Niet meer bang voor foundation | Catrice Liquid Coverage Foundation

Mijn gezicht kan iedere morgen wel een likje verf gebruiken. Een beetje die rode vlekjes en pukkeltjes verdoezelen en een egale teint is ook nooit weg. Ik ben niet geboren met een mooie huid, maar ik was altijd een beetje bang voor foundation. Ik houd niet van een overduidelijk ‘gemakeupt’ gezicht met een dikke laag foundation, een plakkaat, plamuur, makeup-pannekoek. Je kent het wel. Dat niet dus. Als je een mooie, gladde huid hebt en daar een laagje foundation overheen smeert, dan krijg je veel minder snel dat plamuur-effect. Heb je wat oneffenheden – zoals ik – dan zie je er al snel volgesmeerd uit. BB Cream was dan ook jarenlang dé oplossing voor mij.

Catrice HD liquid coverage foundation

Van BB Cream naar foundation

De BB Cream van Garnier om precies te zijn. Meer een verzorgende crème met een licht kleurtje. Maar we zijn uit elkaar. Vrij abrupt ook. Of die enorme voorraad Garnier BB Cream die in m’n badkamer ligt nog op gaat durf ik je niet te vertellen. Voor nu is de liefde bekoeld. Dat kwam eigenlijk door een foundation van No7, maar daarover later meer. Inmiddels ben ik als een blok gevallen voor een nieuwe foundation: de Catrice HD Liquid Coverage Foundation. Hij is mat, dekt goed en voelt niet alsof ik een masker op heb. Lekker luchtig en makkelijk uit te smeren. Eén nadeeltje. Ik vind ‘m voor mijn – niet altijd even mooie huid – soms nog te ‘cakey’. Het matte effect accentueert velletjes en pukkeltjes zo nu en dan. Maarrrrr daar is de Catrice setting spray: een match made in heaven met deze foundation. Het resultaat vind ik zo mooi! Ik kan niet stoppen met in de spiegel kijken.

Catrice HD liquid coverage foundation

Catrice Liquid Coverage Foundation

De foundation is nieuw in het assortiment. Het kan dus zo kloppen dat je ‘m nu voor het eerst ziet. Hij kost €6,99 voor 30 ml en is verkrijgbaar in 4 kleuren: 010 Light Beige, 020 Rose Beige, 030 Sand Beige en 040 Warm Beige. Ik gebruik een combinatie van 020 en 030. 020 doet namelijk prima dienst als concealer. Zó goed is de dekking.

De foundation ziet in een sjiek glazen flesje met pipetje. Hoe kunnen ze het in hemelsnaam maken voor die €6.99. Het ziet er supermooi uit, maar of ik het praktisch vind weet ik nog niet. Mooi wel dus en een blijvertje voor m’n dagelijkse make-uppie. Ik ben blij.

Stap 1: kaal gezicht

Catrice HD liquid coverage foundation

Catrice HD liquid coverage foundation

Op de bovenstaande 2 foto’s draag ik geen foundation of BB Cream op mijn gezicht. Ik heb verre van een perfecte huid, maar de laatste tijd is m’n huid best rustig. Op deze foto’s ben ik best trots, ondanks de rode plekjes, poriën en het pigmentverschil.

Stap 2: foundation

Catrice HD liquid coverage foundation
Catrice HD liquid coverage foundation

Stap 3: fixing spray

catrice-hd-liquid-coverage-foundation-4

Catrice HD liquid coverage foundation

One thought on “Niet meer bang voor foundation | Catrice Liquid Coverage Foundation

  1. Ziet er goed uit, ik heb nog nooit een foundation van Catrice gebruikt, mijn dochter wel. Ik heb jarenlang Rimmel gebruikt (en nog steeds) en nu een true match van L’ oreal

Comments are closed.