Je tuin/balkon lenteklaar maken doe je zo | WIN ‘n tuinposter

Ziet jouw tuin er na de winter ook zo troosteloos uit? Kleine plasjes water in de perkjes, bruine plantjes, woekerend onkruid, geen bloem te zien? De lente komt eraan, dus dat betekent dat we weer meer tijd in de tuin gaan vertoeven. Bij de eerste zonnestralen klappen we de tuinstoel uit, schenken we een lekker drankje in en slurpen we vitamine D. Maar zo’n tuin moet natuurlijk wel enigszins gezellig zijn om in te zitten. Eerder schreef ik al een blog over het winterklaar maken van je tuin. Nu is de lente aan de beurt. En om je lenteklare tuin de finishing touch te geven, geef ik ook nog een tuinposter weg. Lees je mee?

Onkruid wieden

Niet het gezelligste klusje, maar zo’n tuin waar het onkruid in de meerderheid is, is ook geen gezicht. Trek wat warms aan, doe een muziekje in je oren en maak een einde aan onkruid dat gaat en staat waar jij het niet wilt hebben.

Weg met dode takken, struiken en bladeren

Dode takken en struiken vind je na de winter ongetwijfeld in je tuin. Net als dode bladeren. Hoewel de bladeren in de winter goed beschermen tegen vorst, kunnen ze (samen met dode takken en struiken) in de lente de composthoop op. Maak ruimte voor groen en kleur.

Plant voorjaarsbloemen

Zet de tuin vol met de mooiste lentekleuren. Ga op zoek naar voorjaarsbloemen: tulpen, narcissen en viooltjes bijvoorbeeld. Voor bollen ben je nu te laat, die moet je in het najaar planten (idealiter), maar zaadjes of stekjes kan prima. Of wil je direct resultaat zien? Koop dan gewoon wat volgroeide plantjes bij het tuincentrum. Wel zo gezellig. Voor zaadjes is het trouwens misschien nog te koud buiten nu, maar binnen achter het raam (in de zon) doen ze het waarschijnlijk helemaal prima.

En, hoe zien je tuinmeubelen eruit?

Zonnebaden op een stoel vol mos of spinnenwebben is geen pretje. Hoe is je tuinmeubilair eraan toe na de winter? Heb je het binnen kunnen stallen of heeft het in de kou en nattigheid moeten staan? Spuit je tuinmeubilair af, geef het een likje verf of koop iets nieuws. Jij gaat de lente tegemoet met een verzorgde tuin.

tuinposter
Dit is bijvoorbeeld de tuinposter die bij mijn broertje in de tuin hangt en die ons doet denken aan het weekend dat we met z’n allen (mams + vriend, Wouter en ik) aan het water zaten met een lekker drankje.

Accessoires: decoreren kan ook in de tuin

Binnenshuis hebben we een schilderijtje hier en een kaarsje daar. Waarom zouden we dat buiten niet doen? Schaf bijvoorbeeld wat mooie windlichten aan (kan heel goedkoop bij Action) of kies voor lampjes op zonne-energie die ’s avonds automatisch aanspringen. Een kleed of schilderij in de tuin? Zelfs dat kan tegenwoordig!

WIN die tuinposter

In samenwerking met TuinPosterOpMaat.nl (onderdeel van CanvasCompany) geef ik een tuinposter weg. De poster mag je zelf uitkiezen uit de vele beschikbare prints, óf laat je eigen foto op een tuindoek printen. Een tuinposter is gemaakt van kunststof en kan tegen weer en wind. Zo ziet je tuin er altijd gezellig uit. Wat moet je doen om te winnen?

 • Volg Budgetproof.nl op Facebook
 • Laat mij in een reactie (of onder de Facebookpost) weten waarom jij graag een tuinposter wilt winnen
 • Delen = extra kans maken

Easy as that! Meedoen kan op Facebook én op de site. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

4 thoughts on “Je tuin/balkon lenteklaar maken doe je zo | WIN ‘n tuinposter

 1. Leuke actie ik doe heel graag mee om de tuin op te kunnen vrolijken met prachtige kleuren en het ziet er echt uit op zo een foto poster…..

  Bl.: chucky1012

  Fb.: Ike Hassankhan

  Xoxo

 2. De buren van mn ouders hebben er 1, staat zo mega vrolijk!
  Lijkt me heerlijk een poster van tulpen ofzo <3

 3. Altijd leuk, iets ter verfraaiing van het interieur. (Geldt niet alleen voor binnenshuis.)

Comments are closed.