Review | Miss Sporty Insta Glow: primer, foundation, blush & bronzer

Miss Sporty Insta Glow review

Ik zag ze al online voorbijkomen, de mooie, vrolijke verpakkingen van de budgetproof Miss Sporty Insta Glow-collectie. Wat een leukerds! De meningen waren verdeeld, dus dat moest ik zelf proberen en gelukkig kreeg ik een exemplaar toegestuurd voor een review. Laat ik alvast zeggen dat dit niet de combinatie (primer/foundation) voor mij is, maar dat ik de blushes en bronzer prachtig vind. Dat de foundation en primer niet zo mooi uitpakken op mijn gezicht heeft puur te maken met mijn huid denk ik. Benieuwd waarom? Lees dan verder.

Miss Sporty Insta Glow review

Ik stond niet vooraan toen de mooie huidjes werden verdeeld. Moedervlekken, pigmentverschil, oneffenheidjes, rimpeltjes, grote poriën: je vindt ze allemaal op mijn gezicht. Een paar jaar geleden zou ik echt never nooit een foto van mijn make-uploze hoofd online gezet hebben, maar hoe vaker ik het doe, hoe minder eng het wordt. Nobody’s perfect. Hier draag ik wel concealer, oogpotlood en mascara.

De glow kun je niet ontkennen

De primer is lichtroze van kleur en heeft een hele subtiele shimmer die je op onderstaande foto’s niet kunt ontkennen. Op mijn gezicht zie ik er niet per se heel erg veel van terug, maar het geheel lijkt wel ietsje egaler. Hoewel er wel siliconen in de primer zitten, vind ik ‘m fijn aanbrengen. Hij wordt wel wat snel ‘plakkerig’ en stug (ja hè hè, zo blijft de make-up beter zitten).

Miss Sporty Insta Glow review

Miss Sporty Insta Glow review

Miss Sporty Insta Glow review

Perfect voor meiden met een lichte huid met roze ondertoon

Ik heb de foundation (€4,99) in de kleur ‘001 ivory’ ontvangen. Een lekker licht kleurtje, met een beetje een roze ondertoon heb ik het idee (sowieso in combinatie met de primer). Eerlijk is eerlijk, deze kleur is te licht voor mijn huid. Ik ben geen sneeuwwitje en heb veel pigmentverschil in m’n gezicht.

Miss Sporty Insta Glow review

De smeerervaring vond ik niet zo fijn. In combinatie met de primer gaat de foundation er té stroef op naar mijn mening. Hierdoor moest ik soms best wel boenen om het te verdelen. Zoals je ziet (en later nog duidelijker zult zien) accentueert de foundation mijn velletjes en droge vlekjes. Over de dekking ben ik wel te spreken. Het is geen plamuurlaag en je ziet er nog wel je eigen huid doorheen. Dat vind ik altijd wel fijn. Ben geen fan van pannenkoeken-gezichten. Op onderstaande foto draag ik de primer en foundation.

Miss Sporty Insta Glow review

Nee, dit is niet de combinatie (foundation/primer) voor mij zoals je ziet. M’n huid is hier niet glad en soepel genoeg voor, waardoor het product juist ‘blijft hangen’ aan ieder oneffenheidje dat ik heb. Vooral bij en op mijn neus en onder mijn ogen vind ik het niet mooi. Op de close-up kun je goed zien wat ik bedoel. Zo zou ik nooit naar buiten gaan. En nogmaals: als je een geweldig gladde, gevoedde huid hebt, zul je hier waarschijnlijk geen last van hebben.

Miss Sporty Insta Glow review

Van de bronzer en blushes ben ik zeker wél fan

Ohhhhh wat zijn deze bronzer en blushes (€3,99) mooi! Niet direct de standaard kleurtjes die je overal ziet en lekker gepigmenteerd (zie swatches hieronder). En hoewel het natuurlijk niets zegt over hoe het product op je gezicht is, ben ik wel een sucker voor die mooie patroontjes en de leuke verpakking! Wel lijkt de bronzer (links op de foto) erg oranje, dus was ik nieuwsgierig hoe dat op mijn gezicht uit zou pakken.

Miss Sporty Insta Glow review

Van links naar rechts: bronzer (001 Sunkissed Blonde), blusher (005 Beaming Peach) en blusher (002 Radiant Mocha).

Miss Sporty Insta Glow review

En dit is dan het eindresultaat. Primer, foundation, bronzer (001 Sunkissed Blonde) en blush (002 Radiant Mocha) allemaal van Miss Sporty. Oh en om in deze blog lekker trouw te blijven aan Miss Sporty-producten die ik fijn vind, ook een lipglossje uit de Precious Shine 3D-collectie. Het oranje-gehalte van de bronzer vind ik trouwens erg meevallen, maar je moet het natuurlijk niet te royaal aanbrengen.

Miss Sporty Insta Glow review

Oké, en voor de grap even dezelfde foto een blur-effectje eroverheen omdat je dat kunt zien hoe het eruit zou hebben gezien als ik wél een zijdezachte, mooie huid zou hebben waar de foundation een stuk beter op uitkomt.

Miss Sporty Insta Glow review

En als je even wilt lachen: bewijs dat de foundation te licht is voor mijn huidskleur, haha. De helft mét en de helft zonder. Ik hoef je niet te vertellen welk deel au naturel is natuurlijk.

miss_sporty_insta_glow_5

Je vindt deze producten nu in de winkles van DA en Etos, of bestelt Miss Sporty Insta Glow hier bij Bol.com.

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

3 thoughts on “Review | Miss Sporty Insta Glow: primer, foundation, blush & bronzer

  1. Wat schrijf jij leuk! Zoals ik denk. No nonsense en eerlijk, relativerend. Zelf ook stiekem fan van van Miss Sporty, betaalbaar, en nog altijd up to date met goed kleuren.En…uit nostalgoe, omdat ik, in de tijd dat ik nog zakgeld had en net make up “mocht” dit natuurlijk alleen in mijn budget paste…

Comments are closed.