Zuurstoftank, bietensmoothie en geen icerobics bij Floor17

Ik kreeg de kans om een middagje te icerobics’en bij Floor17 in Amsterdam. Het klonk sportief (aerobics + ijs = icerobics), dus de alarmbellen rinkelden direct. Marloes en sport = een afschuwelijke combinatie. Gedoemd te mislukken. Spreek uit ervaring. Ik ben allergisch voor sport. Als ik er goed in was geweest dan had ik de lol van een paar uurtjes sporten per week wel ingezien, maar de weg naar sportief is voor mij érg lang! Believe me. Toch ging ik op de uitnodiging in. M’n nieuwsgierigheid is namelijk groter dan m’n conditie slecht is. En daarbij vind ik Floor17 gewoon een hele fijne plek. Knusse bar met een geweldig dakterras en fantastisch uitzicht over Amsterdam. De storm had heel het dakterras met schaatsbaan op z’n kop gezet, dus icerobics ging niet door. In plaats daarvan werd er een 7 verdiepingen staircase run + work out sessie met Only4Ladies georganiseerd. Woorden zoals planking, push ups en jumping lunges zijn termen waar mijn haren direct van overeind gaan staan en me het angstzweet van uitbreekt. Dus help! Lees verder als je benieuwd bent hoe het me afging.

Battle of the bloggers: wie wint de staircase run?

Handig om te weten voordat je dit artikel verder leest: ik draag m’n Nike Free Runs alleen als fashion statement en moest voor dit evenement een joggingbroek van m’n vriendje lenen omdat ik er zelf geen heb. Yup. Zó sportief ben ik. Maar hey, een sportieve middag vanuit het oogpunt van een niet-sportieveling is toch ook leuk? Leedvermaak is een van de beste soorten entertainment. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik nog (mentaal) uit te putten van een sportief middagje bij ‘t Ramada Apollo hotel in Amsterdam. Het is niet zo dat ik een gezonde en sportieve levensstijl niet aanmoedig: ik geef alleen zelf niet zo het goede voorbeeld.

Nadat ik mezelf die middag aan de rest van de bloggers had voorgesteld als de meest onsportieve persoon die ze misschien wel ooit ontmoet hebben, stortte ik me op de lekkere hapjes en drankjes die Floor17 voor ons klaar had gemaakt. Onder andere een bietensmoothie met cranberry, selderij en komkommer. Healthy! Die trappen-run: let’s get it over with dacht ik. Ik zou toch wel laatste worden. Maar hey: wat zat er in die bietensmoothie? Ik vloog die trap op! 7 etages alsof het niets was. Ik kwam zelfs als derde boven. Wat overkwam mij nou? Maar een seconde of 2 achter de mega sportieve Kirsten en Josianne. Lang leve de lange benen zou ik zeggen in mijn geval, want het ging zo snel dat m’n longen en hart nog niet in paniek konden raken (in 52 seconden was ik boven). Dat deden ze pas tijdens de workout van Only4Ladies (yes, een sportschool in Amsterdam, alleen voor dames). Nee, eigenlijk waren het vooral m’n spieren die deze eerste sportpoging sinds maanden niet konden waarderen. No bueno. Daarna ben ik neergeploft bij de open haard in de gezellige rooftopbar om me vol te proppen met yakitori en bitterballen. Daar werd ik ook nog eens veel gelukkiger van. En ik kan met trots vertellen dat de zuurstoftank er – net niet – bij aan te pas is gekomen! Hoera :).

Thanks voor de gezellige middag Floor17! Ik kom zeker nog een keertje terug om het ontbijt uit te testen voor m’n nieuwe hotelontbijt-rubriek én om te dineren. Tot snel.

Ps. Wil je graag zien hoe het dakterras van Floor17 er in de zomer uitziet? Bekijk dan de post die ik over Meuq schreef. Daar kun je een klein beetje van de sfeer oppikken.

Oke als toegift:

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

10 thoughts on “Zuurstoftank, bietensmoothie en geen icerobics bij Floor17

  1. Aaah wat een geweldig verslag, zo leuk geschreven! En wat een geslaagde tijd, heerlijk om te zien en te lezen 😀 You made my day <3

  2. Wat leuk geschreven! En mooie foto’s ook gemaakt. Ben wel nieuwsgierig naar zo’n for girls only sportschool

Comments are closed.