De relatiering: trouwring maar dan anders (en goedkoper) | WIN

De een droomt al vanaf kleins af aan om te trouwen, de ander – zoals ik – ziet het juist niet zo zitten. Trouwen wordt trouwens ook steeds minder populair, maar in mijn vriendengroep zijn er toch heel wat in het huwelijksbootje gestapt afgelopen jaar. Toch zijn er ook genoeg jonge koppels die het niet nodig vinden, bijvoorbeeld omdat het zo belachelijk duur is. Maar daar zijn ook alternatieven voor. Zo schreef ik al eerder een blog over een goedkope trouwjurk en hoe je zelf de perfecte bruiloft plant.

relatieringen vs. goedkope trouwringen

Wil je niet trouwen, maar toch je liefde voor elkaar op een symbolische manier bevestigen? Dan is een relatiering misschien wel wat voor jullie. Word je daar enthousiast van? Lees dan verder, want samen met webshop Names4Ever geef ik een setje relatieringen naar keuze weg! Ideaal om op 14 februari (Valentijnsdag) je vriend of vriendin te verrassen wellicht?

Relatieringen zijn ook  ideaal voor geregistreerde partnerschappen bijvoorbeeld. Met een geregistreerd partnerschap kun je elkaar namelijk ook superromantisch het ja-woord geven.

relatieringen vs. goedkope trouwringen

Wat is een relatiering?

Een relatiering lijkt veel op een trouwring en kan ook een trouwring zijn, alleen draait het meer om de symboliek die erachter zit. Je draagt de ring – zonder te trouwen – om te laten zien dat je een speciale band hebt en dat de hele wereld dat mag weten. Relatieringen komen net als trouwringen per paar en zijn min of meer hetzelfde, op een paar details na.

relatieringen vs. goedkope trouwringen

Het verschil tussen een trouwring en relatiering

Relatieringen zijn vaak een stuk goedkoper dan trouwringen. Overal waar ’trouw’ voorstaat wordt de prijs van verdubbeld heb ik soms het idee. De relatiering is vaak wat moderner en minder ‘officieel of traditioneel’. En stiekem kun je uit veel meer verschillende ringen kiezen.

Relatieringen bestaan in allerlei materialen

Het gaat bij relatieringen minder om de kosten van een ring en meer om een persoonlijk symbool van verbondenheid. De ring hoeft niet per se van geel-, rosé- of witgoud gemaakt te zijn. Titanium, zilver en goud komen het meeste voor. Niets moet, alles mag. Je hoeft zelfs niet eens een setje te kopen. Als je allebei iets anders mooi vindt, koop je toch een ander exemplaar voor elkaar? Het is wel leuk als het een beetje bij elkaar past natuurlijk.

relatieringen vs. goedkope trouwringen

Wil jij een setje relatieringen uitkiezen?

Names4Ever stelt een set relatieringen beschikbaar voor wie Budgetproof.nl regelmatig bezoekt. Welke ringen je uit de webshop kiest is geheel aan jou. Met of zonder overleg met je lover. Helemaal prima. Hoe win je zo’n ring?

4 thoughts on “De relatiering: trouwring maar dan anders (en goedkoper) | WIN

 1. Ik wist helemaal niet dat er zoiets bestond! Ik en mijn vriend zijn bijna 3 jaar samen en hoewel ik ons nog iets te jong vind om te trouwen, vind ik dit een heel mooi alternatief. Ik zou heeeeel graag een setje willen winnen. Bedankt voor deze post!

 2. Zelf heb ik nooit echt in trouwringen geloofd. Het is een belachelijk bedrag wat juweliers ervoor durven vragen. Die lopen echt tot in de duizenden euro’s en wat verteld dat over je liefde voor je partner? Nee, dat doet, in mijn geval, de 19 jaar die we samen zijn waarin we elkaar meerdere malen overeind hebben moeten helpen in het leven, diagnoses te verwerken hebben gekregen, maar ook wereldwonderen en natuurwonderen samen hebben gedeeld. Een kleine symbolische deling op dit gebied zou respectvol en mooi zijn. Zeker omdat hij mij momenteel overeind houdt. Ik zou hem dan ook graag willen bedanken en wie weet op deze manier.

 3. Wauww wat een liefdevolle actie dat jullie hier zomaar iemand mee gaan verblijden. Toen ik dit artikel las kwam er een grote warme glimlach op mijn gezicht. Want o het zou toch echt fantastisch zijn als we straks ons geregistreerd partnerschap op maandag gaan tekenen en dat wel zouden mogen bezegelen met een prachtige ring i.p.v. niet. De liefde voor elkaar zou even sterk blijven en het moment even speciaal maar toch zou ik het stiekem prachtig vinden als we het dan ook mogen bezegelen met een symbolische ring die we beide gaan dragen. En waar ik elke dag met een glimlach naar zou mogen kijken en mag denken aan mijn grote liefde, steun en toeverlaat door dik en dun na alles wat we saampjes al hebben doorstaan. Ja daar loot ik echt heel graag voor mee. En lijkt me echt een droomcadeau.

 4. Bij het lezen van dit artikel moet ik echt gelijk aan mijn moeder en stiefvader denken!
  Beiden hebben een nare scheiding gehad en daarom hebben ze altijd gezegd: wij gaan nooit trouwen!
  Maar mijn moeder zou nu desondanks wel graag tonen dat ze bij elkaar horen voor altijd. Ik denk echt dat een relatiering voor hen is weggelegd.
  Zeker omdat ik denk dat hun relatie stand zal houden; ze maken veel mooie toekomstplannen. Ze hebben al een moeilijke periode meegemaakt door de kanker van mijn moeder, maar dat heeft hun liefde niet mogen weerhouden!
  Nu ze bijna vijf jaar bij elkaar zijn lijkt dit me echt het perfecte moment om hun relatie te bezegelen met relatieringen van Names4Ever.
  Ik doe graag voor hen mee met de winactie!
  Ik heb helaas geen Facebook, maar ik volg je nu wel op bloglovin’ (meermyr).

Comments are closed.