1e levensbehoefte van een internetjunkie

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar internet is een van mijn 1e levensbehoeften. Misschien wel dé 1e levensbehoefte. Ik zou nog liever een week vasten denk ik dan een week compleet zonder internet zitten. Dat is best een dingetje. Mijn lichaam kan extreem slecht tegen niet eten, dus als het er ooit op aankomt: niet eten of geen internet (wat een dilemma ;)) dan zou ik zeer ongelukkig zonder internet door het leven moeten, haha. Maar bij wijze van dus. Toen ik vorig jaar m’n handtekening zette onder het huurcontract voor dit appartement regelde ik dezelfde dag nog (uiteraard wel geheel budgetproof) telefonie, televisie en internet. Bellen en televisie uit ’t pakket kunnen me inmiddels gestolen worden, maar ik was bang dat ik het zou missen. In totaal heb ik in een jaar misschien 10x televisie gekeken, niet mijn ding dus. Zonder internet zou ik niet kunnen. Ik koos voor Vodafone thuis omdat ik hier bellen en/of televisie maandelijks aan kan passen. Omdat m’n tv echt nauwelijks aanstaat denk ik erover na om m’n televisie op te zeggen. Zo bespaar ik toch weer een paar euro per maand.  Zonder internet zou ik nooit kunnen, ik heb namelijk een (lichte) internetverslaving. Hoi, ik ben Marloes en ik ben een internetjunkie. Nu zal dat voor bloggers sowieso in veel gevallen zo zijn: online aanwezigheid maakt een groot deel van ons leven uit. Ik persoonlijk houd niet van bellen, m’n series kijk ik en houd ik bij online, zonder internet zou ik geen baan hebben (ik schrijf als copywriter websiteteksten voor ondernemers) en zonder internet zou ik m’n vriendinnen en vriendje véél minder spreken. Ik houd nou eenmaal niet van bellen. Kortom: zonder internet ben ik verloren. Best zielig, maar het is zo. Nu is dit natuurlijk een beetje overdreven. Op vakantie heb ik ook zo’n internetbundel maar kan ik ook prima een paar dagen geen internet hebben.

“Home is where the wifi automatically connects.”

Wist je dat Nederland het 4e land is op de lijst van internetverslaafde landen en dat we de snelste internet van de wereld hebben op onze dekstop? 93% van onze bevolking gebruikt internet. Da’s veel hè? Op #1 staat trouwens IJsland. Hebben wij internet net zo hard nodig als water en elektriciteit? Laatst was er hier in Noord-Holland een flinke stroomstoring die een groot deel van de provincie platlegde. Een tijdje geen elektriciteit vond ik niet erg, maar toen ook het internet op m’n telefoon wegviel werd ik toch wel erg chagrijnig.

Ben jij ook lichtelijk internetverslaafd?

 1. Overal waar je gaat kijk je of er wifi is waar je mee kunt connecten
 2. Je bent geïrriteerd als internet sloom is
 3. Je reageert liever op Tweets en e-mails maar laat voicemails en smsjes links liggen
 4. Je kijkt om de haverklap op je telefoon of computer om te zien of je nieuwe berichten hebt
 5. Je laat je computer ook aanstaan als je ‘m niet gebruikt (just in case)
 6. Je leven speelt zich voornamelijk online af
 7. Op feestjes, dinnerparty’s en andere sociale gelegenheden zit je nog steeds regelmatig ‘in’ je telefoon
 8. In sommige objecten en situaties zie je van tevoren al foto’s die je op je blog, Facebook, Twitter of instagram kunt plaatsen
 9. Je kunt de internet-drang niet weerstaan: ff snel kijken
 10. Je hebt het FOMO-syndroom (fear of missing out) ook online

Ik ben benieuwd in hoeveel punten je jezelf herkent!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “1e levensbehoefte van een internetjunkie

 1. Haha wat leuk om te lezen verslaafd ben ik niet maar er zonder dan zou alles heel anders zijn liever niet dus haha!

Comments are closed.