Eerlijke handgemaakte kleden & tapijten van Sukhi: Beni Ouarain, bolletjes & meer

Hoewel vriendlief en ik voorlopig nog geen huis hebben waar we binnenkort samen intrekken, ben ik altijd ‘on the hunt’ voor het perfecte kleed. Zoals je misschien wel weet, wil ik héél graag een Perzisch tapijt – daar schreef ik eerder al een blog over en hoe je een nepperd spot – en ook een Beni Ouarain-kleed staat op mijn verlanglijstje. Ik vond een betaalbaar look-a-like-exemplaar bij Karwei, maar het is niet the real deal.

Handgemaakte kleden

Handgemaakte kleden met sociale impact

Onlangs werd ik benaderd door Sukhi. Zij verkopen handgemaakte kleden die direct vanaf de maaksters bij jou thuis bezorgd worden. Ik vond het zo’n mooi initiatief dat ik er graag een blog aan wilde wijden. Het mooie is dat je via Sukhi niet alleen een heel betaalbaar en prachtig kleed aanschaft, maar er ook aan bijdraagt dat de vakmensen in Turkije, Nepal, Marokko en India goed betaald worden.

Wie goed doet, die goed ontmoet én bespaart

Een handgemaakt kleed is in de meeste gevallen een behoorlijke investering, maar als je bij Sukhi koopt, weet je zeker dat je ook een positieve bijdrage levert aan de maatschappij – bijvoorbeeld aan het leven van de Nepalese dames die de bolletjeskleden maken. Ik vond onderstaand filmpje echt ontroerend, dus wat mij betreft zeker de moeite waard om even te kijken. Behalve dat je dus een kleed koopt en daarmee goed doet, is Sukhi ook niet de duurste. Door de Sukhi-aanpak kun je maar liefst 60% op een handgemaakt kleed besparen.

Custom made, handgemaakte kleden

Je kunt een kleed uit de collectie kiezen, zoals een vilten of wollen kleed uit India, een Beni Ouarain-kleed uit Marokko (gemaakt door de berbers), een bolletjeskleed uit Nepal of een patchworkkleed uit Turkije. Maarrrr, als je liever een volledig custom made kleed hebt, behoort dat ook tot de mogelijkheden! Ik ontving 2 samples van het bolletjeskleed die je kunt gebruiken als onderzetters en liet me verrassen. Ik mocht de kleuren zelf kiezen, maar ik wilde graag verrast woorden door de Nepalese dames. Het werden rode onderzetters in 2 variaties. Een effen rode en eentje met verschillende kleurtinten.

Handgemaakte kleden

De kwaliteit van een Nepalees bolletjeskleed

Mijn kleed is gemaakt door Maya, yay. Wat leuk! Ik kan Maya ook direct opzoeken op de site want van het gehele team vind je foto’s online én je kunt ze zelfs stuk voor stuk mailen.

Wat me ten eerste opviel is dat het kleed veel steviger en dikker is dan ik me in eerste instantie had voorgesteld. Ook zijn de bolletjes best ‘harig’. Helemaal geen probleem natuurlijk, maar wel iets dat je moet weten – in verband met allergie bijvoorbeeld. De kwaliteit is super en deze samples ehhh onderzetters, zijn mega leuk om je tafel leuk te dekken. Tot de tijd dat ik ruimte heb voor een mooi kleed van Sukhi (een Beni Ouarain óf een bolletjeskleed) droom ik nog even verder.

Handgemaakte kleden

Heb jij een kleed waar je trots op bent in huis of staat er eentje op je verlanglijstje?

Dit is geen gesponsorde blog, maar ik heb de 2 ‘onderzetters’ wel ontvangen ter review.

One thought on “Eerlijke handgemaakte kleden & tapijten van Sukhi: Beni Ouarain, bolletjes & meer

Comments are closed.