DIY interieur: budget plantenhanger

Afgelopen week was ik bij LifestyleLAB en heb ik in het hoekje van Woonexpress heerlijk gefröbeld. Hierbij een handleiding zodat jij ook lekker aan de slag kunt met deze leuke DIY, en nee, de blogpost is niet gesponsord :). Ik houd stiekem onwijs van knutselen, maar heb/maak er nooit tijd voor. Wat was het leuk om deze plantenhanger te maken! Het is écht heel makkelijk. Waarom ik het dan 3x opnieuw moest doen? Het moest perfect en ik had de 1e versie iets te strak geknoopt, toen paste m’n potje niet in de hanger. Leermomentje waar jullie weer van kunnen profiteren, haha.

Jullie reageerden zo lief en enthousiast op social media dat ik wel snel moest komen met deze interieur-DIY. Goed, hoe maak je je eigen plantenhanger? Binnen 10 minuten ben je klaar, dus je hoeft er geen hele middag voor vrij te plannen.

Benodigdheden voor een budgetproof plantenhanger

  • Jerseyreepjes (€3 per rol bij Action, je maakt ongeveer 3 hangers van 1 rol)
  • Een plantje in een potje of waxinelichthouder (voor in de hanger)
  • Een schaar (om de reepjes af te knippen)
  • Eventueel kraaltjes om de jerseyreepjes op te leuken

Stap 1: jersey knippen

Knip 8 strengen jersey en zorg ervoor dat ze allemaal even lang zijn. De lengte van je stukjes stof is afhankelijk van hoe lang je de plantenhanger wilt hebben, maar 1 meter of 1,20 m is zeker genoeg.

Stap 2: de basis knopen

Knoop 8 stukken touw of jersey aan de bovenkant aan elkaar met 1 grote knoop. Zo zijn alle touwtjes gebundeld. Dit is zometeen de onderkant van je hanger.

Stap 3: knopen in duo’s

Neel 2 touwtjes (een duo) samen en leg hier een knoopje in. Zorg ervoor dat alle knoopjes op dezelfde hoogte komen te zitten.

Stap 4: 2 nieuwe duo’s

Pak nu twee touwtjes bij elkaar, die niet uit dezelfde ‘streng’ komen die je net hebt geknoopt. Zie de foto voor verduidelijking. Herhaal deze stop totdat je het hanggedeelte groot genoeg vindt. De vorm van je hanger is afhankelijk van de afstand die je openlaat tussen de knoopjes.

Stap 5: passen van ’t potje

Probeer of je potje past. Bij mij was dat niet in 1x het geval, haha. Past het niet? Dan moet je de knoopjes wat losser maken of aan het begin van meer ruimte geven. Past je potje in 1x? Super gedaan!

Stap 6: grote knoop

Leg een grote knoop in de losse touwtjes die je nog overhebt (in de bovenkant natuurlijk). Het hoeft natuurlijk niet per se, je kunt er ook voor kiezen om de hanger zonder knoop aan de bovenkant op te hangen.

Tadaaa. Klaar! Piece of cake hè? Dat was echt alles. Binnen 10 minuten heb je een hele leuke woonaccessoire geknutseld of een leuk cadeautje zelf gemaakt. Ik ben fan!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

8 thoughts on “DIY interieur: budget plantenhanger

  1. Wat leuk en verrassend simpel! Toen ik de foto zag, dacht ik dat het ingewikkeld ging worden, maar easy peasy ^^ Ziet er direct leuk uit in je interieur ^^

Comments are closed.