Misfit Ray: de mooiste activity tracker voor een ijdeltuit als ik

Ik vind activity trackers leuke dingen, maar lelijk dat ze meestal zijn! Lomp en totaal niet passend bij mijn stijl. En als het niet (soort van) bij mijn outfit past, dan wil ik het niet aan/om want dan voel ik me niet ‘mij’. Ik ben me er dan heel bewust van dat ik een ‘lelijk’ ding om heb. Maar toen kwam deze Misfit Ray op mijn pad. Wat een knapperd he? Ik heb er al menig complimentje over ontvangen!

Ik draag deze Misfit-variant nu een aantal weken en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Tijd om jullie erover te vertellen.

Is het een armband? Nee, een activity tracker

Het mooie aan deze Ray vind ik dat je in eerste instantie niet direct ziet dat het een activity tracker is. Hij kan ook prima door als armband. Of ketting, want die variant bestaat ook! Hij is er in zilver, goud en roségoud (die ik heb), allemaal met een zwart bandje. Verkrijgbaar vanaf € 89,00. Goed te doen dus voor zo’n fashionable activity tracker.

Misfit Ray
Beeld: Misfit

Na een paar weken met de Misfit Ray: wat vind ik ervan?

Ik voel me wel een beetje Sporty Spice op pad, maar het motiveert me écht je om meer te bewegen én hij heeft een paar fancy ’trucjes’. Zo heb ik bijvoorbeeld ingesteld dat mijn Misfit gaat trillen als ik langer dan een uur stilzit. Tijd om te bewegen. Werkt goed om me bewust te maken van hoeveel ik eigenlijk op een dag in dezelfde positie achter m’n computer zit. Ik heb niet voor niets enorm last van RSI. Ik gebruik m’n activity tracker als wekker ’s ochtends – dan trilt ‘ie me wakker. En ik heb ‘m zelfs verbonden met m’n telefoon, zodat ik ook als m’n telefoon in m’n tas zit voel dat er iemand belt. Superhandig.

Oeps, een dagje vergeten. Dat komt wekelijks wel voor.

Vanzelfsprekend gebruik ik ‘m ook om m’n slaap te monitoren en m’n bewegingspatroon onder de loop te nemen. Voelt goed als je weer een ‘doel’ hebt gehaald! Maar, stiekem haal ik op een gewone werkdag zonder bezoek aan de sportschool m’n doel vaak niet hoor.

Nadelen

 • Je kunt geen activiteiten later invoeren. Vergeten je Misfit om te doen? Dikke pech!
 • Hij heeft geen hartslagmeter.
 • De trilling is soms wat te subtiel, waardoor ik vaak door m’n eerste wekker (de Misfit) heen slaap.
 • In het begin kreeg ik een beetje een beurse pols van de tracker, maar dat is inmiddels weg!
 • Je moet altijd bluetooth op je telefoon aan hebben staan om te kunnen verbinden met de app.
 • In principe meet hij alleen ‘stappen’ door middel van armbewegingen, maar als ik een lesje Zumba volg of aan de fitnessapparaten hang, kan ‘ie dat niet goed meten.
misfit ray activity tracker - slaapmonitoring
Kort nachtje, maar gelukkig wel meer diepe dan lichte slaap.

Voordelen

 • Het is gewoon leuk om via de app te checken hoe actief je bent.
 • Hij is zó mooi en past ook bij mijn andere sieraden.
 • Hij ‘verbindt’ alleen maar met je armband als je daar via de app om vraagt.
 • Fijner en rustiger wakker worden.
 • Het dragen van een activity tracker echt wat met je levensstijl en bewegingspatroon.
 • Zorgt ervoor dat ik minder lang stil blijf zitten, waardoor ik minder pijn heb.
 • Hij maakt geen geluid, maar geeft je signalen met lichtjes en trillingen.

Ben ik er blij mee? Zeker! Ik vergeet ‘m wel eens om te doen en dan baal ik! En natuurlijk, als ik fancy jurk aan heb dan doe ik m’n tracker uit ijdelheid af … maar in het dagelijks leven draag ik ‘m zoveel mogelijk.

2 thoughts on “Misfit Ray: de mooiste activity tracker voor een ijdeltuit als ik

 1. Ik vind dit wel een leuke, niet zo ‘sportief’ als andere deze past inderdaad meer bij overige sieraden.

 2. ik overweeg een Apple watch omdat daar juist ook een hartslag meter inzit en omdat ik mezelf dan agenda reminders kan sturen. misfit is, zeker voor dames, een leuk ding, maar ik kan me ook voorstellen dat als je groepslesje ergens doet dat je dat toch wil meenemen in je totaal. groet,

Comments are closed.