Een week zonder smartphone, hou ik dat vol?

Ik ben ongeveer vergroeid met mijn telefoon. Even snel checken of ik nog antwoord heb gekregen op die ene blogsamenwerking, m’n mail refreshen omdat op feedback van die freelanceopdracht zit te wachten, even een Instagrammetje plaatsen van een persreis of m’n vriend/vrienden/familie snel een appje tussendoor sturen.

digitaal detox

Het is echt niet gezond hoe vaak ik mijn telefoon in m’n hand heb. En ik vind het zelf ook gewoon ronduit irritant. Het is een soort tik of zelfs gewoonte geworden. En eerlijk? Ik voel me er niet fijn bij. Die constante drang dat je écht NU moet kijken, is niet oké. Ik heb alle meldingen van mail en appjes (behalve die van mijn vriend) al uitgeschakeld, maar tóch blijf ik kijken. Ik verlang weer naar die tijd in de Oostenrijkse berglucht dat ik 1x per dag mijn mail en social media checkte.

Een week digitaal detoxen; durf ik dat?

Toen ik hoorde dat Opwaarderen.nl een ‘Data off, life on-week’ (10 t/m 17 april) organiseert, dacht ik ‘waarom niet?’. Het gaat hierbij alleen om de data op je mobiele telefoon die je een week uitschakelt. Ik heb daarvoor zelfs een non-smartphone ontvangen zodat ik niet in de verleiding kom. Extra eng? Hell yeah!

online detox
Een week offline in de Oostenrijkse bergen,

Mobiele data een week lang uit

Mijn werkweek als freelance tekstschrijver zal wel even héél anders zijn. Maar hey, we kunnen best langer dan een uurtje wachten op antwoord op een e-mail. Toch? Ik moet alleen verklappen dat mijn sociale leven zich ook grotendeels in m’n telefoon afspeelt. Even m’n broertje appen dat ik toch iets vreselijk smerigs heb gekocht bij Aldi, bijkletsen met vriendinnetjes, iemand een gelukkige verjaardag wensen. En zelfs met mijn vriend app ik de hele dag door. Nope, we wonen (nog) niet samen en zo’n 150 kilometer bij elkaar vandaan. En ik houd écht niet van bellen. Laat ik dat er even bij zeggen.

Toen dit gebeurde was ik echt niet blij.

Durf ik het? Dat weet ik niet. Ik heb toch het idee dat ik de ‘controle’ zo een beetje verlies. Ik zit graag altijd overal bovenop. Zeker nu ik sinds kort helemaal fulltime zelfstandig ondernemer ben. Maar aangezien ik toch de hele dag achter de computer werk, heb ik die smartphone écht niet perse nodig.

Ik ga de uitdaging aan. Wie durft er mee te doen?

4 thoughts on “Een week zonder smartphone, hou ik dat vol?

  1. Dit zou me privé lukken maar voor het werkgedeelte is dat moeilijk.

Comments are closed.