Wouters budgetproof kitchen hacks #1 spruitjes

Hoi! Ik ben Wouter, het broertje van Marloes. Ik houd heel erg van koken. Daarom heeft Marloes al een aantal keer gevraagd of ik er eens iets over kon schrijven voor Budgetproof. Elke keer had ik een goed excuus om eronderuit te komen. Zoals school, werk of iets anders waar ik het opeens heel druk mee had. Maar nu ik afgestudeerd ben, ik even niet zoveel werk – en eigenlijk even geen leven heb – leek het me toch eens leuk om wat te schrijven. Maar waarover dan?

Wanneer ik kook, streef ik meestal naar een aantal dingen:

  1. Ten eerste kook ik graag zo goedkoop mogelijk. Als student heb ik nou eenmaal niet zoveel te ‘lijden’. Ik let op de kleintjes en probeer te besparen waar dat kan.
  2. Daarnaast houd ik ervan om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Aardappels schillen? Mij niet gezien. Die gooi ik gewoon heel in het water of in de oven (wel eerst even afborstelen). Dat bespaart tijd, en is lekker! Door de schil er omheen te laten behoudt de aardappel ook veel meer van haar voedingstoffen. Win, win, win. Dat is gelijk mijn volgende streven.
  3. Ik kook graag gezond. Groente is meestal het hoofdbestanddeel in mijn gerechten. Groenten zijn goedkoop (in verhouding tot vlees), zitten vol gezonde voedingstoffen en zijn ook nog eens super veelzijdig!

Eigenlijk denk ik dat iedereen graag zo goedkoop, makkelijk en gezond mogelijk kookt. Als het maar wel lekker is. Daarom deel ik de komende weken een aantal van mijn favoriete ‘kitchen hacks’ die ik zelf dagelijks in de keuken gebruik. Gewoon om jullie leven in de keuken ook wat makkelijker, goedkoper of gezonder te maken.

#1 spruitjes uit de magnetron

Ik ben dol op spruitjes! Ze zijn goedkoop, makkelijk te bereiden en zitten vol goede stoffen. Het zijn kleine vitaminebommetjes. De meeste mensen maken hun spruitjes klaar in een pannetje met kokend water, maar ik heb een snellere manier. Ik gaar ze de in de magnetron. Hoe?

  • Snijd eerst de kontjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes.
  • Was de spruitjes, doe ze in een boterhamzakje en prik daar een gaatje in.
  • Plaats het zakje 1,5e minuut in de magnetron op 900W. Op deze manier stomen ze gaar in het zakje. Pas wel op wanneer je het zakje openmaakt: de lucht die eruit komt kan heel heet zijn.

Overigens kun je veel andere groenten ook in de magnetron garen en daarmee tijd besparen. Zoals bijvoorbeeld aardappels. Maar hier misschien een andere keer meer over.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “Wouters budgetproof kitchen hacks #1 spruitjes

  1. Haha, die tip voor die spruitjes! Dat is helemaal niet gek gedacht… Waarschijnlijk blijven de vitamines ook beter bewaard, want water trekt bepaalde vitamines uit groente (o.a. vitamine C). Daarom zijn aardappeltjes uit de oven (mét schil) ook het allergezondste. En leuk dat je af en toe wat voor je zus gaat schrijven Wouter, heel lief!

Comments are closed.