Zo maak je jouw tuin winterklaar met een klein budget

je tuin goedkoop winterklaar

Het weer lijkt wel van de een op de andere dag omgeslagen: het is koud aan het worden en we moeten er allemaal nog een beetje aan wennen. Handschoenen aan op de fiets, dikke sjaals en misschien nog wel het ergste van allemaal; de dagen worden steeds korter en donkerder… Dit gebrek aan zonlicht en lage temperaturen is ook niet goed voor je tuin en het is dan ook belangrijk dat ook je tuin winterklaar wordt gemaakt om zo goed mogelijk de koude maanden door te komen.

Laat je tuin niet in de kou staan

In samenwerking met ActiePagina.nl geef ik je een aantal tips om je tuin winterproof te maken. Zodra de zon weer buiten komt spelen kun je er dan direct weer van genieten.

Bloembollen planten

Duik voor het echt te koud wordt toch nog even de tuin in om er vanaf de lente extra van te kunnen genieten. Het planten van bloembollen kun je namelijk het beste in de herfst doen (voor de eerste vorst). Denk aan kleurrijke narcissen, tulpen en krokussen. Zodra de lente in aantocht is, zul je dat als eerst in je eigen tuin zien. Kijk op websites van tuincentra voor tips en tricks over het planten van bloembollen. Op de website van Intratuin leggen ze je uit wat je precies moet doen.

budgetproof tuinieren in de winter

Winter wonderland BBQ

De tuin hoeft ook zeker niet onbenut te zijn tijdens de winter. Organiseer een gezellige winter-BBQ. Knus met zijn allen om een vuurkorf of heater. Met glühwein, warme chocolademelk en comfort food van de BBQ, creëer je geheid een gezellige sfeer en vergeet iedereen snel genoeg hoe koud het eigenlijk is. Maak het extra gezellig met kerstverlichting voor buiten en koop voor een paar euro fleece dekentjes om iedereen warm te houden. Nog een BBQ nodig? Kijk via ActiePagina.nl of er nog leuke acties zijn bij winkels zoals Karwei, Bol.com en de Barbequeshop.nl.

Zwevende vaasjes

Als je bloemen of planten in je tuin hebt staan die de winter waarschijnlijk niet gaan overleven, verpot ze dan opnieuw voor binnen. Je kunt je planten ook ophangen in plaats van neerzetten; een trend die je nu veel ziet. Dit ziet er onwijs leuk uit en je kunt er allerlei kanten mee op. Ik deelde al eerder een tutorial hoe je zelf in 10 minuten een plantenhanger maakt, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon eentje kopen.

je tuin winterklaar voor een klein budget

Handjes uit de mouwen

Voordat je na gaat denken over een winter-BBQ, moet de tuin er natuurlijk wel netjes uitzien en dat vereist eventjes wat inzet. Knip en snoei alle uitgebloeide bloemen en stengels. Bladeren mag je laten zitten, want deze beschermen de planten en bloemen juist tegen de kou. Als je een tuinset hebt, kun je deze het beste binnen zetten. Heb je geen schuur of garage? Zorg dan dat je ze netjes inpakt met speciale hoezen. Bij Blokker verkopen ze vele beschermhoezen voor je tuinmeubelen.

Hoe maak jij je tuin winterproof?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “Zo maak je jouw tuin winterklaar met een klein budget

Comments are closed.