Teveel betalen voor je verzekering is zó ontzettend zonde én 2001

Getver. Verzekeringen. Er zijn echt maar weinig dingen die ik zo ontzettend saai vind. Maar tja … ik spoel m’n spaargeld liever niet door de WC, dus moet je je er wel eventjes in verdiepen wil je er zeker van zijn dat je de beste deal hebt. Een goede deal = goed verzekerd en geld overhouden voor dingen die wél leuk zijn! Dit artikel is dan ook zeker niet gesponsord, maar ik merk dat juist de blogposts over besparen, sparen en slim geld uitgeven favoriet zijn. Dus hierbij een handige reminder dat je je zorgverzekering vandaag nog even goed moet regelen! Minder leuk dat een Primark shoplog, maar uiteindelijk heb je er meer aan :). Aan het eind van ieder jaar mag je een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Vóór 1 januari moet je je oude zorgverzekering opzeggen en vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten. Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd.

15 minuten geen hol aan = €400,- besparen

Uitzoeken wat de beste verzekering is vind óók ik geen reet aan hoor. Het geld wat ik eraan overhoud wel. Ik schreef eerder dit jaar al een blogpost over besparen op je verzekering. Daar ga ik het dan nu ook niet over hebben. Just a reminder dat het best wel een beetje suf zou zijn als je meer dan €100 euro teveel zou betalen, terwijl je na een kwartiertje online onderzoek meestal wel een idee hebt of je nog steeds de beste verzekering voor jou in the pocket hebt. Ja toch? Als ik je €300,- geef dan gooi je het toch ook niet in de eerste de beste prullenbak die je tegenkomt? Eh nee, dat dacht ik al. Anno 2014 is het zo makkelijk om de beste deal voor jezelf te vinden, dat ik je stiekem een beetje lui zou noemen als je niet gecheckt hebt of je wel het beste voor jezelf hebt geregeld. Voel je je aangesproken? Mooi!

Zo kwam ik er laatst achter dat m’n verzekering dit jaar €20,- per maand duurder wordt (ouch) én dat ik met een minder uitgebreid pakket aanvullende verzekeringen voor dezelfde diensten minder geld betaal. Zo vond ik vorig jaar zorgverzekering via Aevitae een goed deal, dit jaar kwam ZieZo van Zilveren Kruis, Salland Zorgdirect en Bewuzt van VGZ goed uit de bus. De definitieve keuze heb ik nog niet gemaakt. Gemiddeld bespaar ik zo’n €400,- dit jaar als ik overstap van verzekering. Dat is veel geld he?

Tips & tricks

Ok, toch nog een paar kleine aanvullende (bespaar) tips op het vorige artikel:

 • Mijn nummer 1 tip: vergelijk, vergelijk en vergelijk op meerdere vergelijkingssites. Ook deze sites krijgen een bepaald bedrag per klant, dus de bedragen zijn vaak niet gelijk.
 • Zoek uit of je via je werkgever (of op een andere manier) gebruik kunt maken van collectiviteitskorting.
 • Misschien heel erg vanzelfsprekend, maar heb je recht op zorgtoeslag? Vraag het dan ook aan!
 • Als je je premie per jaar i.p.v. maand betaalt, krijg je vaak korting.
 • Reken uit of je met een aanvullend pakket wel écht goedkoper uit bent (ik kwam er dus achter van niet bij mijn tandarstverzekering).
 • Let op dat je reisverzekering niet overlapt met je zorgverzekering (vaak betaal je dubbel).
 • Maak gebruik van de overstapservice van je nieuwe verzekeraar (als je voor 31 december een verzekering afsluit). Dan hoef je zelf niet te hannesen met het opzeggen van je oude verzekering.
 • Wist je dat je basisverzekering en je aanvullende verzekeringen niet via dezelfde verzekeraar hoeven te lopen? Houd dan wel rekening met extra premies of wachttijden (afhankelijk van verzekeraar).
 • Sommige ziektekosten mag je van de belasting aftrekken (aftrek specifieke zorgkosten).
 • Als je voor een budgetverzekering kiest, let dan wel goed op of je bij de ziekenhuizen in jouw buurt terecht kunt.
 • Bij sommige zorgverzekeraars mag je het eigen risico in termijnen afbetalen, het loont om daar naar te informeren.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “Teveel betalen voor je verzekering is zó ontzettend zonde én 2001

 1. Handige tips. Ik heb dit jaar ook mijn verzekering aangepast, wel bij dezelfde zorgverzekeraar gebleven. 🙂

 2. Dat wat Dina deed, deed ik ook. Heb mijn pakket niet aangepast, maar wel mijn eigen risico verhoogd. Scheelt toch best een hoop per maand (23 euro) en hopelijk hoef ik net als dit jaar bijna niks aan eigen risico te betalen. Mocht het wel zo zijn, is het ook geen probleem.
  Ik hoorde laatst dat er veel mensen in de problemen komen doordat ze hun eigen risico maximaal maken, maar geen spaargeld hebben, waardoor ze bij hoge medische kosten een rekening van 875 euro krijgen die ze niet kunnen betalen. Dat moet je dus alleen doen als je dat geld ook daadwerkelijk ergens vandaan kan halen. Niet als je het dmv een betalingsregeling beetje bij beetje af moet betalen.

Comments are closed.