Slapen in booming Rotterdam

Rotterdam dé stad van 2014

Ik ben gek op Haarlem, én Amsterdam, maar mijn liefde voor Rotterdam groeit beetje bij beetje. Rotterdam: m’n ouders zijn er geboren en getogen en een groot deel van m’n familie woont er nog steeds. Ik kom en kwam er dus ‘regelmatig’. Een dagje voor Rotterdam naar Rotterdam? Nee, dat nooit. Ik vond er echt niets aan. Stiekem ben ik Rotterdam de laatste maanden steeds leuker gaan vinden. Deze stad heeft ’tegenwoordig’ ook hele gezellige cafeetjes, lunchadresjes, winkels en andere leuke dingen voor op je to-do-list. Rotterdam is booming. De stad is niet voor niets door Rough Guides uitgeroepen tot must-see city van 2014! Speaking of mijn to-do-list. De Markthallen, die staat ergens bovenaan. Daar wil ik echt graag nog een keertje heen! Ik heb er afgelopen week na sluitingstijd nog door de ramen staan turen, dus daar ben ik binnenkort vast een keertje te vinden.

Officiële opening ibis Rotterdam City Centre

Volgde je me een paar maanden geleden al? Dan heb je kunnen lezen dat ik een nachtje proef mocht slapen in het fijne ibis Rotterdam City Centre aan de Wijnhaven. Dit hotel werd 16 oktober officieel geopend. En hoe? Er werd flink uitgepakt! Onder andere met een ‘optreden’ van een flyboard team. Waaah. Dat wil ik ook kunnen. Hoe gaaf is dit? Ik nam een klein filmpje op met m’n té oude iPhone 4 (ja, een nieuwe telefoon is echt nodig) zodat je mee kunt genieten van dit spektakel! Gelukkig waren m’n ibisvriendjes Sandra, Serge en Sheelagh én nieuwe ibis-matties Henriëtte en Denise er ook om – o.a. met rode cocktails – te proosten op dit fijne hotel.

Mijn favoriete hotel in Nederland: ik voel me er thuis

Wie had dat ooit gedacht? Mijn favoriete hotel staat in Rotterdam! Nou slaap ik ook niet regelmatig in Nederlandse hotels … ‘vroeger’ af en toe voor werk of voor werk van m’n vriend. Of een van de zeldzame keren dat vriendlief en ik besluiten eventjes een weekendje weg te gaan in eigen land (wil ik veel vaker, maar altijd tijd tekort). ibis Rotterdam City Centre is gewoon ontzettend fijn. Ik voel me er thuis. Binnenlopen bij ibis aan de Wijnhaven voelt als thuiskomen, maar dan een luxere versie daarvan ;). Thuiskomen in een prachtige knusse lobby, in een kamer met een perfect bed, borrelen op een terras in de zon en ’s ochtends aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Love it ❤. Oh, en vanaf het hotel is het maar 5 minuten lopen naar de Markthal op Blaak. Te gek!

Prijs? Vanaf €59 voor een tweepersoonskamer. Voor wat je krijgt een super budgetproof deal dus!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

9 thoughts on “Slapen in booming Rotterdam

  1. Ibismatties haha! Leuk beschreven en leuk dat je Rotterdam steeds lwuker gaat vinden, dat is heel herkenbaar hoor. Zelfs ik heb dat, als inwoner van Rotterdam :). Leuk verslag!

  2. Wat goed betaalbaar ook! Ga ik eens onthouden als mensen een hotel zoeken in de buurt. Woon zelf in Rotterdam maar geen ruimte om mensen te laten logeren.

  3. Haha, op nummer 1 staat voor mij ook Amsterdam… en daarna Haarlem. Maar vorige week was ik een dagje in Rotterdam en ik was blij verrast. Er was zoveel te zien, dat ik zeker nog een keer terug wil gaan. En dit is dan een fijne slaapplek!

Comments are closed.