3.000 boeken in m’n handtas met Kobo Aura Edition 2

Vroeger was ik een enorme boekenwurm. Ik verslond boeken en was regelmatig in de bieb te vinden. Toen was daar ineens ‘het volwassenenleven’ en moest lezen plaatsmaken voor andere dingen. Een sociaal leven … en later tal van freelanceklussen. Hoewel ik nog steeds met veel plezier lees, gebeurt het niet vaak meer. Maar daar gaat verandering in komen! Daarover verklap ik later meer.

kobo aura edition 2 review

Een e-reader stond wel op m’n verlanglijstje, maar – door tijdgebrek – niet bovenaan. Toen ik de vraag kreeg of ik er eentje wilde reviewen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. De Kobo Aura Edition 2 (€119) is met me mee geweest op vakantie en heeft me positief verrast.

Veel fijner dan een tabletscherm

Ik heb een iPad (grootste miskoop ever zo ongeveer, haha) en daar ook een paar boeken op gezet. Lezen op een tablet is niet zo best voor je ogen (en hoofd). Een e-reader leest gewoon als een boek. Lekker rustig voor je ogen! Het ziet er echt net uit alsof de letters op het scherm gedrukt zijn.

kobo aura edition 2 review

Lekker in bed lezen

Een supergroot voordeel van een e-reader – call me silly – vind ik dat je in iedere houding en waar dan ook kunt lezen. Op je zij lezen is met een echt boek nogal een uitdaging, bladzijdes die niet doen wat je wil & een lamme hand. Maar met een superlichte e-reader no-problemo. Zolang je maar een vinger vrij hebt om een bladzijde om te slaan.

kobo aura edition 2 review

E-reader met wifi en licht

Joh, ik wist helemaal niks van e-readers. Dus ook niet dat er readers met wifi bestaan, zoals deze Kobo Aura Edition 2. Makkelijk om zo nieuwe boeken op je e-reader te zetten of bijvoorbeeld al direct met je bol.com-account te verbinden. En je kunt wel een tijdje doorlezen, want de 4GB opslagruimte staat ongeveer gelijk aan 3.000(!) boeken. ’s Avonds lezen kan natuurlijk met een lampje, maar lig je al helemaal klaar voor de nacht in bed en heb je geen zin meer om een lamp aan te doen? De e-reader heeft licht! Handy.

Hoe lees je het liefst?

Hoe helder moet het scherm staan? Welk lettertype lees je het liefst? Hoe groot moeten de letters zijn en moet er nog iets aangepast worden aan de paginamarge? Je kunt bijna je eigen boek volledig vormgeven. Er zijn tientallen opties die je aan je voorkeur kunt aanpassen.

kobo aura edition 2 review

Boeken delen?

Dit willen we stiekem allemaal weten natuurlijk. Kun je boeken makkelijk delen met de Kobo Aura Edition 2? Nope. Niet per sé. En dat is natuurlijk slim en hoe het eigenlijk hoort. Maar zo nu een dan een gedownload boekje op je reader zetten zou wel leuk zijn. Het kán wel, maar dan moet je wat trucjes uithalen.

Kortom: wat een chill ding! Waarom heb ik er nooit eerder eentje gekocht? Je gooit ‘m zo in je tas – weegt niks – en als je ff op de trein moet wachten hoef je tenminste niet doelloos Facebook door te scrollen, maar kun je heerlijk even in de wereld van je boek duiken. Score!

3 thoughts on “3.000 boeken in m’n handtas met Kobo Aura Edition 2

  1. Lekker he, ik heb ook een Kobo sinds vorige zomer. Daarvoor had ik een Sony ereader maar die maakt ze helaas niet meer. Vond de bediening van de Sony net iets fijner maar van de Kobo vind ik het licht weer super gewoon lekker lezen met alle lichten uit en toch je boek (in bed) kunnen lezen. top!

Comments are closed.