Ideale zondagsbesteding: hele dag kletsen over slapen

Slapend rijk worden, daar dromen we (letterlijk en figuurlijk) allemaal wel van. Zo ook ik. Slapen is m’n favoriete hobby. Tot een aantal jaar geleden nam ik het er flink van wat uitslapen betreft. Totdat ik fulltime ging werken en daar ook nog een blog bij kwam. Toch blijft slapen altijd één van m’n favoriete bezigheden. Nu is m’n slaap vaak de dupe van m’n drukke bestaan, maar toen ik werd uitgenodigd voor de ibis sleep academy hoefde ik geen seconde na te denken. Een hele dag kletsen over slapen en dromen? Hell yeah!

Een greep uit ons programma die dag

 • Workshop hoe creëer je de ideale slaapomgeving
 • Workshop waar is dromen goed voor
 • Yogasessie
 • Slaapopwekkend diner
 • Gezicht klaarmaken voor de nacht met Dr. Hauschka
 • Je eigen COCO-MAT-kussen vullen
 • Bedtime stories door Justin

Locatie: ibis Rotterdam City Centre

Ik hoor het vaker van vrienden, nu ook van andere bloggers: ik lijk wel een ibis ambassadeur. Ja, dat ben ik ook wel denk ik … maar geheel vrijwillig hoor, haha. Ik vind ibis gewoon ontzettend fijn, kom er graag en je weet altijd wat je kunt verwachten + het is betaalbaar. Het nieuwste ibis hotel in Rotterdam is zeker een van m’n favorieten. Als je er 3x in één jaar incheckt, dan moet het wel goed zitten. Lees vooral ook de blogposts die ik eerder over dit hotel schreef:

De kamers zijn heerlijk stil, van alle gemakken voorzien en de lobby/het restaurant is zo ontzettend relaxed om te borrelen, eten, ontbijten of werken.


Dromen

Het schijnt dat iedereen meerdere keren per nacht droomt. De een onthoudt zijn dromen, de ander niet. Ik ben zo iemand die wakker wordt zonder enig idee te hebben waar ik me die nacht in m’n slaap mee bezig heb gehouden. Volgens droomcoach Nicoline droom je zoals je bent. Ik ben een praktisch persoon, dus ik word eerder met een goed idee wakker dan een herinnering aan een droom. Droom jij vaak? Ik ben heel benieuwd! Ik zou wel wat vaker m’n dromen willen onthouden, maar ik vind het ook wel lekker rustig zo.

Klaar voor de nacht met Dr. Hauschka

De spiegeltjes, Dr. Hauschka-producten en handdoekjes lagen klaar. Ik kreeg al zo’n vaag vermoeden dat ik iets moest gaan doen waar ik niet heel blij van werd: m’n make-up er in het bijzijn van anderen afhalen. Idioot, ik weet het. Ik draag helemaal niet veel make-up, maar het kalefatert me wel enorm op. M’n oogmake-up eraf halen vond ik het allerergste. Geen gezicht (pun intended). Maar het was voor een goed doel: een schoon en goed gereinigd gezicht. Mijn eigen ritueel voor het slapengaan is een stuk korter, maar het was zeker leuk om eens andere producten te proberen en m’n gezicht te verwennen.

Het juiste kussen van COCO-MAT

Ik ben best kieskeurig met kussens. Ligt m’n vriend op ‘mijn’ kussen? Dan gooi ik ‘m eraf! Heb jarenlang steeds nieuwe kussens gekocht, maar geen enkel kussen haalde het bij mijn oude kussen. Het kussen dat ik nog steeds gebruik dus. Bij ibis heb ik m’n eigen katoenen kussen van COCO-MAT gevuld met natuurlijk rubber. Ga ik hier gelukkig van worden? Je hoort het snel! Eerst goed testen.

Slaap- en droomfeitjes

 • Wist je dat Einstein zo’n 50% van z’n hele bestaan sliep? Hij sliep gemiddeld 12 uur per dag en is dan ook gestorven in zijn slaap. Die kans is 1 op 2 natuurlijk als je de helft van de tijd slaapt.
 • Als je korter slaapt verlies je je creativiteit
 • Zodra je steevast minder dan 6 uur per nacht gaat slapen komt een ‘normaal mens’ in de problemen
 • Nachtdiensten draaien is niet goed voor je (in verband met de slaapritme dat steeds mee moet verschuiven)
 • Een dolfijn slaapt met de helft van z’n hersenhelft. Eerst een half uur met de linker hersenhelft waardoor z’n rechter vin kan blijven bewegen en daarna andersom. Anders zinken ze naar de bodem en kunnen ze geen adem halen.

Ben jij een uitslaper? Of word je altijd vroeg wakker? En ben jij iemand die ’s ochtends nog weet wat je gedroomd hebt?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

9 thoughts on “Ideale zondagsbesteding: hele dag kletsen over slapen

 1. Dat ziet er uit als een heel leuk event! Ik was ook uitgenodigd, maar ik zat in Istanbul en kon er dus helaas niet bij zijn. Die dromen workshop klinkt wel heel tof, ik vraag me ook altijd af wat al die dromen nou betekenen… en het hotel ziet er ontzettend mooi uit! Liefs, Nicole

 2. Wat leuk en interessant zeg. Leuk event lijkt me. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met het kussen. Kussens zijn voor mij ook altijd een ‘dingetje’.

  1. Ja ik ga er nog een aparte blog over maken hoor, over het kussen … maar wat ik er nu van geprobeerd heb vind ik ‘m teveel ‘kraken’ haha. Ik ben echt lastig met kussens.

 3. Oh wow, dit klinkt geweldig, slapen is ook echt mijn lievelings! Zo jammer dat ik dit heb moeten missen! En ik dele je liefde voor ibis helemaal 🙂

Comments are closed.