Nieuwe hippe winterjas? 4 trends voor 2015 & 2016

Oktober is de ideale maand om een winterjas te kopen. Natuurlijk kun je beter aan het einde van het vorige winterseizoen een koopje op te koop tikken, maar wil je per se meegaan met de nieuwe trends? Dan ga je deze maand op zoek naar je nieuwe winterjas. In oktober is er nog lekker veel keus en hoef je niet snel, snel, snel maar wat te kopen omdat het écht te koud is buiten. De zoektocht start natuurlijk met een beetje research online ;). Zo ook de mijne, want ik ben momenteel hard op zoek naar m’n nieuwe winterjas. M’n oude fluffy gele jas valt nog steeds érg goed in de smaak (ik krijg er heel vaak complimentjes over), maar is eigenlijk gewoon veel te koud. Ik spreek trouwens altijd met mezelf af dat m’n winterjas niet veel duurder mag zijn dan €100. Het is sowieso in de meest gevallen het duurste item wat ik het hele jaar fashionwise aanschaf.

Wat zijn de winterjassentrends voor eind 2015 en begin 2016? Ik verzamelde 4 trends en bijbehorende favorieten.

1. Poncho of cape over je herfstjas als winterjas

Ben je meer van het afwisselen en vind je een nieuwe winterjas nog niet echt nodig, maar wil je wel wat nieuws voor de winter? Draag dan een jasje dat je al hebt met een poncho of cape daarover. Please beloof me dat je er wel wat onder die capes en poncho’s draagt, want ik krijg het al koud bij de gedachte alleen. Vooral de poncho’s met ruitjes heb ik al vaak voorbij zien komen.

Winterjas trends 2016 poncho

Winterjas trends 2016 poncho

Deze toffe geruite poncho’s van Vero Moda en Tom Tailor Denim komen van Otto.nl en zijn allemaal onder de €30.

2. Lange en oversized winterjas & de dustercoat

Onze winterjassen mogen lekker lang én oversized zijn. Warm & comfortabel dus. Al was ik toch al geen fan van korte, strakke winterjassen, ik ben blij dat ook de mode hier dit jaar mee instemt. Sjieke, sierlijke jassen tot op je enkels vallen in deze categorie (helaas nooit te vinden met mijn 1,80m) maar ook de modieuze hobbezakken.

Winterjas trends 2016 duster

De beige (€56,00) en geruite dustercoats (€38) (yup, zo heten ze echt) zijn allebei van Forever 21.

3. Fluffy winterjas

Yes, mijn winterjas kan dus eigenlijk nog. Ik ben reuze blij dat de fluffy/bont/harige winterjas nog kan, want ik heb nog altijd de perfecte variant niet gevonden. Warm, comfortabel en betaalbaar. Primark heeft deze herfst-/wintercollectie een paar (!) perfecte exemplaren in de winkel hangen, zoals deze 2 donkere jassen. Zijn ze niet fantastisch?

Winterjas trends 2016 Primark fluffy

Winterjas trends 2016 fluffy

Met deze lichtroze fluffy dustercoat van Forever 21 (€29,50) sla je twee vliegen (of trends) in een klap: lang & fluffy.

4. De parka, een stoere winterjas

Moet een parka per se groen zijn? Nee toch? Dan heb ik een parka, om in de skiën (bordeauxrood). De meeste parka’s zijn echter wel groen, of een andere ‘natuurlijke’ kleur als beige, bruin of zwart. Ik verwacht veel groen de komende winter onder de hippe sportievelingen. Zo goed als ieder merk heeft wel een winterjas in Parka-variant valt me op. Zou dit de hipste jas van deze winter zijn? Ze zijn in de meeste gevallen wel heerlijk warm, en dat is voor mij een dikke plus!

Winterjas trends 2016 parka

Winterjas trends 2016 parka

De mega leuke, ruimvallende Parka van Only (€59,95, bovenste plaatje) combineert gelijk 2 trends: de parka en oversized. Je vindt ‘m bij Otto.nl. De rode Parka van TwinTip (Zalando) lijkt een beetje op mijn wintersportjas, daarbij is donkerrood een echte modekleur van deze winter. Deze gaat op m’n lijstje.

Heb jij al een winterjas voor aankomende winter gekocht of waar ga je naar op zoek? Ik ben benieuwd!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Nieuwe hippe winterjas? 4 trends voor 2015 & 2016

  1. Zo’n poncho is me net iets te koud om als jas te gebruiken, maar ik vind ze zó leuk! Ik heb winterjassen genoeg,dus ik ga er ook geen kopen dit jaar. Het is wel een moeilijke opgaaf, want er zijn weer zoveel leuke te vinden!

  2. Leuk die lange jassen, Marloes.
    Zelf heb ik nog jassen genoeg. Ik koop vaak de wat klassiekere modellen daar doe ik dan echt jaren mee.

  3. Ik vind fluffy jassen heel erg leuk, maar ook de stoere Parka’s! Ik vind wel dat een winterjas lekker warm moet zijn en niet alleen maar met 1 knoopje dicht kan. Ik als echte koukleum verstop mij graag in mijn jas!

  4. Ik heb nog twee prima jassen gelukkig. Een spijkerjack dat met bont gevoerd is. En een zwart wollen manteltje dat ik ooit bij de H&M kocht.

    Parka’s vind ik verschrikkelijk. Ook al zijn ze vast heel lekker warm en praktisch.

Comments are closed.