Budgetproof voor iemand anders: doneer je winterjas

Gelukkig nieuwjaar allemaal :)! Om 2015 goed te beginnen dit keer geen artikel hoe je zelf lekker budgetproof bezig kan zijn, maar hoe je iemand anders kan helpen met je oude kloffie. Wat verdien je nou aan een oude jas? Een paar euro?

Uit de mode maar nog wel warm: jouw oude jas voor een dakloze

Ik las laatst namelijk over Kloffie Kompany. Een groepje vrijwilligers die daklozen in Amsterdam o.a. helpt aan warme kleding. Zo hebben ze meerdere inzamelacties gedaan voor winterjassen! Ik schaam me rot, ik heb namelijk minimaal 3 winterjassen in de kast hangen die ik niet gebruik, waar ik zomaar 3 Amsterdamse daklozen mee warm had kunnen houden. Mijn oude Zara jas staat hun vast beter! Ze zullen er in ieder geval een stuk blijer mee zijn. Bij de volgende inzamelactie – of dat nou voor jassen, truien of schoenen is – ben ik erbij!

Als je niet (in de buurt van) Amsterdam woont kun je natuurlijk ook altijd kleding die je niet meer draagt doneren bij ’t Leger des Heils of inleveren bij een H&M filliaal in ruil voor korting (dan wordt het aan iemand gegeven die het goed kan gebruiken, of gerecycled).

Ga jij dit jaar kleding doneren in plaats van weggooien of verkopen?

Bron foto

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Budgetproof voor iemand anders: doneer je winterjas

  1. Nu we gaan verhuizen loop ik al m’n kleding kritisch door. En ja, ik heb ook nog zo’n winterjas die ik niet gebruik. Die ga ik doneren, goeie tip!

  2. Schaam, schaam. Heb wel 10 winterjassen. Haha. Ik gooi nooit iets weg, verkoop het of geef het weg, maar wel een goeie om eens langs het leger des heils te gaan…

  3. Amsterdam is een beetje ver vanuit hier, maar ik kan gelukkig wel meedoen aan de H&M actie, erg mooi initiatief.

Comments are closed.