijna een week later) heb ik het een aantal keer moeten wassen en is de kleur weer enorm vervaagd (maar nog zeker duidelijk aanwezig). Blij aan de ene kant omdat hij m’n paarse haar niet hoeft te zien omdat ik het vervelend vind als hij het niet mooi vindt, aan de andere kant vind ik ’t heel jammer omdat ik het heel gaaf vond. Hairchalk dan maar ;)? Zo was het na de 2e keer verven:

Goede kapper Haarlem

Goede kapper Haarlem

Wassen, knippen, kleuren en drogen (de all-in behandeling) kost bij Hairstudio 5 in totaal €70,-.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

13 thoughts on “Toen had ik ineens paars haar én ’n hele leuke kapper in Haarlem gevonden

  1. het staat je ERG leuk! Ik zeg do what you like. Een relatie is not meant om je te beperken. Het zou zonde zijn als je op een dag (een aantal lentes later) opstaat en realiseert welke leuke dingen je hebt gelaten. Je vriend houdt van jou om wie je bent, toch, why worry?

  2. Ik kom bijna wekelijks in Haarlem, dus ik vind dit zo leuk om te lezen! Toen de dip-dye helemaal in was hoorde ik ook veel over deze kapperzaak! Ik vind dit kleurtje je echt harstikke hip staan, je kan het zeker hebben!
    Liefs, Tessa

Comments are closed.