5 gratis apps die je helpen slim met je geld om te gaan

Slim met je geld omgaan. Dat is waar m’n hele blog natuurlijk over gaat. Waar geef je je geld aan uit, is dat slim? Is het ’t waard? Waar kan ik op besparen? Heb ik de financiële ruimte? Het is voor mij een soort 2e natuur geworden. Natuurlijk beloon ik mezelf ook met lekkere dingen en doe ik echt wel impulsaankopen, maar het grootste deel van de tijd bedenk ik goed wat het waard is om geld aan uit te geven. Wil je dat ook? Vandaag deel ik 5 gratis apps die je helpen slim met je geld om te gaan.

 1. Reclamefolder-app

  Ik heb er al een keer eerder een complete blogpost over volgekletst. De Reclamefolder-app. Het loont echt om eens even stil te staan bij de aanbiedingen. Waar is je favoriete dagcreme in de aanbieding en welke boodschappen moet je deze week flink inslaan? Shop bewust en maak een lijstje van welke dingen je bij welke winkel wilt halen. Het kost je misschien een paar minuutjes omfietsen, maar het scheelt een hoop ik je portemonnee.

 2. De app van je bank

  Ik weet niet standaard wat er op m’n bankrekening staat. Hoewel ik m’n geld wel in de gaten houd, ben ik er zeker niet door geobsedeerd. Wil je weten of je genoeg geld hebt om dat leuke hotel te boeken, die goedkope iPhone 6 te kopen of een dagje shoppen in te plannen? Dat kun je direct bekijken op de app van je bank. Net als dat je direct geld kunt overmaken naar of van je spaarrekening als dat nog mocht zijn, óf kunt checken of alles qua betaling goed is gegaan (vooral in het buitenland is dat wel fijn om even na te kunnen kijken).

 3. WhatsApp

  Die had je waarschijnlijk niet verwacht in dit lijstje hè? Ik betaal een extra bedrag aan m’n provider om onbeperkt te kunnen bellen. Met WhatsApp op je telefoon heb je geen onbeperkt bellen meer nodig! Ook geen provider eigenlijk stiekem trouwens. Zolang je maar internet hebt (via wifi bijvoorbeeld) kun je met WhatsApp bellen. Het kost je geen belminuten, wel data (tenzij je op wifi zit natuurlijk). Geen telefoonkosten meer die de pan uit rijzen! Voor velen een grote kostenpost minder.

 4. Scoupy, Groupon, SocialDeals, etc.

  Wil je op vakantie maar heb je geen groot budget, zit je te azen op een nieuwe iPhone maar liever een refurbished goedkope variant, of ga je uit lunchen en zoek je een voordelige lunchactie? Met de apps van Scoupy, Groupon en SocialDeals (etc.) blijf je op de hoogte van de beste deals. Nu moet je natuurlijk niet zomaar dingen gaan aanschaffen omdat ze zo goedkoop zijn, maar alleen dingen echt kopen als je ze nodig hebt of sowieso wel kunt veroorloven.

 5. I owe you

  Leen je geld uit of schiet je geld voor? Vooral blijven doen, je wil natuurlijk slim omgaan me je geld, maar geen krent zijn. Voorschieten is natuurlijk geen probleem, want jij gaat altijd slim met je geld om en hebt daardoor altijd een (kleine) buffer op de bank. Houd het wel bij wat je betaald hebt en voor wie. I Owe You, Tab App Wie betaalt wat

Natuurlijk zijn er nog veeeeel meer apps om je hierbij te helpen. Wil je een langer lijstje? Laat het me weten in de comments, dan schrijf ik er nog een blogpost over. Ik heb er namelijk nog minimaal 12 om te delen.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “5 gratis apps die je helpen slim met je geld om te gaan

 1. Dit zijn handige dingen! Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar zo’n soort portomennee app, maar die zijn nooit gratis. Of ze zijn gratis, maar dan kun je maar een x aantal bedragen invullen. Heb jij daar geniale apps voor? :’)

Comments are closed.