De zoektocht naar het perfecte dekbedovertrek

Dit is vast herkenbaar voor velen: je wilt iets nieuws voor je interieur en hebt een bepaalde variant in je hoofd. Je zoektocht gaat door totdat je het perfecte exemplaar hebt gevonden. Zo is dat nu bij mij met een nieuw dekbedovertrek. Aangezien ik in mijn appartementje geen aparte slaapkamer heb en in m’n woonkamer slaap, bepaalt m’n bed een groot deel van m’n interieur. Of m’n 2 bedden eigenlijk, want ik heb een hoogslaper én een slaapbank. Toch slaap ik meestal op de slaapbank.

Iedere avond onder ’n nieuwe dekbedovertrek

Goed, ja: een nieuwe dekbedovertrek dus. De lente is in zicht, de grote lenteschoonmaak in aantocht en ik wil een nieuw, fris dekbed. Ik heb nu 2 varianten. De bekende met grijze IKEA-figuurtjes en een witte met grijze bladeren. Bladeren, dat is toch wat meer voor de herfst en het IKEA-ding blijft. Ik heb een nieuw dekbed nódig. De vraag is alleen nog of het er eentje met blokjes  of streepjes wordt, of zo’n crispy white variant die niet in een hotel zou misstaan? Wit, of toch donker? Felle kleuren zijn uitgesloten, daar ben ik wel over uit. Al is wit niet heel handig omdat ik altijd maar weinig witte was heb. Hij moet dus ook praktisch én uiteraard redelijk betaalbaar zijn. Als ik het bed opmaken niet zo’n verdomd irritante vind, zou ik zelfs het liefst iedere nacht onder een andere dekbedovertrek kruipen. Maar, check dit: zo maak je in 90 seconden je bed op.

Wit dekbed met veertjes – €79,95 (deze vind ik wel redelijk aan de prijs)

Beeld: Dekbedden.nl.

Crèmekleurig dekbed met sterren – €39,95

Beeld: Dekbedden.nl.

Wit dekbed met subtiele streepjes – €29,95

Beeld: Dekbedden.nl.

Wit dekbed met tekst ‘we all have a great story to tell’ – €39,95

Beeld: Dekbedden.nl.

Ik zocht op Dekbedden.nl een aantal exemplaren uit. Welke vind jij de mooiste?

3 thoughts on “De zoektocht naar het perfecte dekbedovertrek

  1. The story to tell is mijn favorietje.
    Ik heb een kortings bon van de Ikea….ik weet ineens wat ik ga halen!!
    Dank voor de Tip!

  2. Haha, ik heb een dure smaak.. Ik vind die met veertjes weer het leukste! Ik vind het altijd zonde om veel geld voor een dekbed te betalen en haal die van mij meestal bij Ikea of Action.
    Liefs

Comments are closed.