Reminder: heb je de juiste zorgverzekering voor 2016?

Verzekeringen, niet mijn favoriete onderwerp en de jouwe waarschijnlijk ook niet. Toch deel ik hierbij m’n jaarlijkse reminder dat je eventjes moet kijken naar je zorgverzekering. De juiste verzekering kan je namelijk écht een hoop geld schelen! Denk goed na wat jij aan zorg nodig hebt en welk type verzekering bij joú past.

Wisselen van zorgverzekering, waar moet je op letten?

Ieder jaar maken alle zorgverzekeraars uiterlijk op 19 november hun premies bekend. Maar weinig zorgverzekeringen wijzigen niets in hun premie, kijk dus goed naar hoe die van jou gewijzigd is. Je hebt tot en met 31 december de tijd om je zorgverzekering op te zeggen en tot en met 31 januari om een nieuwe verzekering af te sluiten. Je verzekering werkt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

Basisverzekering

De inhoud van de basisverzekeringen verschilt per verzekeraar maar weinig, de kosten daarentegen die kunnen nogal verschillen. Reken dit jaar op gemiddeld €7 per maand meer voor een basisverzekering, vergeleken met vorig jaar. €84 per jaar extra is helaas best een flink bedrag. Krijg je (nog) zorgtoeslag, dan heb je geluk, want die stijgt ook en komt neer op €6 per maand extra.

Eigen risico stijgt weer

Het was te verwachten, we mogen dit jaar nóg meer lappen voor ons eigen risico. Gelukkig scheelt het dit keer maar een tientje. Het eigen risico stijgt van €375 naar €385.

In 1x betalen

Kun je je verzekering in in één keer aftikken, dan krijg je vaak een aantal procent korting. Kan je zomaar toch weer €40 schelen.

Meer blogs die ik heb geschreven over zorgverzekeringen

Goed, tot zover een aantal belangrijke feitjes waar je van op de hoogte moet zijn. Wil je nou meer weten over hoe je zo’n budgetproof zorgverzekering aanpakt en kun je wel wat tips and tricks gebruiken? Ik heb er – uiteraard – verschillende blogs over geschreven:

Extra tip: als je een verzekering afsluit via Independer, ben je in 2016 gratis verzekerd tegen tandongevallen. De kosten die je dan maakt na een ongeluk waarbij je gebit beschadigd raakt, worden dan vergoed. Het overwegen waard toch? Je weet maar nooit!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “Reminder: heb je de juiste zorgverzekering voor 2016?

  1. Dank je wel, want door de kerst was het weer even weggezakt. Ik was er voor de kerst wel mee bezig en daarna weer straal vergeten. Vanavond maar weer even induiken.

  2. Pfffft, ik krijg er wat van van die borgverzekeringen. Vorig jaar was het ook al zo’n drama omdat over haakjes en oogjes aan zitten. Ik slik medicijnen die erg duur zijn en daarvoor moet ik dan naar verschillende verzekeringen gaan bellen of ze die vergoeden. Is altijd een heel gedoe, maar gelukkig ben ik dit jaar op tijd begonnen. :’)

  3. Ik heb hier zo’n hekel aan! Ik moet er morgen echt even voor gaan zitten, maar zorgverzekeringen zijn ook zeker niet mijn favoriete onderwerp. Ik wist trouwens helemaal niet dat de zorgtoeslag stijgt. Dat is dan weer fijn! 🙂

Comments are closed.